Hét ondernemersnetwerk in de Randstad
VNO-NCW WEST  >  Lobby  >  Bereikbaarheid  >  Infrastructuur

Skip Navigation Linksa4

 

 

Lobbysucces: A4 Midden-Delfland

De aanleg van de ontbrekende schakel op de A4 tussen Delft en Schiedam, de zogenaamde A4 Midden-Delfland,  draagt sterk bij aan de bereikbaarheid tussen Schiphol en de rest van Nederland. De A4 loopt van Amsterdam via Leiden, Den Haag, Delft, Rotterdam en Bergen op Zoom naar de Belgische grens bij Zandvliet.  VNO-NCW West heeft 15 jaar intensief gelobbyd voor de A4 Midden-Delfland en is blij dat deze nu eindelijk in 2016 in gebruik wordt genomen.

Achtergrond lobby
Directeur Bert Mooren vertelt in het Algemeen Dagblad (5 december 2015) welke lessen te trekken zijn uit dit langlopende project. 
Klik hier voor het PDF.
Klik hier voor de tekst.
Klik hier voor de special over de A4 Midden-Delfland in West. (ledenmagazine dec. 2015)

A4 Delft-Schiedam
De lobby voor de A4 heeft meer dan zestig jaar geduurd. Voor VNO-NCW West is het tot nu toe het meest intensieve lobbytraject. Bijzonder is dat VNO-NCW West samen met de Schiedamse ondernemer Thom van der Boon met een vrienden-voor-de-A4-actie alle voorstanders in beeld heeft gebracht. Door deze nieuwe benadering kwamen niet langer uitsluitend de tegenstanders in de publiciteit. 
Zodra de eerste auto's over de weg rijden in 2016 is het lobbytraject voor VNO-NCW West afgerond. Wel is de vereniging nog betrokken bij de het project Integrale Ontwikkeling Delft Schiedam (IODS). 

IODS
De Integrale Ontwikkeling tussen Delft en Schiedam (IODS) is een gebiedsgericht programma waarmee naast de aanleg van de A4 Delft - Schiedam wordt geïnvesteerd in de kwaliteit van het gebied in en om Midden-Delfland. Het gaat daarbij om extra natuur, recreatieve voorzieningen, duurzame landbouw en een open landschap. Ook wordt het stedelijk gebied tussen Schiedam en Vlaardingen ontwikkeld. IODS is een breed samenwerkingsverband tussen provincie Zuid-Holland, de Rijksoverheid, lokale overheden en maatschappelijke organisaties. IODS is, mede door VNO-NCW West, opgericht in 2001.

 

​Meer informatie: Petra Tiel

 
Lobbypunten