Hét ondernemersnetwerk in de Randstad
VNO-NCW WEST  >  Agenda

Detail Bijeenkomst

7ab53b89-d2a0-4dbf-ac51-a99710c1121e
Oostland, Logistieke regio van de Toekomst!
Datum
09-04-2019

Tijd
16:00 - 19:00 uur

Locatie
The Greenery
Klappolder 1
2665 LP  BLEISWIJK

Omschrijving

Hoe houden we het Oostland bereikbaar? Dankzij de centrale ligging vlakbij de A12-corridor, heeft onze regio een enorme aantrekkingskracht op grote logistieke bedrijven. De bedrijventerreinen Klappolder, Bleizo en Prisma zijn in trek en ontwikkelen zich in gestaag tempo. Maar welke impact hebben deze regionale ontwikkelingen op het Oostland? Wat zijn de gevolgen voor de infrastructuur en de bereikbaarheid van Oostlandse bedrijven?

We nemen je tijdens een prikkelende en interactieve bijeenkomst mee langs de ontwikkelingen in onze regio. Marc Houweling, directeur van de Houweling Groep en Ruud Egas, kwartiermaker van de Holland Railterminal, praten je bij over de A12-corridor en de Holland Railterminal. Kathy Arends, wethouder van de gemeente Lansingerland en Floor Vermeulen, gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland, geven hun visie op de impact van deze regionale ontwikkelingen. En verder verrassen wij je met twee sprekers over Connected Transport en brandstoffen van de toekomst.

Graag tot 9 april!

Who’s Next?
VNO-NCW Oostland, heeft in de breedte oog voor ondernemersbelangen. Ondernemers verrijken elkaar. Wil jij andere ondernemers enthousiasmeren en kennis laten maken met ons netwerk? Dan zijn ze van harte welkom tijdens deze bijeenkomst. Laat aan Monique Spek, via oostland@vno-ncwwest.nl weten wie jij mee neemt. Met elkaar maken we ons netwerk persoonlijker en sterker! Wie introduceer jij deze bijeenkomst, Who’s Next?

 Programma
16:00 uur Ontvangst
16:30 uur Presentatie, in interactieve setting:
1. A12 corridor, status en ontwikkelingen door Marc Houweling, directeur @Houweling Groep
2. Holland Railterminal, status en toekomst door Ruud Egas, kwartiermaker @HRT  
3. Impact van de ontwikkelingen op ’t Oostland door Kathy Arends, wethouder @Lansingerland
4. Impact op de regionale ontwikkelingen door Floor Vermeulen, gedeputeerde @provincie Zuid-Holland
5. Connected Transport (incl. platooning) door Dirk-Jan de Bruijn of Michiel Jak @ministerie v. Infrastructuur en Waterstaat
6. Brandstoffen van de toekomst door Léon Groot, @Scania director business support, marketing & communications
18:00 uur Borrel
19:00 uur Einde