25 februari 2021

Leden helpen leden in zwaar weer

Gratis opslagruimte voor ondernemers die hun voorraad niet kwijt kunnen. Of kosteloos afgeschreven laptops, smartphones en PC’s laten opschonen en daarmee direct een bijdrage leveren aan cultuurprojecten voor kwetsbare groepen. In zware tijden staan leden van VNO-NCW West voor elkaar klaar. Lees hoe jij ook kunt aanhaken.

De coronacrisis duurt al een jaar en voor veel ondernemers wordt het steeds lastiger om lichtpuntjes te zien. Hoewel VNO-NCW en MKB-Nederland in een reactie op de meest recente persconferentie laten weten positief te zijn over de versoepelingen voor contactberoepen en de winkels met ingang van 3 maart, blijft de teleurstelling en frustratie voor ondernemers in andere sectoren groot. Door uitstel van betalingen, waaronder de  belastingen, groeit de schuldenlast en dreigen ondernemers in ernstige financiële problemen te komen. Leden van VNO-NCW West uitten eerder deze maand hun wanhoop over de groeiende schuldenberg. In zware tijden leer je je vrienden kennen. Het verenigingsleven biedt uitkomst als het gaat om steun, inspiratie of praktische vraagstukken. Verschillende leden van West bieden hulp aan ondernemers die in zwaar weer zitten.

Vanzelfsprekend
“Wij willen ondernemers een hart onder de riem steken en een bijdrage leveren waar we kunnen,” vertelt Marco van Herk, directeur van Container Hotel. Samen met zijn buurman Danny van der Meer, directeur Operations bij Voerman Group en Piet van Herk, bestuurslid van VNO-NCW regio Den Haag, worden gezamenlijk 10 opslagcontainers beschikbaar zonder kosten gesteld, voor een periode van 10 maanden. “Daarmee willen we ondernemers uit de directe omgeving van dienst zijn om een moeilijke periode te overbruggen. De impact van Covid-19 raakt ons allemaal, dus zien wij het als vanzelfsprekend om te helpen waar we kunnen.  Zorg voor onze mensen en de omgeving zit nu eenmaal in ons DNA. Voor chocolaterie Hop & Stark hebben we al een oplossing kunnen bieden en we zijn op zoek naar meer ondernemers die te kampen hebben met overschotten. Het gaat ons om de kleine ondernemer, bij wie het water inmiddels echt aan de lippen staat en zich geen raad meer weet. Containers kunnen bij de ondernemer zelf worden geplaatst of op ons terrein worden bewaard. Dus neem contact met ons op om te kijken wat we voor jou kunnen betekenen!”

Opslagruimte nodig? Neem contact op met

Kosteloos opschonen
“Bedrijven kunnen via ons hun afgeschreven apparatuur, zoals PC’s, laptops of smartphones, kosteloos laten opschonen en daarmee een bijdrage leveren aan onze klassieke muziekprojecten voor kwetsbare groepen.” Merel Huizinga is oprichter van stichting Philomela, die klassieke muziek toegankelijk wil maken voor iedereen. “Zeker in deze zware tijd willen we kwetsbare groepen in de samenleving steun en troost bieden met onze optredens. Daarvoor zoeken we altijd samenwerkingspartners. Onlangs zijn we gaan samenwerken met Reuzado ICT Services. Voor veel bedrijven die hun oude apparatuur wegdoen, geldt de wettelijke verplichting deze eerst professioneel te laten opschonen, zodat alle persoonlijke informatie wordt verwijderd. De opbrengst van de afgeschreven hardware komt vervolgens ten goede aan stichting Philomela. Mede daarmee kunnen wij onze concerten voortzetten. Bijvoorbeeld voor ouderen, die door de coronacrisis nog meer dan voorheen te maken hebben met eenzaamheid. Of helpen om kinderen in kwetsbare wijken kennis te laten maken met klassieke muziek. Juist cultuur is ontzettend belangrijk in deze tijd. Ondernemers met afgeschreven computers of andere hardware kunnen daar nu aan bijdragen op een manier die ook aantrekkelijk is voor henzelf. Zo steunen we elkaar én de groepen die dit het hardst nodig hebben. Meedoen is heel eenvoudig. Neem contact op Ton van Hengel van stichting Philomela en samen met Reinoudt Klokke van Reuzado wordt het hele proces professioneel begeleid. Hoe meer ondernemers aansluiten, hoe beter natuurlijk!

Afgeschreven hardware doneren? Neem contact op:

Lees meer over lidmaatschap van VNO-NCW West

Leden helpen leden in zwaar weer