21 september 2022

#MO22 Leiden: mkb krijgt rekening gepresenteerd

Videoreportage

Ondanks de miljarden die worden uitgetrokken voor koopkrachtreparatie en het te lijf gaan van de energiecrisis, krijgt het mkb de rekening gepresenteerd. Hopelijk komt het kabinet de energie-intensieve bedrijven snel tegemoet. Hoe is helaas nog onduidelijk, maar de stapeling van extra lasten voor het bedrijfsleven is helder.

Deelnemers aan het Miljoenenontbijt Rijnland worden op 21 september, de ochtend na Prinsjesdag, in Rijksmuseum Boerhaave bijgepraat over de stand van de economie door Leontine Treur van RaboResearch. De fiscale maatregelen uit de Miljoenennota worden toegelicht door Dave de Heiden van JAN Accountants.
In de discussie met de ondernemers daarna, blijkt optimisme over de kansen in de regio Holland Rijnland, zoals de investeringen in regionale initiatieven via de MKB Deals. Wethouder Fleur Spijker benadrukt dat naast geld van het Rijk, de goede samenwerking tussen kennisinstellingen, overheid en het bedrijfsleven een belangrijke succesfactor is.

Samenwerking
Regionaal voorzitter Martijn van Pelt van VNO-NCW zet ook graag in op die goede regionale samenwerking. “We zitten ingeklemd tussen de twee metropoolregio’s, het is zaak om meer als regio op te komen voor onze belangen en samen te werken aan de uitdagingen van deze tijd. In deze tijd is het belangrijk om met elkaar in gesprek te blijven, creatieve oplossingen te bedenken voor de schaarse ruimte, de energietransitie, digitalisering en de krappe arbeidsmarkt, die zaken los je als ondernemer niet in je eentje op. Werk samen en sluit je aan bij goede initiatieven.”

#MO22 Leiden: mkb krijgt rekening gepresenteerd