Rijnland
9 juli 2024

Tino Meijn nieuw bestuurslid VNO-NCW Rijnland

Sinds kort is Tino Meijn bestuurslid van VNO-NCW Rijnland. Hij stelt zich graag aan jullie voor!

“Ik ben Tino Meijn en ik heb de liefste vrouw en een prachtige zoon. Het ondernemen zit in ons bloed, vandaar dat we altijd op zoek zijn naar nieuwe avonturen. Mijn bedrijf PublicNL ontwikkelt en beheert communities voor professionals. Onze leden bezoeken events en trainingen, vormen commissies en schrijven boeken op hun vakgebied. Er zijn inmiddels meer dan 20 duizend professionals via hun werkgever aangesloten en zij werken onder meer bij overheden, vastgoedorganisaties, ict-bedrijven en consultancybureaus. Wij verbinden professionals op het thema “Een thuis voor iedereen in 2030” en bedenken samen oplossingen voor knelpunten die dat thuis in de weg staan. Naast mijn dagelijks werk ben ik voorzitter van de Stichting Alphen Digitaal, dat van Alphen aan den Rijn de eerste AI-stad van Nederland maakt. Verder ben ik adviseur en programmamaker bij de regionale omroep.”

“Ik ben sinds dit jaar lid van VNO-NCW en was daarvoor lid en bestuurslid van de lokale ondernemersvereniging in Alphen. Al tijdens mijn studie bedrijfseconomie maakte ik voor het eerst kennis met VNO als belangrijke belangenbehartiger voor bedrijven. En via mijn vader die destijds met zijn bedrijf al lid was en vaak bijeenkomsten bezocht en soms ook samenwerkte. Ik ben lid geworden vanuit de overtuiging dat bedrijven de enigen zijn die echt kunnen innoveren en de voorwaarden kunnen creëren voor een brede welvaart. Om andere ondernemers daarbij te ondersteunen en inspireren zie ik als mijn opgave. Dat mijn beleidsterrein als bestuurslid van VNO-NCW Rijnland digitalisering en cybersecurity betreft is mooi meegenomen, omdat daar mijn hart, kennis en contacten liggen.”

“Het lidmaatschap zorgt voor het denken voorbij de eigen belangen of de eigen business: je bent onderdeel van het grotere plaatje. Dat levert uiteindelijk iedereen die meedoet datgene op waarnaar je op zoek bent. En of dat nu directe business is, toegang tot beleidsmakers, maatschappelijke relevantie of iets anders, maakt niet uit. Samen groot denken maakt ons allemaal groot. Bij VNO-NCW West ontmoet je echte ondernemers. Dan bedoel ik mensen die al jarenlang ervaring hebben, een prima bedrijf hebben opgebouwd en die openstaan voor nieuwe inzichten en contacten. Daarnaast zorgt VNO-NCW ervoor dat we in Nederland uitstekend kunnen ondernemen. Door de directe contacten op landelijk en lokaal niveau kan de vereniging obstakels wegnemen en maakt zij nieuwe kansen voor ondernemers mogelijk. Tenslotte is het voor jou als ondernemer goed om af en toe boven de eigen dagelijkse beslommeringen te hangen en vanuit een helikopterview met andere ondernemers na te denken over de bedoeling: waarom ben ik ook alweer ondernemer? Voor al die redenen zou ik ondernemers aanraden om lid te worden.”

Gerelateerde artikelen

Rijnland 3 november 2023

Even voorstellen: Johanna Snel

Metropoolregio Amsterdam 14 april 2023

“Data is het nieuwe goud”

Oostland 20 maart 2023

Online is onze showroom geworden

Metropoolregio Amsterdam 22 februari 2023

Niet meer zoeken naar het schaap met de vijf poten

Oostland 14 oktober 2022

TEK-regeling niet toereikend