Hét ondernemersnetwerk in de Randstad
VNO-NCW WEST  >  Lobby  >  Duurzaamheid  >  Duurzaam Ondernemen

Skip Navigation LinksSociaal ondernemen

 

 

Mondkapjes en andere medische hulpmiddelen verzamelen, muziek maken voor ouderen of een creatieve manier voorkomen dat producten worden vernietigd. Naast het leed en de onzekerheid van de coronacrisis, ontstaan ook mooie en sociale initiatieven bij ondernemers.

Leden van VNO-NCW West laten zich van hun beste kant zien en zetten zich in om hun medemens bij te staan in deze zware tijd. Juist nu komen zij met vindingrijke en nobele oplossingen. 


200709 Clarissa Slingerland167.jpgClarissa Sarah Slingerland, eigenaar van MissPublicity en lid van VNO-NCW Rotterdam, houdt van bewegen maar zou eigenlijk iets meer moeten slapen, vindt ze zelf. Over hoe zij in coronatijd fit blijft.

Handjeswassen.jpg​Stichting Handjes Wassen is een initiatief van onder meer Boudewijn Roest, bestuurslid van VNO-NCW regio Den Haag, om goede hygiëne bij kinderen te stimuleren. Het is ontstaan vanuit de noodzakelijke extra hygiëne in de vorm van 20 seconden handen wassen door het coronavirus. Inmiddels is het uitgegroeid tot een blijvende stichting met een bredere doelstelling.

Lees meer

​​Jack stuijbergen.jpg​Met ex-gedetineerden de ramen van Rijksgebouwen lappen of facilitaire diensten verlenen in verzorgingstehuizen met ex-prostituees. Sociaal ondernemer Jack Stuifbergen, lid van VNO-NCW Noordwest-Holland, kijkt er niet meer van op. “Bedrijven die geen sociale impact hebben, gaan het zwaar krijgen. De coronacrisis versnelt dat proces.” 

Lees meer 

Avres,jpg.jpg​Honderden zelfstandig ondernemers hebben al bij uitkeringsinstantie Avres aangeklopt voor financiële hulp. Wouter Jan Schouten is één van de medewerkers die overuren maakt, om alles in goede banen te leiden. ,,De verhalen zijn heel schrijnend. Ik ben blij dat we iets kunnen betekenen.’’ 

Lees meer

​​
Joke Boonstra.jpg
“Ik realiseer mij goed dat deze coronacrisis ingrijpende gevolgen heeft voor de economie en  ondernemers, zegt Joke Boonstra, lid Raad van Bestuur Erasmus MC en lid van VNO-NCW Rotterdam & regio Rijnmond. “Wat wij kunnen bijdragen is focussen op dat waar we goed in zijn: complexe patiëntenzorg en wetenschappelijk onderzoek.”​
Robert Medenblik.jpg

Met de actie 'Alle mondkapjes verzamelen' roept Robert Medemblik, directeur Mondial Van der Velde Verhuizingen, samen met Transmurale zorg en Xtra Welzijn bedrijven en particulieren op om mondkapjes in te leveren en beschikbaar te stellen aan huisartsen, ziekenhuizen en andere zorgprofessionals.

Lees meer

Merel Huizinga.jpg
Door de coronacrisis zijn alle concerten en optredens geannuleerd voor Merel Huizinga, oprichter van Stichting Philomela. Desondanks brengt de Amsterdammer van het jaar met muziek troost en vreugde aan de mensen die dit het hardst nodig hebben.  

Lees meer​
​​Rob Baan.jpg
​​​Normaal gesproken verkoopt Rob Baan, eigenaar van Koppert Cress, zijn producten aan restaurants. Nu dat niet gaat, bedenkt hij creatieve oplossingen. Een drive-in om cressen te verkopen, topkoks die voedsel klaarmaken dat lang houdbaar is, tips om zelf gezond te koken en proberen via supermarkten toch te verkopen. 

Lees meer​
Bloemen.jpg
Om te voorkomen dat bloemen en planten worden vernietigd hebben KP Holland, Opti-flor, Van der Arend Tropical Plantcenter en Beautyplants een webshop gelanceerd waarin verschillende boxen met plantmixen voor de thuisblijvers te koop: een Thuiswerk-mix, een Kantoor aan huis-mix en een Frisse lucht-mix. 

Lees meer
Chateau Quarantaine.jpg
Voor alle Nederlandse wijnliefhebbers in Quarantaine is er vanaf nu een nieuwe wijn op de markt, genaamd Chateau Quarantaine. Met elke slok die je drinkt steun je de direct de Nederlandse Horeca. ​Roos Zondervan bracht samen met Robert van den Broek en Roel de Lange deze wijn op de markt om de horeca te steunen.

Lees meer


Rotterdam.jpg
Blijf elkaar als ondernemers ondersteunen, zodat iedereen kan blijven bestaan. VNO-NCW Rotterdam & regio Rijndmond geeft het goede voorbeeld door een reservering van het bestuur bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest om te zetten in een gift.Ook bezig met een sociaal initiatief of een ander steunproject? Laat het ons weten!​​

 

 

illustratie-vno-ncw-west (002).jpg