Metropoolregio Amsterdam
4 juli 2024

Even voorstellen: Leo le Duc

Onze vereniging verwelkomt voortdurend nieuwe leden. Die stellen we graag aan jullie voor. Deze keer de beurt aan Leo le Duc.

“Mijn naam is Leo le Duc en ik ben directeur van de Science & Business Organisation op het Amsterdam Science Park. Het Amsterdam Science Park biedt bedrijven de mogelijkheid om samen te werken met onderzoekers, jong talent en andere innovatieve bedrijven. Als vooraanstaande innovatiehub in Europa, zijn hier briljante studenten, gedreven onderzoekers en innovatieve ondernemers verenigd om de grenzen van kennis te verleggen. Onze focusgebieden zijn onder andere deep tech, AI, duurzaamheid, life sciences & e-health, en high tech systems. Ondernemers en wetenschappers werken hier samen aan revolutionaire oplossingen voor de problemen van vandaag en de uitdagingen voor de toekomst. Bedrijven kunnen hier terecht voor complexe vraagstukken. Van cybersecurity en quantum software tot nieuwe geneesmiddelen en oplossingen voor klimaatverandering. Het Science & Business team brengt ondernemers in contact met de juiste wetenschappers en opent deuren die voor anderen gesloten blijven.”

“Onze missie is om meer bedrijven bekend te maken met de vele mogelijkheden die het Amsterdam Science Park biedt. Dit varieert van kortlopende projecten waarbij bijvoorbeeld studenten of ander talent wordt ingezet, tot langdurige samenwerkingen met specialisten in specifieke vakgebieden. Honderden bedrijven hebben al gebruikgemaakt van deze schat aan kennis. Onlangs organiseerden wij een evenement met VNO-NCW West, om bedrijven kennis te laten maken met thema’s als AI, Deep Tech en Duurzaamheid hier op het park. Zelf zijn we nu ook lid van VNO-NCW West. Door ons lidmaatschap hopen wij dat nog meer bedrijven de innovatie en kansen die het Amsterdam Science Park voor ondernemers te bieden heeft, leren kennen. Naast de mogelijkheid tot samenwerking, zijn er ook diverse opties voor bedrijven om zich hier te vestigen, bijvoorbeeld in Startup Village, Lab42 of de Matrix Innovation Centra. Matrix ontwikkelt en verhuurt innovatiecentra speciaal voor kennisgedreven en innovatieve bedrijven. Want wij geloven dat kennisgedreven innovatie een motor is voor maatschappelijke vooruitgang.”

Gerelateerde artikelen

Metropoolregio Amsterdam 4 juli 2024

Even voorstellen: Leo le Duc

Metropoolregio Amsterdam 8 april 2024

Nieuw bestuurslid VNO-NCW Metropoolregio Amsterdam

Metropoolregio Amsterdam 27 februari 2024

Even voorstellen: Victor Gerke