Hét ondernemersnetwerk in de Randstad

Skip Navigation LinksStart

Netwerk Mobiliteit

Het Netwerk Mobiliteit is actief in drie regio's, Amsterdam, Haaglanden en Rotterdam. Samen met werkgevers en aanbieders van mobiliteitsproducten wordt gezocht naar slimme oplossingen om de files te verminderen.​

Regionieuws
Zo werkt het

​Hoe faciliteer je werknemers om thuis te werken? Wat is de beste manier van reizen als je toch naar je werk gaat? Het nieuwe platform Zowerkthet.nl ondersteunt werkgevers én werknemers hierin met tips, tools en inspirerende voorbeelden.

lees meer
Dinsdag 22 September 2020

​Vanaf vandaag vind je op het nieuwe platform Zowerkthet.nl alles wat met flexibel (thuis)werken en slim reizen te maken heeft. Op initiatief van mobiliteitsnetwerk Stichting Breikers hebben achttien regionale mobiliteitsnetwerken hun krachten gebundeld. Voorlopig blijft thuiswerken (waar mogelijk) de norm om corona onder controle te houden. Hoe faciliteer je werknemers om thuis te werken? Wat is de beste manier van reizen als je toch naar je werk gaat? Zowerkthet.nl ondersteunt werkgevers én werknemers hierin met tips, tools en inspirerende voorbeelden.

Thuiswerken heeft de afgelopen maanden een grote vlucht genomen. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat een flink deel van de werknemers deze verandering vast wil houden. Daarnaast merken we dat de spits enorm is afgenomen. Ook nu het autoverkeer alweer op zo’n 93% van het pre-corona tijdperk zit zijn de files zeker niet op datzelfde niveau terug. Goed nieuws, want thuiswerken en reizen buiten de spits heeft veel positieve effecten; betere concentratie, minder stress, minder verzuim, meer werkgeluk, snellere doorstroom op wegen, meer zitplekken in het openbaar vervoer en schonere lucht.

Inspireren
Doel van het landelijke platform is om werkgevers en werknemers te inspireren en ondersteunen bij het maken van slimme(re) reis keuzes op het gebied van werken en reizen. Werknemers vinden op Zowerkthet.nl bijvoorbeeld een thuiswerk checklist, inspirerende verhalen van mensen die onlangs anders zijn gaan reizen en linkjes naar allerlei handige tools en apps op gebied van fietsen, autodelen en parkeren.

Voor werkgevers is er veel kennis te vinden op gebied van gedragsverandering, stimuleren van fietsen onder werknemers, fiscaliteit, een overzicht van landelijke campagnes die je als bedrijf kunt inzetten en inspirerende verhalen van andere organisaties.

Kosteloos advies op maat
Kom je er als werkgever niet uit? Dan kun je bij het mobiliteitsnetwerk in jouw regio terecht voor kosteloos advies op maat. Zij hebben veel kennis en kunde in huis. Denk bij advies op maat bijvoorbeeld aan een postcodescan om onnodige reistijd bij werknemers te vermijden, het koppelen van bedrijven die dezelfde bereikbaarheid problematiek ervaren, hulp bij kostenreductie of het overzichtelijk maken van mobiliteitsoplossingen.

Op Zowerkthet.nl is de kennis gebundeld van Stichting Breikers (Metropoolregio Amsterdam), Slim en Schoon Onderweg (Arnhem-Nijmegen), Zuid-Limburg Bereikbaar, Brabant Mobiliteitsnetwerk & SmartwayZ.NL (Noord-Brabant en Limburg), Slim & Schoon Reizen (Cleantech Regio), Groningen Bereikbaar (Groningen), De Verkeersonderneming, Bereikbaar Haaglanden en Rijnland, Samen Bereikbaar (Zuid-Holland), Drenthe reist duurzaam (Drenthe), Werk Slim, Reis Slim (Leeuwarden/Fryslân), IJmond Bereikbaar (IJmond), Slim & Groen Onderweg (Noord-Nederland), Goedopweg (Midden Nederland), Anders reizen (Landelijk), Twente Mobiel & Slimme en Duurzame Mobiliteit regio Zwolle (Overijssel).

Lees meer over Zowerkthet.nl

Regionieuws
Probeer gratis deelscooter
Probeer gratis een elektrische deelscooter van felyx, Check of GO Sharing. De elektrische deelscooter is een goed alternatief voor autoritten bij korte (zakelijke) ritten en wordt steeds populairder.  ​

lees meer
Dinsdag 22 September 2020

​Vanaf vandaag kunnen mensen in Den Haag, Rotterdam, Delft, Lansingerland, Schiedam, Vlaardingen, Hoek van Holland, Barendrecht, Alblasserdam en op Voorne-Putten gratis 45 minuten een elektrische deelscooter van felyx, Check of GO Sharing proberen. De 45 minuten kunnen in een rit worden gebruikt, maar bij felyx en GO Sharing mogen ze ook verdeeld worden over meerdere ritten. Aanmelden voor de actie kan via www.ways2go.nl. Het doel van de probeeractie is om mensen laagdrempelig te laten kennismaken met een deelscooter. De actie loopt tot medio december 2020 en is een initiatief van Bereikbaar Haaglanden en Rijnland en De Verkeersonderneming, de partijen achter de campagne Ways2go. De actie wordt mede ondersteund door de gemeenten Den Haag en Rotterdam. 

