Hét ondernemersnetwerk in de Randstad
VNO-NCW WEST  >  Doelgroepnetwerk  >  Vrouwennetwerk  >  

Skip Navigation LinksStart

Groei!

Vrouwelijk ondernemerschap stimuleren, zakelijke én persoonlijke groei acceleren. Daarvoor staan een actief bestuur en betrokken werkgroepen van het VNO-NCW VrouwenNetwerk. Ambitieuze vrouwen worden lid. Bewust klein blijven is uit!

Regionieuws
‘Overleg met ondernemers waardevol’

​“Dit wordt zonder twijfel het zwaarste jaar in twintig jaar als ondernemer.” Caroline van Reenen is dga van HOEZO! en lid van het algemeen bestuur van VNO-NCW West. “Voor werkgevers is de vereniging nu van levensbelang.”

lees meer
Vrijdag 3 April 2020

“Dit wordt zonder twijfel het zwaarste jaar in twintig jaar als ondernemer.” Caroline van Reenen is dga van HOEZO! Projectmanagement & Congresorganisatie en lid van het algemeen bestuur van VNO-NCW West. “Voor werkgevers is de vereniging nu van levensbelang. Om te delen, met elkaar mee te denken en een gezamenlijk geluid te laten horen richting politiek.”

Tekst: Pieter van der Meulen

Normaal gesproken zijn de maanden mei en juni hoogseizoen voor onze sector. De meeste congressen zijn inmiddels afgezegd. In drie weken tijd is een half jaar aan omzet weggevallen. We proberen online wel het een en ander op te zetten, maar een congres van achter een beeldscherm gadeslaan is toch saaier. Je mist de energie van mensen ontmoeten en die ene spreker in het echt zien.” Van Reenen ziet overal om haar heen hetzelfde gebeuren. Congressen van groot tot klein worden gecanceld. De sector is door het coronavirus van de ene op de andere dag fundamenteel veranderd. “Feesten en partijen, de slagroom op de taart, worden als eerst geschrapt. We zijn nu druk bezig met annuleringen en verschuivingen van events. Gelukkig zijn locaties als de Jaarbeurs en De Doelen coulant en denken met ons mee, maar we hebben ook met locaties te maken die meteen een rekening sturen, waarbij we zelfs voor de nog niet ingekochte broodjes moeten betalen. Volgens mij draait het nu juist om solidariteit en niet om snel voor je eigen hachje gaan.”

'Opstand gaat mij te ver, maar vereniging is des te belangrijker'

Waardevol overleg
“Iedereen die ik spreek uit de branche verwacht dat de wereld voor ons er anders uit gaat zien na de coronacrisis. Internationale congressen in het najaar zijn nu al geschrapt. Dit heeft een golf tot gevolg die we nog jaren gaan voelen. Hoe lang moeten we anderhalve meter afstand houden? Wat gebeurt er in congreslocaties en op vliegvelden? Gaan we alles voor de helft vullen? Bioscopen waarbij we maar de helft van de rijen gebruiken? Misschien komt het virus in de winter weer terug. Wat doen we dan? We zullen onszelf opnieuw moeten uitvinden. Online is een hoop mogelijk, maar dat verandert onze werkzaamheden ingrijpend, met gevolgen voor mijn werknemers. Ik voel me verantwoordelijk voor mijn personeel, maar ik kan als ondernemer ook niet de wereld veranderen. En iedereen kijkt naar de baas voor antwoorden, maar ik weet ook niet waar het heengaat. Overleg met andere ondernemers en werkgevers is daarom ongelooflijk waardevol.”

'D​e eerste faillissementen komen eraan en we staan nog maar aan het begin'

