Hét ondernemersnetwerk in de Randstad
VNO-NCW WEST  >  Agenda

Detail Bijeenkomst

9920073b-0dd2-4956-b787-85b20771855f
Masterclass Leiderschap
Datum
12-06-2019

Tijd
11:00 - 13:30 uur

Locatie
Vereniging VNO-NCW
Bezuidenhoutseweg 12
2594 AV  DEN HAAG

Omschrijving

'We staan aan de vooravond van een revolutie die de hele samenleving gaat veranderen. Diverse technologieën gaan niet alleen leiden tot de industriële revolutie maar tot een maat-schappelijke revolutie’. Dat stelt Bob de Wit, hoogleraar Strategisch Leiderschap aan de Nyenrode Business Universiteit. Hij zal in een Masterclass Leiderschap met ons reflecteren op de vraag wat zo’n ‘maatschappelijke revolutie’ betekent voor de strategie van bedrijven en het leiderschap dat nodig is. Eerder schreef hij hierover in het Bilderbergboek 2019 ‘Technologie & Innovatie’ een lezenswaardig artikel (zie www.bilderbergconferentie.nl).
 
Daarnaast deelt Ronald van der Molen, organisatieadviseur en leiderschapscoach bij Transformatio en schrijver van ‘De kracht van organisch leiderschap’, wat medewerkers vandaag de dag nodig hebben om te floreren. Waarom staan thema’s zoals zelfsturing en ‘Agile-methodes’ zo in de belangstelling? Hoe bouw je een innovatieve organisatie en wat betekent dit voor het leiderschap?

Anne Westerduin, theoloog, bedrijfskundige en werkzaam voor de RvB van de zorgorganisatie Sprank zal de Masterclass modereren en optreden als gastvoorzitter.
 
Kosten
Deelname is kosteloos, wel graag aanmelden
 Programma
11.00 uur: inloop met koffie
11.30 uur: Opening en Welkom door gastvoorzitter Anne Westerduin

Inleidingen:
Bob de Wit, hoogleraar Strategisch Leiderschap aan de Nyenrode Business Universiteit
Ronald van der Molen van Transformatio en schrijver van ‘De kracht van organisch leiderschap’
 
Vragen en discussie
 
13.00 uur: Afsluiting, gevolgd door lunch met broodjes (tot uiterlijk 13.30 uur)