Hét ondernemersnetwerk in de Randstad
VNO-NCW WEST  >  Doelgroepnetwerk  >  Vrouwennetwerk  >  Enquête Internationaal ondernemen

Skip Navigation LinksEnquête Internationaal ondernemen
In maart 2016 berichtte het CBS dat het aantal vrouwen dat een eigen onderneming start was opgelopen naar 37,5%, ten opzichte van 31% in 2007 (CBS, 08-03-2016).
Het vermoeden bestaat echter dat minder vrouwen dan mannen ook internationaal ondernemen, dat wil zeggen, exporteren naar of investeren in het buitenland. Dit vermoeden werd ook afgegeven door minister Ploumen van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking en het ministerie van Buitenlandse Zaken. Het aantal vrouwelijke ondernemers dat meegaat op handelsmissies van de Rijksoverheid bedraagt namelijk slechts 10%.


Om meer inzicht te krijgen in het aandeel van vrouwelijke ondernemers als het gaat om internationaal ondernemen en wat beweegredenen of obstakels voor hen zijn, doet Demi Zwarteveld, studente European Studies aan de Haagse Hogeschool, voor haar afstudeerscriptie onderzoek naar dit onderwerp. Door het uitvoeren van een enquête en interviews onder vrouwelijke ondernemers hopen wij voldoende input te krijgen om uiteindelijk aanbevelingen te kunnen formuleren aan publieke en private handelsbevorderende netwerken.


Graag vragen wij een paar minuten van uw tijd om onderstaande vragenlijst in te vullen

ActiesDruk op Shift+ENTER om het menu te openen (nieuw venster)Menu Openen
   
Weergave:  OverzichtDruk op Shift+ENTER om het menu te openen (nieuw venster)Menu Openen
Naam van de enquête:Enquête Internationaal ondernemen
Beschrijving van de enquête:In maart 2016 berichtte het CBS dat het aantal vrouwen dat een eigen onderneming start was opgelopen naar 37,5%, ten opzichte van 31% in 2007 (CBS, 08-03-2016). Het vermoeden bestaat echter dat minder vrouwen dan mannen ook internationaal ondernemen, dat wil zeggen, exporteren naar of investeren in het buitenland. Dit vermoeden werd ook afgegeven door minister Ploumen van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking en het ministerie van Buitenlandse Zaken. Het aantal vrouwelijke ondernemers dat meegaat op handelsmissies van de Rijksoverheid bedraagt namelijk slechts 10%. Om meer inzicht te krijgen in het aandeel van vrouwelijke ondernemers als het gaat om internationaal ondernemen en wat beweegredenen of obstakels voor hen zijn, doet Demi Zwarteveld, studente European Studies aan de Haagse Hogeschool, voor haar afstudeerscriptie onderzoek naar dit onderwerp. Door het uitvoeren van een enquête en interviews onder vrouwelijke ondernemers hopen wij voldoende input te krijgen om uiteindelijk aanbevelingen te kunnen formuleren aan publieke en private handelsbevorderende netwerken. Graag vragen wij een paar minuten van uw tijd om onderstaande vragenlijst in te vullen
Gemaakt om:15-9-2016 14:01
Aantal antwoorden:7
 Een grafische samenvatting van de antwoorden weergeven 
 Alle antwoorden weergeven