Door inspirerende doelgroep-, thema- en expertnetwerken aan te bieden, kunnen ondernemers de handen ineenslaan en waardevolle contacten opdoen. Daarnaast gaan de gespecialiseerde lobbyisten van VNO-NCW Metropoolregio Amsterdam – samen met ondernemers en ondernemersverenigingen – de dialoog aan met lokale e​n landelijke overheid. Hierbij lopen de lobby-onderwerpen en overlegstructuren uiteen, maar is het doel altijd gelijk: de belangen van ondernemers in metropoolregio Amsterdam behartigen.

Metropoolregio Amsterdam bestaat uit 36 gemeenten, 2 provincies en 1 stadsregio:
Aalsmeer, Almere, Amstelveen, Amsterdam, Beemster, Beverwijk, Blaricum, Bloemendaal, Bussum, Diemen, Edam-Volendam, Haarlem, Haarlemmerliede en Spaarnwoude, Haarlemmermeer, Heemskerk, Heemstede, Hilversum, Huizen, Landsmeer, Laren, Lelystad, Muiden, Naarden, Oostzaan, Ouder-Amstel, Purmerend, Uitgeest, Uithoorn, Velsen, Waterland, Weesp, Wijdemeren, Wormerland, Zaanstad, Zandvoort, Zeevang, Provincie Noord-Holland, Provincie Flevoland, Stadsregio Amsterdam beter regionaal ondernemersklimaat. Dát is het doel van VNO-NCW Metropoolregio Amsterdam.

Netwerkgroepen
VNO-NCW gelooft in verbinding. Samen kan er immers meer worden bereikt dan alleen. VNO-NCW West en VNO-NCW Metropoolregio Amsterdam hebben daarom verschillende doelgroepnetwerken opgericht, waar ondernemers uit de regio bij kunnen aansluiten als zij lid zijn van VNO-NCW Metropoolregio Amsterdam. Het doel?
Kennis uitwisselen, inspiratie opdoen en sparren op gelijkwaardig niveau.

Lobby
Gewapend met uitgekiende lobbystrategieën en specialistische kennis weten de lobbyisten van VNO-NCW Metropoolregio Amsterdam successen te boeken op het gebied van lokale wet- en regelgeving. Uiteraard in het belang van ondernemend Nederland. Dit doen zij niet alleen, maar samen met ondernemers uit de regio en lokale ondernemersverenigingen. Zij weten immers als geen ander wat er speelt. Daarnaast maken de  lobbyisten van metropool Amsterdam gebruik van de expertise en het netwerk van landelijk VNO-NCW, waardoor – als dat nodig is – een stevige, eenduidige vuist naar de overheid wordt gemaakt, en ook beter met de overheid kan worden samengewerkt.

De lobby van VNO-NCW Metropoolregio Amsterdam richt zich onder meer op de thema’s:

  • Arbeidsmarkt & onderwijs
  • Ruimtelijke ordening
  • Noordzeekanaalgebied
  • Bereikbaarheid
  • Greenport Aalsmeer
  • Veiligheid
  • Schiphol