Hét ondernemersnetwerk in de Randstad
VNO-NCW WEST  >  Lobby  >  Veiligheid  >  

Skip Navigation LinksStart

Veiligheid

Criminaliteit kost het bedrijfsleven jaarlijks miljarden euro's. Behalve met winkeldiefstal en overvallen krijgen ondernemers steeds vaker te maken met cybercrime. VNO-NCW West neemt deel aan de regionale platforms criminaliteitsbeheersing om de criminaliteit in stad en regio terug te dringen.

Meer informatie: Lobbypunten, rechterkolom op deze pagina.

Lobbynieuws
Week van de veiligheid

​Met het invallen van de donkere dagen in oktober neemt de kans op criminaliteit (overvallen, inbraken) toe. Ondernemers kunnen veel ellende voorkomen door goed voorbereid de winter in te gaan en preventieve maatregelen te nemen. De Week van de Veiligheid vindt plaats van 8 tot en met 14 oktober 2018.​

lees meer
Donderdag 30 Augustus 2018

Week 41 staat jaarlijks in het teken van veiligheid. Want, met het invallen van de donkere dagen in oktober neemt de kans op criminaliteit (overvallen, inbraken) toe. Ondernemers kunnen veel ellende voorkomen door goed voorbereid de winter in te gaan en preventieve maatregelen te nemen. Gemeenten dragen hun steentje bij door in de Week van de Veiligheid uiteenlopende activiteiten voor hun inwoners én ondernemers te organiseren. De Week van de Veiligheid vindt plaats van 8 tot en met 14 oktober 2018. ​

​Je hoopt dat je er nooit mee te maken krijgt, een diefstal, spookfacturen of erger nog: een overval. Als het je dan toch overkomt, wil je weten hoe jij en je personeel moeten handelen.

Speciaal om jou hierover te informeren, is er de Week van de Veiligheid. Ben jij voorbereid op criminaliteit? Bekijk de veiligheidstips die je helpen om je werkomgeving veiliger te maken en neem ze door met je personeel. De veiligheidstips blijvend in het zicht? Download dan de poster en hang deze op in de kantine van jouw onderneming.

​​​​Wil je nog meer doen om criminaliteit te voorkomen? Kijk dan ook eens naar het menu aan de linkerkant van deze pagina, gebruik de materialen en ga van start. Organiseer bijvoorbeeld een groepstraining, doe een veiligheidsscan, volg samen met je personeel een van de online trainingen of bestel de brochures voor meer informatie.


Lees alles over de Week van de Veiligheid op de website​.

Lobbynieuws
Misdaad in het digitale tijdperk

​“De wereld van cybercrime wordt steeds complexer. Alleen door samenwerking tussen bedrijfsleven, overheid en politie kunnen we onszelf beschermen tegen nieuwe bedreigingen.” Tijdens een bijeenkomst van Jong Management Westland en VNO-NCW Westland-Delfland worden de gevaren van internetcriminaliteit besproken.

lees meer
Donderdag 19 Mei 2016

“De wereld van cybercrime wordt steeds complexer. Alleen door samenwerking tussen bedrijfsleven, overheid en politie kunnen we onszelf beschermen tegen nieuwe bedreigingen.” Tijdens een bijeenkomst, georganiseerd door Jong Management Westland in samenwerking met VNO-NCW Westland-Delfland, worden de gevaren van internetcriminaliteit besproken.

Door Pieter van der Meulen

“We streven naar een nauwere band tussen Jong Management en VNO-NCW Westland-Delfland,” verwelkomt Armand Veenmand, voorzitter van Jong Managent Westland, de aanwezigen. “Vandaag hebben wij VNO-NCW uitgenodigd, binnenkort zal dat omgekeerd gebeuren. We gaan van elkaar profiteren en elkaar versterken.”
Voorafgaand aan het hoofdonderwerp cybercrime legt Alice Taai, bureauchef van de Politie Westland, de vernieuwde structuur van de politie uit. “De reorganisatie  moet leiden tot een nationaal uniforme politiemacht waarbij gespecialiseerde eenheden uit het hele land flexibel beschikbaar zijn.”

HackerOne
“De wereld van internetcriminaliteit is complex. Over de hele wereld kunnen mensen systemen kraken. Van kleinschalige afpersing tot het lamleggen van energiebedrijven en internetproviders, vaak ongemerkt maar met grote gevolgen. Hackers vinden voortdurend nieuwe manieren om de internetbeveiligingen van bedrijven en personen te omzeilen. Maar de meesten van ons spelen hackers ook simpelweg in de kaart. Een hacker is iemand die op creatieve en onorthodoxe wijze aan technische beperkingen probeert te ontsnappen.” Richard Borsboom is general manager bij HackerOne. Deze Nederlands-Amerikaanse startup, die met klanten als onder andere Twitter, Dropbox en Yahoo! de startersfase inmiddels flink is ontgroeid, brengt zogenaamde ethische hackers in contact met ondernemers wereldwijd.

Ethisch hacken
“Ethische hackers proberen kwetsbaarheden in beveiligingssystemen bloot te leggen zodat deze kunnen worden verbeterd.” HackerOne biedt een platform voor ondernemers om wereldwijd in contact te komen met ethische hackers. “Je hebt mensen nodig die net zo denken als de criminele hackers. Want de slechteriken komen echt wel, maar de goeie zal je moeten uitnodigen.” Borsboom waarschuwt dat mensen, veelal onbewust, enorm veel informatie prijsgeven. “Wanneer internetcriminelen de gegevens van je social media-accounts koppelen weten ze al veel over je, zonder dat daarvoor een hack nodig is. En er zijn genoeg mensen die op Facebook zetten dat ze lekker op vakantie gaan. Daarmee zet je deur wijd open voor criminelen. Let dus goed op je privacy instellingen en geef niet alles prijs.”

Digitale opsporing
Ook de politie zet zich in om cybercrime te bestrijden. Een vertegenwoordiger van de digitale opsporingsdienst vertelt dat de landelijke capaciteit uitgebreid zal worden en dat samenwerking met de overheid en bedrijven als HackerOne cruciaal is om een vuist te kunnen maken. Wanneer mensen wachten met aangifte doen gaan veel sporen verloren. Als bedrijf is het bovendien cruciaal dat je zelf voor goede beveiliging zorgt. Niet overal dezelfde wachtwoorden voor gebruiken en als iemand vertrekt bij het bedrijf alle wachtwoorden wijzigen. Daarnaast zijn externe back-ups ook zeer aan te raden.”

Fotoreportage

Lobbypunten