

In de prachtige ambiance van de gastlocatie Koppert Cress kwamen bijna 200 gasten af op het thema ‘gezond aan de slag in 2020’. Voorzitter Pieter Eenhoorn blikte terug op 2019, waarin VNO-NCW Westland-Delfland zich fors inspande om bij de regionale en lokale politiek het ondernemersklimaat hoog op de agenda te krijgen – of het nu ging om de energietransitie, bereikbaarheid of arbeid.
Gastheer en CEO van Koppert Cress Rob Baan, hield een warm pleidooi voor een van de parels van de regio, het Varend Corso, en vertelde over de filosofie achter het bedrijfsrestaurant ‘Rob & Bob’.
Guy van Liempt, directeur van het ‘Erasmus Happiness Economics Research Organization’, sprak over het rendement van geluk. Dit geluksinstituut stelt mensen en organisaties in staat om zelf meer bewuste en weloverwogen keuzes te maken. Wat verstaan we eigenlijk onder geluk, is het meetbaar, en hoe zit het met het ‘geluksverschil’ tussen landen maar ook binnen landen? Zijn overtuiging is: Als je echt bevlogen medewerkers wilt hebben, neem dan hun geluk (=levensvoldoening, kwaliteit van leven) serieus.
Het verhaal van Bob Hutten, CEO van Hutten Catering en de Verspillingsfabriek, sloot hier naadloos op aan. Als inspirator van werkgeluk vindt hij het belangrijk om medewerkers in hun kracht te zetten. En iemand zet je in zijn of haar kracht door maximaal gelukkig te zijn, zowel in werk als privé. Eenmaal per halfjaar vullen de medewerkers van Hutten een ‘geluksvragenlijst’ in en het managmentteam gaat zelfs aan de slag met een geluksschilderij; pentekeningen die ambities en dromen weergeven, thuis en op het werk.
De bijeenkomst werd feestelijk afgesloten met de opening van het vernieuwde bedrijfsrestaurant ‘Rob & Bob’. Na afloop kreeg iedereen een duurzame boodschappentas mee, met Kerstkransjes van de Verspillingsfabriek, cressen van Koppert Cress en een mooie boodschap van de Rabobank met hun visie op duurzaam voedsel. Deze tas werd u aangeboden door de Rabobank. Bob Hutten werkt nauw samen met de Rabobank om tot een duurzame voedselketen te komen, en ziet een broedplaats voor nieuwe voedselinitiatieven voor zich, in samenwerking met Rabobank.
Wij wensen u hele fijne, gezonde en smaakvolle Kerstdagen toe en gaan ook voor u weer (gezond) aan de slag in 2020. Graag tot ziens op onze bijeenkomsten in het nieuwe jaar.