Hét ondernemersnetwerk in de Randstad
VNO-NCW WEST  >  Agenda

Detail Bijeenkomst

11a0a998-8c42-4dd8-bce9-f7992c6c0a11
Westland-Delfland: Dag van de Duurzaamheid
Datum
30-01-2021

Tijd
08:15 - 11:45 uur

Locatie
VB Groep,
Galgeweg 55, 2671 MT  NAALDWIJK

Omschrijving
Zaterdag 30 januari, de dag van de duurzaamheid, organiseert VNO-NCW Westland-Delfland in samenwerking met de gemeente Westland een event om successen op het gebied van duurzame energie onder de aandacht te brengen. Dit in navolging van het Bedrijventerrein Event van 2018. Het evenement van dit jaar is bedrijfsbezoeken aan duurzame panden.

Het programma begint zaterdagochtend met ontbijt bij de VB Groep. In het nieuwe duurzame, innovatieve pand aan de Galgeweg in Naaldwijk. Het pand is voorzien van het GPR Duurzaamheidscertificaat. Het triple glas is bijvoorbeeld energiezuinig, maar heeft ook een betere geluidswering en minder koudeval in de winter, wat een hoger comfort betekent. Het is altijd een uitdaging om een aangename temperatuur te realiseren in een grote glazen ruimte. Toch is dat hier in het enorme atrium erg goed gelukt. Dat is natuurlijk niet verwonderlijk gezien de expertise van VB Group klimaatverwarming, kassen en aardwarmte.
Hierbij zullen gedeputeerde Willy de Zoete en wethouder Pieter Varekamp aanwezig zijn.

U kunt deze ochtend 2 bedrijfsbezoeken afleggen met keuze uit vijf duurzame bedrijfspanden. U krijgt een rondleiding, inclusief uitleg over de duurzame maatregelen van het bedrijfspand. U kunt zich aanmelden voor 2 bedrijfsbezoeken om 10.00 uur en om 11.00 uur. Geeft u dit aan in een mail aan poel@vno-ncwwest.nl.

De bedrijven die bezocht kunnen worden zijn:
10.00 uur VB Groep: triple glas, waterberging, GPR Duurzaamheidscertificaat of
10.00 uur DOOR: Nieuwe pand aan de A20, triple glas, zonnepanelen.
en
11.00 uur Condubouw: triple glas, bouwmateralen en extra dikke overheaddeuren een grijswatersysteem, een warm watersysteem met pvt panelen of
11.00 uur Westland Autoschade: twee palletkachels in externe containers, verwarming van kantoor, hal en spuitcabines zonder gas, duurzaamheid doorgevoerd in het bedrijfsproces of
11.00 uur AH Vrij: Zonnepanelen, houtkachel voor snoeihout, elektrificering van het materieel.

Aanmelden
Aanmelden voor deze bijeenkomst kan door een mail te sturen naar poel@vno-ncwwest.nl. Wilt u in de mail ook aangeven welke bedrijven u wilt bezoeken?

Wij vragen de deelnemers de richtlijnen van het RIVM in acht te nemen.

Op de locaties zal een looproute worden aangegeven waarbij wij u vragen deze looproute te volgen en voldoende afstand te houden. Wij vragen u niet te fotograferen op de locaties.

Voor meer informatie of aanmelden, kunt u een mail sturen naar westland-delfland@vno-ncwwest.nl

Programma
8:15 uur Inloop
8.30 uur Ontbijt bij de VB Groep, welkom, Inclusief presentatie van de monitor energie op bedrijventerreinen
9:45 uur Reistijd naar het eerste bedrijfsbezoek
10:00 uur Eerste bedrijfsbezoek VB Groep/Door.
10:45 uur Reistijd naar het tweede bedrijfsbezoek
11:00 uur Tweede bedrijfsbezoek
11:45 uur Einde van het evenement