Kracht van vereniging
“Elke Nederlandse ondernemer zou lid moeten zijn van een werkgeversorganisatie. Bij VNO-NCW West kan je ervaringen en uitdagingen delen, met elkaar nadenken over oplossingen en leren van fouten die anderen al hebben gemaakt. Dat geldt in voorspoed, maar zeker in tegenspoed. Dat maakt deze crisis pijnlijk duidelijk. Het is zonde als ondernemers niet lid zijn, want we hebben een gemeenschappelijke stem nodig. Iedereen wordt hierdoor geraakt, er moeten in razend tempo belangrijke beslissingen worden genomen. Dan wil je een organisatie achter je hebben staan die zich hard maakt voor je. Ik vind dat de overheid heel voortvarend heeft gereageerd. Maar dat neemt niet weg dat we ook moeten blijven nadenken over de lange termijn. Bedrijven lijden momenteel, de eerste faillissementen komen eraan en we staan nog maar aan het begin. De discussie over de economie is enorm lastig. De schade is nu al groot en hoe langer dit aanhoudt, hoe groter die wordt. Bedrijven die ten onder gaan, personeel dat wordt ontslagen. Het zorgt nu al voor veel stress en zorgen. Er is vrijwel niemand die niet wordt geraakt.” De discussie over de lange termijn gevolgen van de coronamaatregelen laat zich steeds luider horen. Hoe verhoudt de verwachte economische malaise zich tot de volksgezondheid? Ira Helsloot, hoogleraar Besturen van Veiligheid aan de Radboud Universiteit, stelt dat de huidige maatregelen meer schade toebrengen aan de volksgezondheid dan het winst oplevert. Columnist Robert de Boeck gaat nog een stap verder en roept ondernemers op in opstand te komen. Hij ziet het MKB al op de rand van de afgrond staan en denkt dat er in het kabinet en de Tweede Kamer nauwelijks affiniteit is met ondernemers. “Nog een signaal dat we met VNO-NCW West duidelijk onze gezamenlijke belangen duidelijk moeten overbrengen in Den Haag. Opstand gaat mij te ver, maar vereniging is des te belangrijker. Daar heeft iedereen baat bij.”

​Lees ook:

Catastrofe in eventbranche: 3,5 miljard omzet verdampt, 48000 werkplekken verdwijnen​
Regionieuws
Troost door muziek

​“Een dame deed het raampje open en zei dat dit het eerste contact was dat ze deze week had. Juist nu moeten we steun bieden aan mensen die het moeilijk hebben.” Door de coronacrisis zijn alle concerten en optredens geannuleerd voor Merel Huizinga.  Desondanks brengt ze met muziek troost aan de mensen die dit het hardst nodig hebben.   

lees meer
Woensdag 1 April 2020

“Een dame deed het raampje open en zei dat dit het eerste contact was dat ze deze week had. Juist nu moeten we steun bieden aan mensen die het moeilijk hebben.” Door de coronacrisis zijn alle concerten en optredens geannuleerd voor Merel Huizinga, oprichter van Stichting Philomela en lid van VNO-NCW West. Desondanks brengt de Amsterdammer van het jaar met muziek troost en vreugde aan de mensen die dit het hardst nodig hebben.  


Tekst: Pieter van der Meulen

“Normaal gesproken geven we concerten bij zorginstellingen binnen. We geven knuffelconcerten met dieren, laten scholieren kennis maken met klassieke muziek en hebben een koor waarin vluchtelingen, expats en Amsterdammers samen zingen. Muziek verbindt en maakt dingen los in mensen. Sommige ouderen worden teruggebracht naar vroeger, herinneren zich weer dingen uit hun leven. Dat biedt zoveel troost, vreugde en schoonheid. Vanwege corona mogen we nu niet meer naar binnen om optredens te verzorgen, maar het is ondenkbaar om nu stil te gaan zitten. Eenzaamheid raakt ontzettend veel mensen, vooral ouderen. Door het coronavirus wordt dat enorm versterkt. We willen deze mensen een hart onder de riem steken.”

‘Ook al moet het buiten in de kou, wij laten mensen niet in de kou staan’

In de kou
Dus ging Huizinga in gesprek met zorginstellingen om te kijken of er niet andere mogelijkheden zijn om toch te kunnen blijven optreden. “Voor de directies is natuurlijk ook veel onduidelijk, maar wij wilden aan de slag. Als ondernemer ben ik gewend om dingen te doen. We zijn maar gewoon begonnen met zingen vanaf de straat, op veilige afstand. Ook al moet het buiten in de kou, wij laten mensen niet in de kou staan. Dat werd zo positief ontvangen door bewoners achter de ramen en vanaf balkons dat we hebben besloten ermee door te gaan. We zijn druk op zoek naar fondsen of andere manier om financiering hiervoor te krijgen. We hebben een crowdfunding actie opgezet en roepen iedereen op ons te steunen. Ondernemers zijn, net als ik heel creatief en blinken uit in doorzettingsvermogen. We hebben het allemaal moeilijk en iedereen moet zich aanpassen. Toch worden gesteund vanaf verschillende kanten, dat vind ik hartverwarmend.”
De crowdfundingactie loopt vanaf 20 maart. Inmiddels is al ruim 2500 euro opgehaald. Steun ook stichting Philomela. 

