Hét ondernemersnetwerk in de Randstad
VNO-NCW WEST  >  Regionetwerk  >  Regio Rotterdam  >  

Skip Navigation LinksStart

Van en door ondernemers

​VNO-NCW Rotterdam & regio Rijnmond is de invloedrijkste regionale netwerkorganisatie voor ondernemers en werkgevers. Hand in hand betekent voor ons synergie en creativiteit door samenwerking. Wij concentreren ons op onderwerpen die de stedelijke economie en het vestigingsklimaat versterken.

Regionieuws
Rotterdamse ondernemers- prijs

De Nieuwe Heldenprijs, afgelopen 4 jaar door VNO NCW Rotterdam georganiseerd, wordt ondergebracht bij de stichting Rotterdamse Ondernemersprijs die de gelijknamige ondernemersprijs organiseert.

lees meer
Donderdag 25 Juli 2019

​VNO NCW West en stichting Rotterdamse Ondernemersprijs bundelen hun krachten en gaan een samenwerking aan.
De Nieuwe Heldenprijs, afgelopen 4 jaar door VNO NCW Rotterdam georganiseerd, wordt ondergebracht bij de stichting Rotterdamse Ondernemersprijs die de gelijknamige ondernemersprijs organiseert. VNO NCW Rotterdam treedt als partner toe tot de Rotterdamse Ondernemersprijs en neemt daarnaast zitting in de jury van de Nieuwe Heldenprijs.

Op maandag 18 november bent u van harte welkom om de bekendmaking van de winnaars van beide prijzen bij te wonen. De uitreiking vindt plaats in Poppodium Annabel en aanmelden kan hier.

Wil u niet alleen de uitreiking bijwonen, maar wilt u deelnemen aan de ondernemersprijzen? Dat kan! Hieronder lichten we de twee prijzen nog even toe. Let op: aanmelden kan tot 23 augustus.

De Nieuwe Heldenprijs
De jury zoekt Nieuwe Helden. Ondernemers die innoveren en daarmee een positieve impact hebben op een maatschappelijk relevant thema. Bijvoorbeeld op inclusief, circulair of duurzaam vlak. Heeft u een geweldig project, product of dienst en maakt u de samenleving een beetje beter? Neem dan deel aan de Nieuwe Heldenprijs. Meer informatie: klik hier.

Rotterdamse Ondernemersprijs
Deze prijs vertelt het verhaal van goed ondernemerschap. Het verhaal achter de ondernemer, over gemaakte keuzes, getoond lef en behaalde resultaten. Omdat dat verhaal anderen inspireert en omdat goed ondernemerschap gevierd mag worden. Bent u die grensverleggende ondernemer die de jury zoekt? Neem dan deel! Meer informatie: klik hier.

Waarom deelnemen?
Deelnemen aan een ondernemersprijs doet iets met uw héle bedrijf; het brengt company pride en aantrekkingskracht. Hans Scheffer, mede-oprichter Helloprint (winnaar ROP 2018) herkent dat maar al te goed: “De ondernemersprijs is een prachtige kapstok voor zowel ons internationale, als ons Rotterdamse team, om nog gemotiveerder aan de slag te gaan. Ook in het aantrekken van talent naar ons bedrijf is de ROP een mooie uiting om de professionaliteit van onze onderneming te laten zien. Geweldig om deze prijs te winnen in de stad waar je van houdt. Op naar verdere groei!”

Maar ondernemers uit de regio Rotterdam staan toch bekend om hun bescheidenheid en nuchterheid?! Harald Swinkels, oprichter NLE (winnaar ROP 2014) zegt daarover: “De huidige tijd vraagt van een ondernemer dat je aan je klanten, medewerkers en handelspartners vertelt wat je doet, waarom je dat doet en ook hoe goed je dat doet. Zodat al deze partijen écht betrokken raken bij je onderneming. Dat draagt bij aan je succes en is niet onbescheiden, het getuigt van slim ondernemerschap.”

