Hét ondernemersnetwerk in de Randstad
VNO-NCW WEST  >  Lobby  >  Greenport  >  

Skip Navigation LinksStart

Greenport topsector

​VNO-NCW West heeft veel leden uit de topsector Greenport. Zij zijn actief in het glastuinbouwgebied in Westland en Oostland, de bollenstreek in Rijnland en in het zaadveredelingscluster in de kop van Noord-Holland.

Meer informatie: Lobbypunten, rechterkolom op deze pagina.

Lobbynieuws
Duurzaam ondernemen

​Nature’s Pride is gespecialiseerd in de import en export van exotische groenten en fruit. Het bedrijf is innovatief, duurzaam en continu in ontwikkeling.

lees meer
Dinsdag 24 Februari 2015

 

​“Je moet durven veranderen”


“Als ik ergens in geloof dan ga ik ervoor”, zegt CEO Shawn Harris van Nature’s Pride. “Soms is het best ‘scary’, maar je moet durven veranderen en meegaan met ontwikkelingen.” Ze onderscheidt zich door haar innovatieve, duurzame en intuïtieve wijze van ondernemen. Het nieuwe pand in Maasdijk is daarvan het tastbare bewijs.


Tekst: Pascale Warners, ComPas tekst en redactie


Nature’s Pride is gespecialiseerd in de import en export van exotische groenten en fruit, zoals avocado’s, mango’s en asperges. Het bedrijf beschikt over de unieke expertise om producten zo te rijpen dat ze direct eetbaar zijn. Tijdens een rondleiding op 19 februari ervaren ruim 160 ondernemers van VNO-NCW Westland-Delfland welke bedrijvigheid er achter de muren van het immense bedrijfspand schuilgaat. Harris vertelt hen over de snelle groei van het bedrijf, de innovatieve bedrijfsvoering en het nieuwe pand.


‘One stop shop’


“Veertien jaar geleden begonnen we met twee medewerkers en tien producten. Nu werken hier 350 mensen en bieden wij een ‘one stop shop’ met 500 producten. Wij ontzorgen de klant”, legt Harris uit. “We leveren een breed assortiment dat we zelf verpakken en distribueren. We bewaken de voedselveiligheid en kwaliteit en zijn flexibel met dagelijkse levering en 99,5% leveringsbetrouwbaarheid.”

 

Duurzaam


In 2010 ontstond de droom om een nieuw, duurzaam pand te bouwen. “Het oude gebouw was toen pas drie jaar oud, maar te vol”, vertelt Harris. “December 2013 werd onze droom werkelijkheid en verhuisden we naar dit pand, dat in alle opzichten duurzamer is dan het vorige. Het is energiezuinig met een plezierige werkomgeving.” Harris hecht veel belang aan goed werkgeverschap en eerlijke handel. Ook voor de telers waarmee ze zaken doet en hun medewerkers voelt ze een sociale verantwoordelijkheid. Ze gaat langdurige partnerships aan, stimuleert sociale certificering van telers en financiert sociale projecten.


Nature’s Pride is continu in ontwikkeling. Zo brengt het vanaf mei 2015 gesneden blokjes mango op de markt. “Door zelf mango’s te snijden en te verpakken, benutten we de producten die uitvallen en worden we nog duurzamer. Heel spannend omdat we het nooit eerder hebben gedaan en er nog geen markt voor is. Maar ik geloof erin. Hopelijk verkopen we over vijf jaar meer mangoblokjes dan mango’s.”

 

Fotoreportage
Lobbynieuws
Manifest Greenport-Mainport

​Greenport Westland en mainport Rotterdam werken samen. Ondernemers uit beide regio’s hebben, mede op initiatief van VNO-NCW West, de randvoorwaarden die nodig zijn om internationaal concurrerend te blijven, neergelegd in een manifest.

lees meer
Dinsdag 14 Oktober 2014

​Greenport Westland en mainport Rotterdam werken samen. Ondernemers uit beide regio’s hebben, mede op initiatief van VNO-NCW West, de randvoorwaarden die nodig zijn om internationaal concurrerend te blijven, neergelegd in een manifest en dit aangeboden aan de diverse overheden.

Ondernemers uit de Mainports en de Greenports vertegenwoordigen sterke en innovatieve versketens die op wereldschaal concurreren. Het is zaak dat knelpunten en kansen, waar de ondernemers en bedrijven niet zelf uitkomen, onderkend worden en dat overheden aan de oplossingen bijdragen. Daarom hebben de Ministeries van Economische Zaken en van Infrastructuur en Milieu, de Provincie Zuid-Holland en VNO-NCW West tafelgesprekken georganiseerd voor ondernemers uit de Rotterdamse haven en Greenport Westland - Oostland. Hun input is vastgelegd in het Manifest “Green meets Port”. Het is op 13 oktober aangeboden aan de overheden. Klik hier voor het manifest.

Lobbypunten