Hoe werkt het?
Om mee te doen met de actie, dient iemand de app van de betreffende deelscooteraanbieder te downloaden. Vervolgens registreert diegene zich en kan men in het registratieproces de speciale actiecode van Ways2go toevoegen. Hoe die code verkregen kan worden is te vinden op www.ways2go.nl​. Let op dat de voorwaarden per deelscooteraanbieder iets kunnen verschillen.

Waarom deze probeeractie?
De deelscooteraanbieders felyx, Check en GO Sharing hebben voor deze actie de handen ineen geslagen met Ways2go. Het doel is om mensen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met een elektrische deelscooter. De elektrische deelscooter is een goed alternatief voor autoritten bij korte (zakelijke) ritten en wordt steeds populairder.  

Over Ways2go
Ways2go is de campagne van Bereikbaar Haaglanden en Rijnland en De Verkeersonderneming en heeft als doel (logistieke) werkgevers, werknemers en bewoners te verleiden tot het gebruik van duurzame vervoermiddelen. Daaraan zijn vele voordelen verbonden: een betere, schonere leefomgeving, minder files en vertragingen, minder stress en een betere vitaliteit. In de campagne Ways2go spelen vier karakters een rol: Daan, Emma, Otto en Nora. De meest duurzame reis is een reis die niet wordt gemaakt, wordt wel beweerd, daarom wordt op de website ook veel aandacht besteed aan thuiswerken.​​​

Regionieuws
Snelle Managers Estafette

​In Den Haag is de Snelle Managers Estafette van start gegaan. Hierbij krijgen managers uit Haaglanden en Rijnland twee weken lang de mogelijkheid te ervaren hoe het is om met een supersnelle speedpedelec naar het werk te gaan of naar zakelijke afspraken.

lees meer
Donderdag 3 September 2020

In Den Haag is de Snelle Managers Estafette van start gegaan. Hierbij krijgen managers uit Haaglanden en Rijnland twee weken lang de mogelijkheid te ervaren hoe het is om met een supersnelle speedpedelec naar het werk te gaan of naar zakelijke afspraken.

Een speedpedelec is een e-bike waarmee hoge snelheden te behalen zijn (tot wel 45 kilometer per uur). Het afleggen van een afstand van 15 of 20 kilometer gaat snel en is dus geen enkel probleem. Zeker voor mensen die nu dit soort afstanden met de auto of het ov naar het werk afleggen, is de speedpedelec een ideaal alternatief.

Geen vertragingen, geen parkeerproblemen, geen dure brandstof en geen uitstoot. Wel buiten bewegen, werken aan je fitheid (want je moet wel trappen), zonder bezweet aan te komen.

Gemakkelijk uitproberen
"De actie Snelle Managers Estafette is bedacht om extra aandacht te geven aan dit vervoermiddel. Aangezien we managers vaak associëren met (lease)auto's is dit een goede doelgroep voor deze actie. Dus in plaats van met een snelle auto, met een snelle fiets naar het werk en naar zakelijke afspraken. Als je dit eenmaal hebt ervaren, wil je niets anders meer," zegt Roel Lenoir, fietspromotor bij Bereikbaar Haaglanden en Rijnland.

"Hoewel we door corona natuurlijk zoveel mogelijk thuiswerken is een weloverwogen, fysieke aanwezigheid of een afspraak soms noodzakelijk. Dan is een fiets een ideaal duurzaam vervoermiddel. De estafette is mede mogelijk gemaakt door Juizz die de fiets ter beschikking stelt. De actie is vandaag gestart en duurt tot eind december. Elke twee weken gaat een nieuwe manager testrijden, uiteraard na een zorgvuldige persoonlijke instructie door de mensen van Juizz, We gaan de ervaringen van de Snelle Managers delen via onze social media."

Bereikbaar Haaglanden en Rijnland
In Bereikbaar Haaglanden en Rijnland werken de Metropoolregio Rotterdam-Den Haag (MRDH), VNO-NCW West, de gemeente Den Haag, evofenedex en TLN samen aan de duurzame bereikbaarheid in de regio. Als partners zijn 108 individuele organisaties en ruim 20 ondernemersverenigingen actief betrokken. Ways2go is de gezamenlijke campagne van Bereikbaar Haaglanden en Rijnland en De Verkeersonderneming in geheel Zuid-Holland.

Lees meer​ over de mobiliteitsnetwerken van VNO-NCW West.