Klappen voor cultuur
“Als musici op eigen houtje gratis muziek willen maken, is dat hun keuze. Als stichting vind ik niet dat ik het van ze kan vragen. Organisaties die dit wel doen, vind ik niet het juiste signaal afgeven. Voor musici valt nu alles stil, velen hebben nul komma nul inkomen. Dat geldt eigenlijk voor de hele culturele sector, die de afgelopen jaren toch al ontzettend veel klappen heeft opgevangen. Ik denk niet dat mensen zonder cultuur kunnen. Mijn voorvader Johan Huizinga, Nederlands meest bekende historicus, zei het al in zijn boek ‘In de schaduwen van morgen’: ‘Willen we cultuur behouden, moeten we cultuur blijven scheppen.’ Bij alle grote gebeurtenissen, of dat trouwen is of begrafenissen, vallen we terug op muziek. Cultuur is het fundament van onze beschaving, dat kun je niet zomaar wegbezuinigen. En in deze onwerkelijke tijd hebben we het ook keihard nodig.”

‘Mensen die meeklappen, meedeinen of duimen omhoog doen, dat is pas erkenning’

Amsterdammer van het jaar 
In februari dit jaar werd Huizinga overtuigend gekozen tot Amsterdammer van het jaar. Uit handen van burgemeester Femke Halsema ontving zij de prijs. “Een enorme eer natuurlijk. Erkenning voor mijzelf maar vooral ook voor de stichting en alle betrokkenen die keihard werken. Ik wilde de bekendheid ook gebruiken om meer financiering te krijgen, zodat we nog meer projecten konden oppakken, maar corona heeft daar nu een dikke streep door gezet. Maar ik zit niet bij de pakken neer, dat is juist waardoor we met de stichting Amsterdammer van het jaar zijn geworden. Door muziek vanaf de straat te maken kunnen we nog steeds mensen bereiken. Ouderen vinden het geweldig. Mensen die meeklappen, meedeinen of duimen omhoog doen, dat is pas erkenning. Een dame die haar raampje open deed en zei dat dit het eerste contact was dat zij deze week had. Hartverscheurend, maar des te belangrijker. Een man die helemaal afgesloten was en ineens weer opbloeide en Avé Maria ging zingen. AT5 heeft er opnames van gemaakt. Geweldig om te zien en ik denk onmisbaar in deze tijd.” 

Lees meer over stichting Philomela 
Bekijk de video​ met Merel Huizinga​ (0.51 min)
Regionieuws
Bruggen- bouwer Stedin

​Stedin helpt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een baan met een eigen bedrijfsschool. HR-directeur Gökemeijer draagt bij aan het Brugproject.

lees meer
Donderdag 5 Maart 2020

Stedin succesvol bruggenbouwer!

Om ondernemers een grotere maatschappelijke rol te laten vervullen is het Brugproject door VNO-NCW en MKB-Nederland in het leven geroepen. Het Brugproject moet er onder meer voor zorgen dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt sneller aan een baan komen. Een bedrijf dat dit al met veel succes doet, is energienetbeheerder Stedin. Een gesprek met Janneke Gökemeijer, HR-directeur.

Door Jacqueline Jonkhart
Foto: Mirjam Lems

Stedin helpt mensen zonder diploma. Het bedrijf zorgt voor om- en bijscholing en heeft zelfs een eigen bedrijfsschool. Op de bedrijfsschool kun je je werkervaring, praktijkkennis en eerder behaalde certificaten omzetten in een diploma. Vorig jaar telde de Stedin Bedrijfsschool 300 leerlingen. Hier zitten werkzoekenden, zij-instromers, 55-plussers, 16-jarigen die net van school komen en inmiddels 2 klassen statushouders tussen. Maar liefst 90 tot 95 procent haalt een diploma.

Sinds wanneer leiden jullie mensen met afstand tot de arbeidsmarkt op?
“Ik ben zelf in augustus vorig jaar in deze functie getreden, het traject bestond toen al en veel Stedin-collega’s hebben zich afgelopen jaren ingezet om dit tot een succes te maken, en ik was er meteen razend enthousiast over. Dit traject zorgt voor een mooie win-win. Enerzijds bieden wij een oplossing voor een maatschappelijk probleem en anderzijds biedt het ons de mogelijkheid om onze toekomstige werknemers zo op te leiden dat ze precies passen in het profiel waaraan we behoefte hebben. En deze mensen hebben wij hard nodig. Op dit moment is de vraag naar gespecialiseerde mensen enorm en het is best een puzzel om deze vraag goed ingevuld te krijgen.”