Regionieuws
Blij met Tweede Oever verbinding

​VNO-NCW West is blij dat provincie, MRDH, de gemeente en het ministerie I&W gisteren besloten hebben tot de aanleg van een oeververbinding tussen Feijenoord en Kralingen/de Esch én het aanpakken van verkeers knelpunten op de Algeracorridor. 

lees meer
Woensdag 17 Juli 2019

Blij met investeringen in Tweede Oeververbinding en Algeracorridor, maar zorg voor ontbrekende 30 miljoen 

VNO-NCW West is blij dat de provincie Zuid-Holland, Metropoolregio Rotterdam Den Haag, de gemeente Rotterdam en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat gisteren besloten hebben tot de aanleg van een oeververbinding tussen Feijenoord en Kralingen/de Esch én het aanpakken van verkeersknelpunten op de Algeracorridor. De gezamenlijke overheden moeten nu ook snel over de brug komen met de nog ontbrekende 30 miljoen euro voor de Algeracorridor.

Directeur Bert Mooren van VNO-NCW West: “Voor ondernemers, economische ontwikkeling en werkgelegenheid is een goede bereikbaarheid van zowel Rotterdam als de Krimpenerwaard cruciaal. Economische groei en verstedelijking in het westen van het land gaan gepaard met een snelle toename van de mobiliteit. Om een verkeersinfarct te voorkomen pleit onze belangenvereniging al lange tijd voor forse investeringen in een robuust infrastructuurnet, zowel wegen als openbaar vervoer. In 2012 stond de Blankenburgtunnel als nieuwe Westelijke Oeververbinding hoog op onze wensenlijst. We zijn heel blij dat de overheid nu besloten heeft tot aanleg van een Tweede Oeververbinding, waarbij zij bovendien wil investeren in een betere bereikbaarheid van de Krimpenerwaard.”

Mooren vindt het jammer dat er in de afgelopen weken in de media discussie plaatsvond over de voor- en nadelen van twee varianten voor de oeververbinding. “De discussie had moeten gaan over het oplossen van de knelpunten en het ontlasten van beide corridors tussen Rotterdam en Rotterdam-Zuid en Rotterdam en Krimpen aan den IJssel. De verstedelijkingsopgave van Rotterdam en de bereikbaarheid van de Krimpenerwaard zijn twee niet met elkaar te vergelijken opgaven en moeten niet met elkaar concurreren.” VNO-NCW West is blij dat de overheid gekozen heeft voor een én-én oplossing.

“Het is nu zaak beide uitdagingen evenveel prioriteit te geven. Het
beschikbaar stellen van de nog benodigde 30 miljoen voor de financiering van de 90 miljoen die nodig is voor de Algeracorridor moet de volgende stap zijn om daadwerkelijk te laten zien dat het het ministerie en de regionale overheden menens is om tot een volwaardige oplossing voor zowel Rotterdam als de Krimpenerwaard te komen", aldus Mooren.

Meer informatie: Bert Mooren​

Regionieuws
Rotterdams bedrijfsleven deugt

​Richard Jongste, vice-voorzitter VNO-NCW Rotterdam, heeft de de eer om de eerste column in een reeks van tien te schrijven in Port of Business.

lees meer
Vrijdag 5 Juli 2019

Aan mij de eer om namens VNO-NCW Rotterdam de eerste column in een reeks van tien te schrijven in Port of Business. We krijgen 10 x circa 400 woorden aan ruimte, ofwel 4000 woorden en ik weet nu al dat dat veel te weinig is om te vertellen wat onze leden voor de stad en de regionale economie doen. Ga maar na: ondernemer én Rotterdammer, van zo’n groep leden gaat een hoop daadkracht uit.

In de afgelopen maanden heb ik teveel negatieve berichten gezien over het bedrijfsleven. Het betaalt geen belasting, het vervuilt het milieu en traineert klimaatmaatregelen en het betaalt smeergeld in corrupte landen. Het Nederlandse bedrijfsleven deugt niet, dat frame dreigt in de media te gaan domineren. Afgezien van het feit dat informatie in die berichtgeving lang niet altijd klopt en feiten uit hun verband worden gerukt, herken ik het frame in de regio Rotterdam totaal niet. In mijn dagelijkse werk ontmoet ik ondernemers die hun maatschappelijke verantwoordelijkheid pakken, die betrokken zijn bij de zorgen van andere mensen en die bovenal bereid zijn extra te investeren in de leefbaarheid van de stad.

