Museon, 14:30u

Symposium Ondernemen voor Brede Welvaart

Aanmelden

Het is niet (meer) mogelijk om voor dit evenement aan te melden.

of

AANMELDEN VOOR NIET-LEDEN (geen kosten)

------

Wil jij ook dat je werknemers het goed hebben; de boodschappen en de energierekening kunnen betalen en ergens fijn kunnen wonen? Ben je ondernemend aan de slag om te helpen dit realiseren? Zet je je ook in voor andere maatschappelijke vraagstukken, zoals de klimaatverandering?

Dan hoor je bij de snel groeiende groep ondernemers die ruimhartig werken aan een betere wereld én aan een toekomstbestendige omgeving voor hun bedrijf.
Voor hen organiseren we het symposium ‘Ondernemen voor brede welvaart’, waar je met andere ondernemers op een interactieve en inspirerende manier kennis en kunde kunt delen.

Op de nationale #SDGactionday!, de dag waarop de inspanningen voor de 17 ontwikkelingsdoelen (SDG’s) van de Verenigde Naties centraal staan.

Het symposium start met Ingrid Thijssen, voorzitter VNO-NCW, minister Karien van Gennip van Sociale Zaken en onderzoeker Otto Raspe van de Rabobank, die het kader van ‘Ondernemen voor brede welvaart’ schetsen.

Daarna krijgt changemaker Jack Stuifbergen, directeur van facilitair bedrijf Breedweer, het podium. Hij voelt zich verantwoordelijk voor het welzijn van zijn medewerkers en voert een sociaal beleid dat verder gaat dan in veel andere bedrijven. Waarom doet hij dat? En hoe kan hij het zich permitteren?
 
Aan ronde tafels gaan de deelnemers vervolgens met elkaar in gesprek om goede voorbeelden uit te wisselen en oplossingen te bedenken voor de belemmeringen bij ondernemen voor brede welvaart.

Het symposium wordt afgesloten met een rondleiding over de SDG-tentoonstelling in het Museon-Omniversum. Daar worden de 17 Sustainable Development Goals aan de hand van voorwerpen, actueel beeld en spel gepresenteerd. Na de rondleiding is er gelegenheid om na te praten tijdens de borrel.

Programma
14.30 uur Inloop
15.00 uur Symposium
16.40 uur Rondleiding
17.00 uur Borrel
18.00 uur Einde bijeenkomst

Aanmelden kan via één van de twee opties bovenaan deze uitnodiging:

  • 'log in op de website' voor leden
  • 'aanmelden voor niet-leden' voor (nog) niet-leden
Symposium Ondernemen voor Brede Welvaart