Rijnland
5 juli 2024

RijnlandRoute open voor verkeer

Op vrijdag 5 juli is de RijnlandRoute geopend. De RijnlandRoute is een nieuwe wegverbinding tussen Katwijk, via de A44, en de A4 bij Leiden. De totstandkoming hiervan een wens die VNO-NCW Rijnland al lang koesterde en waar onder meer Jan Versteegh zich namens ons hard voor maakte.

“Het is goed dat de RijnlandRoute nu écht opengaat voor het verkeer, een belangrijke mijlpaal in de verbetering van de bereikbaarheid in de Leidse regio. De al decennia zo gewenste Oost-West verbinding gaat een belangrijke rol spelen in onze regio, zowel voor de bereikbaarheid als de leefbaarheid. Jarenlang heeft VNO-NCW samen met het bedrijfsleven in de regio en andere partners zich sterk gemaakt voor de aanleg van deze cruciale wegverbinding”, aldus Martijn van Pelt, voorzitter van VNO-NCW Rijnland. “Enkele maanden geleden hadden we met een delegatie vanuit het bedrijfsleven al het genoegen door de tunnel te mogen rijden, waarbij we ook uitleg kregen over de aanleg en de modernste veiligheidsvoorzieningen ter plaatse”, stelt Martijn.

“Dat was een interessant bezoek en het was mooi om de Corbulotunnel al van binnen te zien”, vindt ook Rogier Krabbendam, directeur Public Affairs van VNO-NCW West. “De Corbulotunnel is het meest iconische gedeelte van de RijnlandRoute en letterlijk de verbindende schakel tussen Oost en West in de regio Holland Rijnland. Het verder ontwikkelen van de Stedelijke As en door het verbinden van werken en wonen, innovatieve kennisclusters en energie-infrastructuur versterken wij het vestigingsklimaat en blijft dit een aantrekkelijke regio om te ondernemen, wonen en recreëren”, aldus Rogier.

Gerelateerde artikelen