Hét ondernemersnetwerk in de Randstad
VNO-NCW WEST  >  Doelgroepnetwerk  >  Vrouwennetwerk  >  

Skip Navigation LinksStart

Groei!

Vrouwelijk ondernemerschap stimuleren, zakelijke én persoonlijke groei acceleren. Daarvoor staan een actief bestuur en betrokken werkgroepen van het VNO-NCW VrouwenNetwerk. Ambitieuze vrouwen worden lid. Bewust klein blijven is uit!

Regionieuws
Kim Boersma nieuwe adjunct-directeur VNO-NCW West

​Op 1 maart 2019 is Kim Boersma benoemd tot adjunct-directeur van VNO-NCW West. Zij zal samen met directeur Bert Mooren het directieteam vormen.

lees meer
Vrijdag 8 Maart 2019

​Op 1 maart 2019 is Kim Boersma benoemd tot adjunct-directeur van VNO-NCW West. Zij zal samen met directeur Bert Mooren het directieteam vormen.

Boersma bekleedde hiervoor verschillende managementposities in de profit en non-profit sector en was ondernemer in de HR-dienstverlening. Daarnaast heeft Kim zich ingezet in het bestuur van Stichting Maatschappij en Onderneming (SMO) en voor de aan VNO-NCW gelieerde vereniging Jong Management. Kim wil met het bestuur en het team van VNO-NCW West werken aan focus op ondernemerschap, nieuwe toegevoegde waarde voor de leden en grote ledenbetrokkenheid.

“Het is een eer om toe te treden tot de directie van VNO-NCW West. Ik zal mij nu volledig richten op het verbinden en behartigen van de werkgeversbelangen in Noord- en Zuid-Holland. Het is een prachtige uitdaging om samen met de leden ons ondernemersnetwerk nieuwe impulsen te geven en te werken aan de ontwikkeling van VNO-NCW West als sterke marktgerichte organisatie”, aldus Kim Boersma.

Regionieuws
Jacht op talent

​De war for talent is uitgebroken in de wereld. Grote winnaar is het talent zelf, zegt ondernemer Nicole van Haelst (Lift). Bedrijven verhuizen naar steden waar jonge talenten gaan wonen.

lees meer
Donderdag 14 Februari 2019

​“De war for talent is uitgebroken in de wereld. Grote winnaar is het talent zelf”, zegt Nicole van Haelst, directeur van het International Community Platform (ICP, een platform voor organisaties met internationale werknemers) en co-founder Lift BV., een technologie bedrijf in AI recruitment . Zij inspireerde onlangs 40 leden van het VNO-NCW VrouwenNetwerk, die voor de tweede She inspires-bijeenkomst bijeen waren in The Hague Tech. “Bedrijven verhuizen naar steden waar jonge talenten willen wonen en werken”

Door Chantal Roest

“We zien nu al een schaarste m.b.t. drie most wanted vacatures in Nederland: digital marketeer, data scientist en system engineers. Toch nemen weinig Nederlandse ondernemers buitenlandse  werknemers aan. Waarom niet?” Het ICP heeft als missie de werk- en leefomgeving te optimaliseren voor global talent in de metropoolregio Rotterdam en Den Haag. Ook wil de organisatie op deze manier het investeringsklimaat voor werkgevers verbeteren. “Om global talent te kunnen aan trekken zijn  aansprekende steden van groot belang. Zij moeten aantrekkelijk zijn voor talent inclusief alleenstaand, koppels (dual careers) en gezinnen, want het traditionele expatgezin waarin alle gezingsleden voor het werk van de vader verhuizen, ligt achter ons.

Plaatje voor verslag website 1.jpg

Talent Competitiveness Index
Van Haelst werkt samen met werkgevers, dienstverleners, universiteiten en regionale overheden, zoals gemeente Den Haag, provincie Zuid-Holland en gemeente Rotterdam. In de Global Talent Competitiveness Index 2019 staat Rotterdam/Den Haag op de 28e plek. “Geen slechte score”, constateert ze. “Het betekent echter ook dat talentvolle werknemers nog heel wat andere steden aantrekkelijker vinden om te wonen, te werken en te leven. ICP doet ieder jaar onderzoek naar een specifiek thema dat de concurrentiekracht van de steden mede bepaalt. Dit jaar is dat Diversity for competitiveness. Tijdens de eerstvolgende ICP Captains’ Conference, later in het jaar, worden de resultaten bekend gemaakt.

Plaatje voor verslag website 2.jpg

Knorretje
Van Haelsts passie is het aantrekken, behouden en ontwikkelen van global talent. Daarbij laat ze ook veel van zichzelf zien. Ze heeft een heerlijk gevoel voor humor, fietst de wereld over en daagt zichzelf steeds uit om uit haar comfortzone te komen. En zij laat inspireren door Simon Sinek en Michelle Obama. Daarnaast is zij betrokken bestuursvoorzitter van zorgboerderij de Peerdegaerdt en knuffelt zij graag met de bekendste varkens van Nederland: Ginger en Knor.