Een mooi voorbeeld zijn de leer-werkakkoorden, waarvan onze voorzitter Mai Elmar een van de ondertekenaars is.  We maken nu per bedrijfstak concrete afspraken over scholing en begeleiding van jongeren, werkenden en werkzoekenden. We willen álle Rotterdammers een kans geven op de arbeidsmarkt. Door disruptieve technologie veranderen de gewenste kennis en vaardigheden voor banen snel. Lang niet iedereen kan op eigen kracht daarin meegaan. De leden van VNO-NCW Rotterdam zetten zich nu samen met de gemeente, UWV en onderwijsinstellingen in om die mensen te helpen.  Zelf doe ik niet alleen als VNO vicevoorzitter mee, maar ook als directeur van Maasmond BV. Maasmond BV is een  familiebedrijf dat ik samen met mijn broer Hans run,  en dat is gespecialiseerd in onderhoud, renovatie en inrichting van vastgoed.
We doen het hier in de regio en landelijk samen, dat gaat goed en is inspirerend. Het Rotterdamse bedrijfsleven deugt wel degelijk!
Onze leden zetten zich op meer terreinen in. VNO-NCW Rotterdam organiseert dat in sub-netwerken, waarin maatschappelijk bijdragen en business generen hand in hand gaan. Zo zorgen we voor duurzame economische ontwikkeling in de regio Rijnmond. Onder meer over de subnetwerken Bouwpower, Onderwijspower, Zorgpower en ons HRM Expert Netwerk hoort u in de volgende columns meer. Deze zullen door andere bestuurders geschreven worden. Zo leert u het bestuur van VNO-NCW Rotterdam beter kennen. En mocht u ondernemer in de regio Rijnmond zijn en nog geen lid…

Richard Jongste
Vicevoorzitter VNO-NCW Rotterdam & regio Rijnmond

Richard Jongste is directeur-eigenaar van de Maasmond B.V., vicevoorzitter en penningmeester VNO-NCW Rotterdam, lid van de Regioraad Kamer van Koophandel Zuid-Holland, Zeeland en Brabant, lid van het Algemeen Bestuur van VNO-NCW en verantwoordelijk voor de benoemingen van de waterschapsbestuurders.


​Klik hier ​voor de website van Port of BUSINESS


6fa8f651-3fe8-46bd-bdaa-c01050ee7621
Nieuwe leden
Hollandia Structures
HEIJNINGEN
Hollandia Structures
HEIJNINGEN
Social Media
Dáárom ben ik lid!
"Meer diversiteit aan leden"

Fauzia Mahomed Radja
Directeur FM Consultancy
Dáárom ben ik lid!
"Sinds 2004 ben ik lid van VNO-NCW Rotterdam. Ik bezoek niet alleen de bijeenkomsten in mijn regio, maar ook die in Den Haag en Westland."

Johan Krijgsman
DGA Waal, woningbouwer, Vlaardingen
Dáárom ben ik lid!
"Zorgpower Rotterdam is een platform waar bestuurders en directeuren uit zowel het bedrijfsleven als de zorg elkaar ontmoeten."

Joke Boonstra
Lid Raad van Bestuur Erasmus MC
Dáárom ben ik lid!
"VNO-NCW West en VNO-NCW landelijk voeren een gerichte lobby voor de belangen van directeuren-grootaandeelhouders (dga’s)."

Richard Jongste
Directeur-eigenaar Maasmond, vastgoedzorg en projectinrichting
Dáárom ben ik lid!
"’Energie, dynamiek en vooral de mensen zijn de redenen dat wij ons helemaal thuis voelen bij VNO-NCW Regio Rotterdam."

Sacha Boulogne
Partner AppStudio

 Partners

 Video

thumb eindejaarsfilm 2017 met afspeelknop.jpg
100 jaar Breeman, Partner van
VNO-NCW Regio Rotterdam