Theater Zuidplein, 17:00u

Rotterdam: Hét Ondernemersdebat

Aanmelden

Het is niet (meer) mogelijk om voor dit evenement aan te melden.

Voor een aantrekkelijk ondernemersklimaat in Rotterdam spelen politieke keuzes een grote rol. Op 16 maart 2022 vinden de gemeenteraadsverkiezingen plaats en worden de politieke kaarten opnieuw geschud. Welke partijen behartigen het best de belangen van ondernemers en werkgevers in onze stad?

Op 8 maart van 17.00 tot 19.30 uur organiseren VNO-NCW en MKB Rotterdam Rijnmond, samen met Bouwend Rijnmond, Koninklijke Horeca Nederland afdeling Regio Rotterdam, Urban Department Store Rotterdam en Rotterdam Partners, het Ondernemersdebat. Tijdens dit debat vragen wij de lijsttrekkers van o.a. de VVD, PvdA, Leefbaar Rotterdam, GroenLinks, CDA, D66, DENK en nieuwkomer Volt om hun verkiezingsprogramma toe te lichten en te reageren op ons manifest, vragen en stellingen (interactief).

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen hebben wij digitaal ons manifest ‘Rotterdam. Sterker door Ondernemers.’ al gepresenteerd. Met dit manifest vragen wij aandacht voor jullie belangen en zetten wij een aantal thema’s op de kaart, waarbij de focus ligt op:

- De post-corona economie: herstel en een gezonde basis voor alle ondernemers
- Focus op vestigings- en ondernemersklimaat
- Bevorder verbinding Arbeidsmarkt en Onderwijs
- Mobiliteit en bereikbaarheid; zorg voor aantrekkelijke alternatieven
- Ruimte voor bedrijvigheid
- Geef bezoekerseconomie stevige impuls
- Zet in op een inclusieve stad

Wij hebben aangeboden om in gezamenlijkheid ons in te zetten voor een sterk, inclusief Rotterdam, waar ondernemers ruimte krijgen en worden ondersteund om de (maatschappelijke) uitdagingen gezamenlijk op te pakken. 

Aanmelden
Klik hier om je aan te melden.

Wij zien jullie graag op 8 maart!

Hartelijke groet,
Namens bestuur VNO-NCW Rotterdam & Regio Rijnmond

Mai Elmar, voorzitter
Tessa Langerijs, verenigingsmanager

Rotterdam: Hét Ondernemersdebat