Regionieuws
Carmit Glik inspires

​She Inspires… en of ze dat deed; Topvrouw en ondernemer Carmit Glik trapte het nieuwe VNO NCW West VrouwenNetwerk event She Inspires op maandag 12 november af en startte een discussie over o.a. dat steeds meer vrouwen afstuderen aan universiteiten, ook op technische studies.

lees meer
Donderdag 29 November 2018

She Inspires… en of ze dat deed; Topvrouw en ondernemer Carmit Glik trapte het nieuwe VNO NCW West VrouwenNetwerk event She Inspires af op maandag 12 november en startte een pittige discussie over o.a. dat steeds meer vrouwen afstuderen aan universiteiten, ook op technische studies. En dat het onvindbaar zijn van vrouwen op de arbeidsmarkt in segmenten zoals Tech, IT en Finance een fabel is. Daarnaast studeren steeds meer vrouwen dan mannen af op de universiteiten. Waarom ondervinden we dan nog zo veel hinder van sociale stratificaties?

Door Chantal Roest, Amanda Mackintosch & Fauzia Mahomed Radja

Carmit vertelde bevlogen over haar internationale carrière in de Tech industrie, over tegen welke uitdagingen zij aanliep en hoe ze daarmee omgegaan is. Een treffend voorbeeld van zo’n uitdaging is de sociale stratificatie waar zij mee te maken had. Glik ging deze aan door stug haar eigen plan te blijven trekken, ook al was ze daardoor af en toe een buitenbeentje. Het Rotterdamse Venture Café bood ons een warme plek waar we open met elkaar in gesprek konden gaan. Deze keer was er geen podium voor enkelen… er was een podium voor iedereen. Vanwege de kleinschaligheid voelde iedereen zich veilig en vertrouwd waardoor er veel ruimte was voor diepgaande interactie. En dat bleek een schot in de roos! Er werd volop geklankbord, gediscussieerd en geïnspireerd over de sociale stratificaties waar we als werkende vrouwen, veelal ook moeder, mee te maken hebben. Juist zaken tegen elkaar aan kunnen houden, zonder terughoudend, werd als zeer bevrijdend ervaren. Ook het netwerken met elkaar werd als zeer waardevol ervaren. En juist vanwege de intimiteit was er meer ruimte voor een echt gesprek tussen de dames i.p.v. alleen het welbekende visitekaartje uitwisselen. Inhoudelijk hielden de dames elkaar ook scherp. In hoeverre moet je je laten leiden als vrouw door externe verwachtingen? Carmit bleek met haar verhaal een inspirerend voorbeeld.

Belangrijke conclusie van de avond was dat we ons inmiddels bevinden in een nieuwe fase. De afgelopen jaren is er veel media aandacht gegenereerd, vrouwen naar de top staat zelfs op de politieke agenda en steeds meer bedrijven geven duidelijk aan een vrouw te zoeken voor (top)functies. Vrouwen hebben steeds meer behoeften om elkaar meer inhoudelijk uit te dagen en te inspireren in een intieme setting. Het She Inspires event draagt hier succesvol aan bij. Het gaat er nu vooral om hoe we onze ambities faciliteren in de brede zin van het woord. Zoals een aantal vrouwen terecht opmerkten ‘als weer iemand begint over kinderopvang, ben ik weg’.

Ook in gesprek met een inspirerende, stoere topvrouw die niet bang is om door te pakken? De eerstvolgende She Inspires avond zal plaatsvinden op 17 december 2018 in Den Haag. Onze topvrouw op deze avond is Nicole van Haelst. Nicole is directeur van het International Community Platform (ICP) en tevens Co-founder - CEO van de start up Lift BV. Lift is een technologie bedrijf dat Artificial Intelligence & deep learning toepast in match making. Zij zal ons meenemen in de global war for talent en hoe je talent selecteert op basis van vaardigheden met behulp van technologie. En een persoonlijk licht op schijnbare tegenstellingen: generalist in een specialistische context, alpha meets beta, intensiteit of consistentie, internationals die de lokale economie doen groeien. Reserveer de datum alvast in je agenda en mis deze bijeenkomst niet!

Het 1e She Inspire event werd mede mogelijk gemaakt door onze partners. Onze speciale dank gaat dan ook uit naar Venture Cafe en Wijnkoperij Platenburg.

Fotoreportage

be9b84a3-0000-4e82-8bff-ffa3423cf5ce
Nieuwe leden
IFS audiovisueel en Coffee on Wheels
RIJSWIJK
Stichting Kwest
NAALDWIJK
Social Media
Dáárom ben ik lid!
"De toegevoegde waarde is dat ik met ondernemers kan sparren over waar je als ondernemer tegenaan loopt."

Elly de Knikker
Directeur-eigenaar reclame- en communicatiebureau Graficelly, gevestigd in Reeuwijk
Dáárom ben ik lid!
"Meer diversiteit aan leden"

Fauzia Mahomed Radja
Directeur FM Consultancy
Dáárom ben ik lid!
"Binnen VNO-NCW West is een dynamisch en ambitieus vrouwennetwerk actief."

Tatjana Romanyk
CEO TRM Oncology B.V.

 Vlog

thumb video IJslandreis web.jpg
Vlog Ledenreis IJsland