Hét ondernemersnetwerk in de Randstad
VNO-NCW WEST  >  Nieuws

Nieuws

Machtigingen beherenMachtigingen beheren
https://www.vno-ncwwest.nl/NieuwsFoto/190613%20Jeroen%20Veerman.jpg
Jeroen Veerman voorzitter NW-Holland
Datum: 12-06-2019

Jeroen Veerman is de aanstaande voorzitter van regio Noordwest-Holland. Op 2 juli neemt hij het stokje over van Tom Kuijper. Na zeven actieve jaren als bestuurslid is Veerman de aangewezen persoon om het voorzitterschap op zich te nemen. Veerman is algemeen directeur bij H&S Adviesgroep, een dienstverlener op het gebied van HR, en wil zijn voorzitterschap benutten door VNO weer op de kaart te zetten: “Ik zou graag van de club weer een actief netwerk willen maken waar je bij wil horen.”

Door Tristan van Oorschot

In toekomst liggen een paar grote uitdagingen, maar het op de kaart zetten van de vereniging is de grootste. Veerman legt uit: “Meer werkgevers moeten betrokken worden in de regio. Ik denk dat we dit kunnen bereiken door meer geluid te maken over wat we precies doen en waarvoor we  staan. De lobby is een van de belangrijkste taken van VNO, een taak waar ook in onze regio successen worden geboekt. Na een succes blijft het echter stil. Dit moet je juist laten horen, waardoor werkgevers het belang van de vereniging gaan inzien”.

Flexibel onderwijs
In Nederland, en dus ook in de regio Noordwest-Holland, is het onderwijs een belangrijk vraagstuk. De krapper wordende arbeidsmarkt maakt het moeilijk voor ondernemers om passende werknemers te vinden. Het gat tussen het onderwijs en wat de werkgever wil, is  af en toe te groot. Een oplossing die Veerman graag ziet is flexibeler onderwijs: “Met flexibel onderwijs kunnen werknemers sneller omgeschoold worden. Uitdagingen zoals duurzame productievragen vernieuwing, ook op de arbeidsmarkt. VNO kan helpen door  goed luisteren naar wat ondernemers willen om vervolgens in gesprek te kunnen met onderwijsinstellingen. Dit is soms lastig omdat de multinational vaak wat anders wil dan de bakker om de hoek. Het luisteren naar de wens van ondernemers is daarom essentieel. Op deze manier kan ook de bereikbaarheid van de regio verbeterd worden, een ander thema dat ik graag samen met het bestuur zou willen aanpakken.”

Claim je succes
De regio Noordwest-Holland is  een krachtige regio met veel sterke bedrijven. Toch blijven die bedrijven veelal bescheiden op de achtergrond. Aan de ene kant heeft dit karakter deze regio sterk gemaakt. Aan de andere kant zou deze regio soms meer van zich kunnen laten horen, weet ook Veerman: “De mensen hier zijn pragmatisch. Je moet resultaat halen met hetgeen wat je hebt. Dit heeft de regio ver gebracht. Ook zijn we trots op de producten en diensten die we leveren, maar toch kan dat af en toe meer benadrukt worden. Vaak vergeten mensen dat hier wereldbedrijven gevestigd zijn, zoals veredelingsbedrijven die groente- en plantenzaden maken die over de hele wereld mensen van voedsel voorzien. In die zin lijken VNO en de ondernemers op elkaar; ze moeten hun successen meer claimen.”

Bijlagen
Deel artikel