Noordwest-Holland
10 juli 2024
Registreer voor evenement

Bezoek aan Energy & Health Campus Petten

Op woensdag 10 juli kregen onze leden en bestuursleden van VNO-NCW Noordwest-Holland een kijkje achter de schermen van de Energy & Health Campus in Petten.

Onze voorzitter Hans Huibers heette de gasten welkom en gaf het woord aan Hesther Bouma, Campus coördinator. Zij vertelde ons dat er op dit bijzondere terrein in de Pettense duinen ruim 1600 mensen werken, met ruim 60 nationaliteiten. Ronald Schram, Director Strategic Alliances bij NRG Pallas gaf ons uitleg over de isotopen productie, waarvan medicijnen voor kankerbestrijding worden gemaakt. Ruim 30.000 patiënten, in binnen- en buitenland, zijn hier dagelijks van afhankelijk. De nieuwe PALLAS reactor gaat hier een belangrijke rol in spelen.

Vervolgens vertelde Jan Met, financieel directeur van Curium, hoe belangrijk het logistieke proces is van de bedrijvigheid op de Campus. Vanwege de vluchtigheid van de medicijnen worden deze op bestelling geproduceerd en binnen 72 uur geleverd aan ca. 6000 klanten wereldwijd.

De Energy & Health Campus groeit ook door. Zo openen de campusbedrijven eind volgend jaar een eigen experience centre: NEW Discovery Centre. En er wordt hard gewerkt aan de samenwerking met het onderwijs en de fysieke ontwikkeling van de locatie om deze te kunnen laten voldoen aan de groeiambitie van een moderne campussite.

Onder het genot van de zon en een stevige wind kregen we vervolgens een rondleiding over het terrein, langs de kernreactor en de in aanbouw zijnde nieuwe PALLAS reactor. Tot slot stond er nog een drankje voor ons klaar en kregen we de gelegenheid om even na te praten.

Gerelateerde artikelen

Noordwest-Holland 15 juli 2024

Bezoek aan Energy & Health Campus Petten

Metropoolregio Amsterdam 22 december 2022

VNO-NCW West steunt actieplan netcongestie

Noordwest-Holland 30 november 2022

Bijpraat VNO-NCW in het teken van de bouwagenda

Metropoolregio Amsterdam 29 november 2022

Winnen op de arbeidsmarkt: moeilijk, niet onmogelijk

Metropoolregio Amsterdam 16 november 2022

Provincie N-H, betrek het bedrijfsleven!