Waar vinden jullie geschikte kandidaten?
“We werken samen met diverse partijen. Denk aan het UWV, scholen en de stichting voor vluchteling-studenten (UAF). Zij weten precies wat ons traject inhoudt en welke mensen hiervoor in aanmerking komen.”

Loop je tegen problemen aan?
“Ja, er zijn zeker wel wat problemen, vooral voor mensen die de taal niet goed beheersen. Je op sociaal vlak verstaanbaar kunnen maken en zaken begrijpen is één, maar als het over vakjargon gaat, wordt het een heel ander verhaal. Dit lossen we onder meer op door onze collega’s als ‘taalmaatje’ in te zetten. Ze praten en lezen met deze mensen of helpen op een andere manier de taal sneller te beheersen.”

Dus het project wordt door de hele organisatie gedragen?
“Absoluut! Van de Raad van Bestuur tot aan de buitendienst. Dit is ook noodzakelijk als je het een succes wilt laten zijn. Een project als dit vergt een lange adem en is een diepte-investering. Het kan dan niet zo zijn dat er, als het even tegen zit, van hogerhand wordt gezegd dat het maar stopgezet moet worden. Het is een lange termijnproject, welke ons in de toekomst gaat helpen om de vraag naar de juiste werknemers te vervullen. Tegelijkertijd voelen we ook de druk op onze kosten die we als Stedin dragen voor de energietransitie en daarmee op de ruimte die we hebben voor instroom van nieuwe mensen, met of zonder afstand tot de arbeidsmarkt. We zijn trouw aan onze sociale rol, maar zullen elke keer weer kritisch moeten bepalen wat we als Stedin kunnen faciliteren en waar we moeten bijsturen.”

Bijdragen aan een inclusieve samenleving, waar moet ik beginnen?
“Het begint met lef. Dat zit hier in Rotterdam wel goed. Daarnaast moet er voldoende draagvlak zijn binnen je organisatie. Het vergt lange termijnbereidheid en doorzettingsvermogen. Dan komt het aan op het vinden van de win-win: welke kennis & kunde heb je nodig als organisatie en ben je bereid daarin te investeren”

Een bezwaar zou kunnen zijn dat er geen win-win inzit…
“Dat zou kunnen. Ik, maar vooral wij bij Stedin, vinden het wel erg belangrijk dat we allemaal ons steentje bijdragen aan de maatschappij. We moeten er samen wat van maken en dragen ook allemaal wat van deze verantwoordelijkheid. Dus al is de win-win niet op korte termijn direct zichtbaar, het betekent niet dat je dan niets hoeft te doen voor je lange termijn bijdrage.”

Vind je het goed dat VNO-NCW het Brugproject op meer bedrijven wilt overbrengen?
“Ja, dat vind ik heel goed. Ik geloof enorm in samenwerken. Er komt namelijk best wel wat bij kijken. Denk alleen al aan het aanvragen van subsidies. Wij weten inmiddels hoe dat werkt, maar als je dat allemaal eerst nog moet uitvinden, zakt de moed je in de schoenen. Als we er samen voor gaan en onze kennis delen met elkaar, dan kan het niet anders dan een succes worden.”

Dus we mogen jou bellen voor tips?
Jullie mogen mij altijd bellen!

Bel of mail Kijk op www.vno-ncwwest.nl/app met Janneke Gökemeijer.

Lid interviewt lid
Jacqueline Jonkhart, lid van VNO-NCW Rotterdam, gaat in gesprek met Janneke Gökemeijer, eveneens lid van VNO-NCW Rotterdam en HR-directeur van Stedin. Jonkhart is eigenaar van Marketing- en Communicatiebureau QliQ BV. www.qliqmedia.nl

Op de foto: Jonkhart links, Gökemeijer recht

68401537-c3a0-478a-b685-0081a187642d
Nieuwe leden
Secretariaat Online
BERGSCHENHOEK
Secretariaat Online
BERGSCHENHOEK
Social Media
Dáárom ben ik lid!
"De toegevoegde waarde is dat ik met ondernemers kan sparren over waar je als ondernemer tegenaan loopt."

Elly de Knikker
Directeur-eigenaar reclame- en communicatiebureau Graficelly, gevestigd in Reeuwijk
Dáárom ben ik lid!
"Meer diversiteit aan leden"

Fauzia Mahomed Radja
Directeur FM Consultancy
Dáárom ben ik lid!
"Binnen VNO-NCW West is een dynamisch en ambitieus vrouwennetwerk actief."

Tatjana Romanyk
CEO TRM Oncology B.V.

 Video

VrouwenNetwerk: Ellen Möller (Pathé) inspires