Hét ondernemersnetwerk in de Randstad
VNO-NCW WEST  >  Regionetwerk  >  Den Haag  >  

Skip Navigation LinksStart

Ondernemers Den Haag

​De leden van VNO-NCW Den Haag zijn ondernemers en directeuren, actief in industriële productie, groothandel, transport, bouw en zakelijke dienstverlening. Met elkaar vertegenwoordigen ze meer dan zeventigduizend arbeidsplaatsen. De leden ontmoeten elkaar tijdens bijeenkomsten in de regio Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk, Wassenaar en Zoetermeer.

Regionieuws
Voorkom halfslachtige deal

​"Het is cruciaal dat er een in de praktijk werkbare Brexit deal komt die snel zekerheid biedt aan bedrijven in Nederland en Europa," aldus Hans de Boer vandaag over in gesprek met Britse Minister Hunt van Buitenlandse Zaken. 

lees meer
Dinsdag 21 Augustus 2018

​Het is cruciaal dat er een in de praktijk werkbare Brexit deal komt die snel zekerheid biedt aan bedrijven in Nederland en Europa. Die boodschap bracht Hans de Boer vandaag over in gesprek met Britse Minister Hunt van Buitenlandse Zaken. Een no deal scenario of een halfslachtige Brexit-overeenkomst zal diepe sporen trekken in de Nederlandse én Britse economie, zegt de Boer.

Complexiteit Britse Brexit voorstellen
Hunt en De Boer spraken bij VNO-NCW in Den Haag met bedrijven over de impact van Brexit. Het Nederlands bedrijfsleven is blij dat die dialoog met de Britten weer meer gaat over de economie en het belang van het voortzetten van de onderlinge handel. Maar tegelijkertijd leven er bij Nederlandse bedrijven veel vragen over de praktische consequenties, de problemen in de uitvoerbaarheid en de complexiteit van de voorstellen over de Brexit die de Britse regering in juli presenteerde.

Zorgen over praktische problemen
De Nederlandse bedrijven uitten hun zorgen over flinke kostentoenamen en praktische problemen nu het Verenigd Koninkrijk feitelijk kiest voor geen vrij personenverkeer, geen vrij dienstenverkeer, geen EU-landbouwbeleid, geen EU visserijbeleid, geen douane-unie en geen gemeenschappelijk handelsbeleid.

‘Inzicht bieden in mogelijkheden’
‘Een soepele handel tussen het Verenigd Koninkrijk en Nederland is in het belang van ons allemaal’, vindt De Boer. ‘Door de Britten inzicht te bieden in de praktische mogelijkheden, maar ook in de uitvoeringsproblemen van hun voorstellen, willen we de discussie terugbrengen naar de essentie. Dat is de vormgeving van een toekomstige handelsrelatie waarin bedrijven na de Brexit soepel kunnen blijven exporteren, importeren en investeren in het Verenigd Koninkrijk en vice versa.’

Bijdrage aan realiteitsbesef Britten
VNO-NCW hoopt dat de bijeenkomst bijdraagt aan het realiteitsbesef dat het Verenigd Koninkrijk moet tonen bij de Brexit-onderhandelingen. ‘De tijd is nog maar kort en het is belangrijk de voorstellen niet onnodig ingewikkeld te maken vanwege de politieke context. Uiteindelijk gaat het niet om constructies op papier, maar om een handelsrelatie met echte goederen, diensten en mensen die werkbaar moet zijn. De EU moet zich altijd constructief opstellen voor praktische goed werkbare voorstellen’, aldus Hans de Boer.

Bedrijven kunnen bij www.hulpbijbrexit.nl​ praktische informatie vinden om zich voor te bereiden op de Brexit.

​Bron: VNO-NCW

Regionieuws
Lobbysucces tunnel

​De Blankenburgtunnel komt er! Daartoe heeft de Raad van State vandaag besloten. VNO-NCW West lobbyden jarenlang voor een goede verbinding tussen de A15 en A20.

lees meer
Woensdag 18 Juli 2018

VNO-NCW West is verheugd dat de Raad van State besloten heeft dat de Blankenburgtunnel mag worden gebouwd. Deze verbinding tussen de A15 en de A20 zal de congestie op op de Beneluxcorridor verminderen. Dat is broodnodig voor een optimale ontsluiting van het Rotterdamse haven- en industriecomplex en Greenport Westland.

De lobby voor de nieuwe oeverbinding kent een lange geschiedenis. In 2009 werd in het beleidsplan ‘Rotterdam Vooruit’ vastgesteld dat een Nieuwe Westelijke Oeververbinding noodzakelijk is om de Rotterdamse regio bereikbaar te houden. VNO-NCW West heeft sindsdien gepleit voor de oeververbinding en met name voor het traject Blankenburg. VNO-NCW West deed dit niet alleen, zij deed dit samen met haar leden en met partners uit het bedrijfsleven, zoals TLN, EVO en Deltalinqs.

