Hét ondernemersnetwerk in de Randstad
VNO-NCW WEST  >  Lobby  >  Greenport  >  Duin- en Bollenstreek

Skip Navigation LinksDuin- en Bollenstreek

 
 

 Greenport Duin- en Bollenstreek

​​
Greenport Duin- en Bollenstreek is hét internationale centrum van de veredeling, teelt, handel, logistiek en export van bollen, bloemen en planten. Meer dan 60% van de totale wereldhandelsstromen in de bollensector lopen via de Greenport Duin- en Bollenstreek. Om deze internationale concurrentiepositie verder te versterken, werkt de greenport hiervoor samen met vele partijen uit de regio

​De activiteiten en ontwikkelingen rondom Greenport Duin- en Bollenstreek laten zich in vier categorieën vatten:
 • ​​​Innovatie en duurzaamheid
  Greenport Duin- en Bollenstreek is hét internationale centrum van de veredeling, teelt, broeierij, handel, logistiek en export van bollen. De unieke combinatie van bloembollen, sierteelt en toerisme zorgt voor een sterke economische basis. Om als regio innovatief te blijven en de (internationale) concurrentie voor te blijven, is het van groot belang om de innovatie in de regio te versnellen.
  ​Lees meer

 • Ruimte en bereikbaarheid
  De kracht van Greenport Duin- en Bollenstreek is de unieke combinatie van bloembollen, sierteelt en toerisme. Het grootste gedeelte van het grondgebied van de Duin- en Bollenstreek gemeenten bestaat uit buitengebied. Uit bollenlandschap. De regio ontleent daaraan niet alleen haar uitstraling, maar ook haar grote aantrekkingskracht als woongebied en vestigingsregio.
  Lees meer​

 • ​Onderwijs en arbeidsmarkt
  Een tekort aan instroom van jonge en voldoende gekwalificeerde werknemers bedreigt het functioneren van de bedrijven in de Greenport Duin- en Bollenstreek. Er zijn mensen nodig met een 'groene' achtergrond of opleiding. Maar, de sector wil ook de interesse wekken bij professionals en studenten met een economische, logistieke of bedrijfskundige achtergrond voor functies in onder meer de logistiek, marketing, sales, export en financiën. 
  Er zijn voldoende onderwijsinstellingen in de regio, maar de aansluiting tussen onderwijs en bedrijfsleven is nog (te) beperkt. Om als sector voor jonge mensen aantrekkelijk te zijn als werkgever zijnjuist een goede aansluiting tussen onderwijs en bedrijfslevenén positieve beeldvorming belangrijke voorwaarden.
  ​Lees meer​​​

 • ​​​Positionering
  Meer dan 60% van de totale wereldhandelsstromen in de bollensector lopen via de Greenport Duin- en Bollenstreek. Deze regio is dan ook hét internationale centrum van de veredeling, teelt, broeierij, handel, logistiek en export van bollen. De sierteeltsector zorgt voor 10% van de totale economische toegevoegde waarde in de regio en 10% van de totale werkgelegenheid is gekoppeld aan de Greenport Duin- en Bollenstreek. De unieke combinatie van bloembollen, sierteelt en toerisme zorgt voor een sterke economische basis.​

Meer informatie​: Bert Mooren​
Lobbypunten