Hét ondernemersnetwerk in de Randstad
VNO-NCW WEST  >  Regionetwerk  >  Regio Rotterdam  >  

Skip Navigation LinksStart

Van en door ondernemers

​VNO-NCW Rotterdam & regio Rijnmond is de invloedrijkste regionale netwerkorganisatie voor ondernemers en werkgevers. Hand in hand betekent voor ons synergie en creativiteit door samenwerking. Wij concentreren ons op onderwerpen die de stedelijke economie en het vestigingsklimaat versterken.

Regionieuws
Meer geld naar onderwijs

Mede op initiatief van onze Amsterdamse voorzitter Hans Bakker, luidt VNO-NCW de noodklok over het tekort aan leraren in het ​basisonderwijs. Dit schaadt de economie, schrijven de werkgeversvoorzitters in een brief aan premier Rutte. ​

lees meer
Dinsdag 18 Februari 2020
Regionieuws
​Rotterdam gaat internationaal

VNO-NCW Rotterdam & Regio Rijnmond heeft samen met andere Rotterdamse organisaties en netwerken getekend voor een gezamenlijke missie en ambitie om de internationale positie van het gebied te versterken.

lees meer
Dinsdag 4 Februari 2020

​VNO-NCW Rotterdam & Regio Rijnmond heeft samen met andere Rotterdamse organisaties en netwerken getekend voor een gezamenlijke missie en ambitie om de internationale positie van het gebied te versterken.
Lees verder

Regionieuws
Ondernemen met gevoel

​Een ondernemersbijeenkomst met gevoel. De traditionele eindejaarsbijeenkomst van VNO NCW Rotterdam & regio Rijnmond in de Burgerzaal op het Stadhuis liet zich kenmerken door toekomstbestendig ondernemen en oog hebben voor een ander. “Een glimlach is soms al genoeg.”

lees meer
Dinsdag 17 December 2019

Door Merijn van Grieken/ Van Grieken Tekst

De jaarlijkse eindejaarsbijeenkomst voor meer dan honderd ondernemers uit Rotterdam en omgeving was volledig in lijn met de kerstgedachte. In de Burgerzaal, naast de schittering van de lampjes in de kerstboom, ontvouwde zich een bijzondere avond waar het niet uitsluitend ging om keiharde euro’s, maar juist over sociaal ondernemen.

“Bij ondernemen hoort gevoel, creativiteit, handreikingen doen, bruggen slaan en samenwerken. Het gaat over veel meer dan de pegels”, zei Mai Elmar, voorzitter van VNO NCW Rotterdam. “Daarom moeten we nog harder werken om te zorgen dat ook dàt imago in de etalage ligt. Daar hebben we met z’n allen een taak. Een fijne kerst gewenst. En voor de mensen die u op straat tegenkomt: een glimlach is soms al genoeg.”

Kantelen
Sociaal ondernemer Annelies van der Vorm maakt met VoorGoed Rotterdam Impact Agency verbindingen om maatschappelijke vraagstukken op te lossen. Sociaal ondernemen betekent voor haar dat iedereen kan bijdragen aan een betere maatschappij. “Als je hoort dat bedrijven 100 miljoen euro winst draaien… denk ik hoezo?! Als we allemaal een beetje delen, wordt het leven een stuk prettiger. Je merkt dat bij jongeren gedachten over werk en geld verdienen kantelen.”

Volgens Van der Vorm kun je economisch bezig zijn, geld maken, jezelf blij maken én sociaal doen. “Door bijvoorbeeld mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst te nemen of eens koekjes te kopen bij de Bakkerswerkplaats of koffie bij het Rotterdamse bedrijf Heilige Boontjes. Doordat hun omzet stijgt kunnen zij meer ex-gedetineerden werk bieden. Sociaal ondernemen is niet zo ingewikkeld.”

Muziek als medicijn
Creatief ondernemer en trompettist van het Rotterdams Philharmonisch orkest, André Heuvelman, verbindt mensen met muziek, elkaar en zichzelf. Zijn trompet is daarbij het middel. Volgens hem is ‘juist Rotterdam goed in de menselijke kant van ondernemen’. Hij sprak over muziek als medicijn. Hij deed samen met het Erasmus MC, het AMC en Philips een project waarbij patiënten in de nieuwe MRI-scan orkestmuziek krijgen te horen in combinatie met beelden.

“Er zijn 70 tot 86 procent minder re-scans nodig. Het is nog maar het begin, een eerste project. We benutten muziek nog veel te weinig. Als het aan mij ligt, neemt de waarde van muziek net zo’n vlucht als yoga. Er zijn topmanagers die tussen meetings door klassieke muziek luisteren om hun hartslag naar beneden te krijgen. Daar ligt goud als het gaat om stress, burn-out en andere grote problemen”, aldus Heuvelman.

Speerpunten
Toch was er op de bijeenkomst behalve de ‘zachte kant van ondernemen’ ook aandacht voor toekomstbestendig ondernemen. “Ongeveer zeventig procent van de Nederlandse economie draait op u als ondernemers”, aldus wethouder Barbara Kathmann van Economie. “De speerpunten van het gemeentebestuur voor 2020 zijn met het oog op de toekomst gericht op circulair, digitaal en duurzaam. Er is straks nog maar een contante en dat is er een van contante verandering.”

Fotoreportage

Presentatie VOORGOED Praatplaat
Presentatie VOORGOED Menukaart

d4bb1b95-fba3-4417-baec-8e4e346bb88f
Nieuwe leden
Nextworker BV
ROTTERDAM
Bayards Aluminium Constructies B.V.
NIEUW-LEKKERLAND
Social Media
Dáárom ben ik lid!
"Zorgpower Rotterdam is een platform waar bestuurders en directeuren uit zowel het bedrijfsleven als de zorg elkaar ontmoeten."

Joke Boonstra
Lid Raad van Bestuur Erasmus MC
Dáárom ben ik lid!
"Meer diversiteit aan leden"

Fauzia Mahomed Radja
Directeur FM Consultancy
Dáárom ben ik lid!
"Sinds 2004 ben ik lid van VNO-NCW Rotterdam. Ik bezoek niet alleen de bijeenkomsten in mijn regio, maar ook die in Den Haag en Westland."

Johan Krijgsman
DGA Waal, woningbouwer, Vlaardingen
Dáárom ben ik lid!
"’Energie, dynamiek en vooral de mensen zijn de redenen dat wij ons helemaal thuis voelen bij VNO-NCW Regio Rotterdam."

Sacha Boulogne
Partner AppStudio
Dáárom ben ik lid!
"VNO-NCW West en VNO-NCW landelijk voeren een gerichte lobby voor de belangen van directeuren-grootaandeelhouders (dga’s)."

Richard Jongste
Directeur-eigenaar Maasmond, vastgoedzorg en projectinrichting

 Partners

 Video

Miljoenenontbijt Rotterdam & Regio Rijnmond