Regionieuws
De kunst van creatief leiderschap

​“Creativiteit ligt aan de basis van innovatie. En vandaag gaat iedereen met de billen bloot.” Directeur Henk van der Meulen opent de deuren van het Koninklijk Conservatorium voor leden van VNO-NCW regio Den Haag, die de gelegenheid krijgen zich van hun meest muzikale kant te laten zien.

lees meer
Dinsdag 10 Juli 2018

“Creativiteit ligt aan de basis van innovatie. En vandaag gaat iedereen met de billen bloot.” Directeur Henk van der Meulen opent de deuren van het Koninklijk Conservatorium voor leden van VNO-NCW regio Den Haag, die de gelegenheid krijgen zich van hun meest muzikale kant te laten zien.

Door Pieter van der Meulen

Volledig in de nieuwe stijl van VNO-NCW regio Den Haag, actief en interactief, wordt in het Conservatorium in Den Haag een brug geslagen tussen muzikanten en het bedrijfsleven. Die brug is vanzelfsprekender dan op het eerste gezicht lijkt. “Wij zijn zelf ook lid van VNO-NCW. Onze studenten zijn naast artiesten ook kleine ondernemers. Dat moeten ze in ieder geval worden om van hun passie hun beroep te kunnen maken. Wij leiden op om creatief te zijn met het instrument, maar creativiteit gaat verder dan dat. Iedereen, zeker ook het bedrijfsleven, moet creatief zijn om succesvol en vernieuwend te zijn. Daarnaast benadrukken we het belang van gezamenlijk optrekken. De belangrijkste eigenschap van een muzikant is goed kunnen luisteren, anders kun je jezelf niet verbeteren. Ook een universele voorwaarde voor verbetering en innovatie, goed naar jezelf en anderen luisteren. Vandaag gaan we die verbinding met elkaar maken, iedereen gaat met de billen bloot, maar op een hele prettige manier.”

Zelf aan de slag
In een omgeving die muziek en creativiteit ademt, krijgen de aanwezigen eerst een harpuitvoering van een stuk van de Franse componist Debussy voorgeschoteld, aangevuld door een jazztrio van piano, contrabas en slagwerk. Ook mogen zij bij hoge uitzondering een deel van de eindrepetitie zien van de dansvakopleiding, de laatste horde voor dansstudenten voordat zij zich gediplomeerde dansers mogen noemen. Optimaal geïnspireerd is het daarna is het tijd om zelf aan de slag te gaan. In vijf groepen worden workshops gegeven. Iedereen moet even uit de comfort zone stappen, maar binnen de kortste keren is iedereen frank en vrij bezig en blijken zelfs de minst muzikale deelnemers tot meer in staat dan zij voor mogelijk hielden. Bij ‘componeren’ wordt geleerd hoe zelf een compositie te maken, met een bijzondere interpretatie van Beethovens Fur Elise tot gevolg. Bij het slagwerk krijgen de deelnemers een spoedcursus Braziliaans trommelen en de dansers worden geschoold in de moderne dans. Bij de workshop ‘sonologie’ ligt de nadruk op elektronische muziek en bij ‘dirigeren’ worden de fijne kneepjes van het leiden van een orkest uitgelegd, waar wederom veel overeenkomsten zijn met het leiden van een bedrijf. Afsluitend worden de enthousiaste optredens samengevoegd tot één grote uitvoering.

d29779c5-e893-4603-9999-d7d4f2f96923
Nieuwe leden
CFO Capabel Nederland B.V.
RHENEN
De Nederlandse Pensioen Associatie
DEN HAAG
Social Media
Dáárom ben ik lid!
"Bijeenkomsten die georganiseerd worden, zijn top. Was het vroeger een herenclub, nu is er ruimte voor iedereen."

André van Herk
Eigenaar/algemeen directeur UTS APC Groep
Dáárom ben ik lid!
"Mocht ik een keer niet kunnen, dan biedt de organisatie altijd de mogelijkheid om mij door een collega te laten vervangen."

Hans Zaat
Manager algemene zaken Brink Groep
Dáárom ben ik lid!
"De bijeenkomsten van de discussieclub geven me energie om in huiselijke sfeer met leden te discussiëren."

Joan Remmerswaal
Algemeen directeur Van Dorp installaties
Dáárom ben ik lid!
"VNO-NCW is zo'n partij die ondernemerschap naar een hoger plan weet te tillen!"

Karsten Klein
Wethouder Stedelijke Economie, Zorg en Havens Gemeente Den Haag
Dáárom ben ik lid!
"VNO-NCW West is belangrijk voor belangenbehartiging van ondernemers."

Kaushilya Budhu lall
DGA Meijer Advocaten en Belastingadviseurs
Dáárom ben ik lid!
"Ik vind het een meerwaarde dat VNO-NCW Den Haag ook initiatieven als Social Club Den Haag en de Culturele Business Case actief ondersteunt"

Rosan Gompers
Directeur NewCompany Creations
Dáárom ben ik lid!
"Binnen VNO-NCW West is een dynamisch en ambitieus vrouwennetwerk actief."

Tatjana Romanyk
Directeur-eigenaar Aptitude Health, educatie en advies oncologie

 Partner

 Video

Nieuwe koers VNO-NCW regio Den Haag