Hét ondernemersnetwerk in de Randstad
VNO-NCW WEST  >  Agenda

Detail Bijeenkomst

8c9474ee-d6a8-44fa-bcdc-27b8823e27c6
Den Haag: Den Haag Werkt!
Datum
21-03-2019

Tijd
08:00 - 17:00 uur

Locatie
Gemeente Den Haag
Spui 70
2511 BT  DEN HAAG

Omschrijving
De Haagse economie bloeit als nooit tevoren. Dit stelt ondernemers voor nieuwe uitdagingen. In veel sectoren is er een schreeuwend tekort aan personeel. Vooral in de bouw en techniek, in zorg en welzijn, in de ICT, in de detailhandel, in de horeca, de hospitality en in de transport en logistiek zijn veel extra arbeidskrachten nodig; knappe koppen en gouden handen.

Op 21 maart is de lancering van het evenement Den Haag Werkt! Dit evenement:
- biedt perspectief - Den Haag Werkt! biedt ondernemers informatie en doet u een handreiking om uw vacatures op te vullen. U maakt kennis met wat de gemeente en intermediairs hiervoor ontwikkelen en u kunnen bieden.
- activeert - Samen met onderwijsprofessionals en intermediairs bedenkt u oplossingen voor een toekomstbestendige arbeidsmarkt in Den Haag en de regio. Wat gaat er goed en wat kan er beter? Uw kennis en ideeën mogen niet ontbreken.
- vergroot uw netwerk – Den Haag Werkt! is de plek waar u als ondernemer andere ondernemers ontmoet: uit uw eigen sector en uit andere sectoren. Allen ondernemers met dezelfde uitdaging: hoe kom ik aan goed personeel in tijden van krapte op de arbeidsmarkt? Leren van elkaar is het devies.

Programma:
Ondernemersontbijt: 08.00 – 09.30 uur
Den Haag Werkt! start met een spetterend ondernemersontbijt. Een beproefd concept waar ondernemers elkaar inspireren. Tijdens het ontbijt gaan ondernemers in gesprek over onder meer de thema’s van de dag, te weten:
- de werkgever van de toekomst
- gluren bij de buren: wie of wat kan ik betekenen voor en overnemen van de ander?
- meet & match

Ochtendprogramma: Aan de slag! 10.00 – 12.00 uur
Na de feestelijke lancering van Den Haag Werkt! is het “de handen uit de mouwen”. Met collega-ondernemers, vertegenwoordigers uit het onderwijs, kennisinstellingen en brancheorganisaties bedenkt u aan werktafels concrete oplossingen om de Haagse arbeidsmarkt verder te versterken.

Middagprogramma:
In de middag is Den Haag Werkt! dé ontmoetingsplek voor zowel ondernemers en werkgevers, als voor werkzoekenden en jonge talenten die zich oriënteren op de arbeidsmarkt. Het programma bestaat uit vier tracks:

1. Programma +500
Op de eerste editie van Den Haag Werkt! is er speciale aandacht voor het +500 programma van de Gemeente Den Haag. Een programma waarbij er per jaar 500 mensen die een afstand tot de arbeidsmark hebben, aan het werk worden geholpen bovenop wat de gemeente nu al doet. De afgelopen maanden zijn er 50 kandidaten voorbereid op hun volgende stap. Deze werkzoekenden staan in de startblokken om uw team en bedrijf te komen versterken. De kandidaten krijgen op Den Haag Werkt! de gelegenheid om met potentiële werkgevers in gesprek te gaan en zich zo te oriënteren op de arbeidsmarkt. Misschien ontmoet u uw ideale kandidaat en maakt u een match!

2. Ondernemersplein
Dit is dé ontmoetingsplek van Den Haag Werkt! Wandel over het Ondernemersplein met de vele stands waar tal van bedrijven zich presenteren, drink een cappuccino in de Rabo Lounge, verbreed uw netwerk en laat u informeren door intermediairs over de mogelijkheden van arbeidsmarktbemiddeling, jobcrafting, leerwerkplekken en bijvoorbeeld laagdrempelige applicaties zoals ‘Hallo-werk’. Kortom de plek voor meet & match.

3. Inspireren en kennis delen tijdens masterclasses en werkateliers
Om vraag en aanbod beter op elkaar te laten aansluiten is creativiteit nodig. Steeds meer bedrijven zijn vindingrijk en spelen met innovatief personeelsbeleid in op wat nodig is voor de toekomst. Ze wisselen hun medewerkers uit met andere branches en bedrijven of weten via online-tools hun medewerkers met succes bij te scholen. Leer in diverse interactieve classes en ateliers van inspirerende en succesvolle methoden.

4. Dragons’ Den
In een pitch van 7 minuten presenteert u uw organisatie of bedrijf aan een geselecteerde groep talenten: het arbeidspotentieel van morgen. Mbo’ers en hbo’s bruisen van ambitie en dit studiejaar hun opleiding afronden, maar ook gedreven professionals die inmiddels al werkervaring hebben opgedaan en elders kunnen carrière willen voortzetten. Sla uw slag en kom tot een match met misschien wel uw nieuwste medewerker.

Den Haag Werkt! is een initiatief van de Economic Board The Hague, World Forum, de gemeente Den Haag en Rabobank Den Haag.
Binnenkort volgt de aanmeldknop. Noteer de datum vast in uw agenda.