Hét ondernemersnetwerk in de Randstad
VNO-NCW WEST  >  Lobby  >  Bereikbaarheid  >  Groen vervoer

Skip Navigation Linksgroen vervoer

 
 

 Slim en schoon door de stad

De stad kan niet zonder bevoorrading van haar bedrijven, winkels en supermarkten. Nieuwe winkels als Primark en Zara in het stadshart verwachten dagelijks veertigduizend bezoekers. Supermarkten hebben een constante stroom aan bewoners te voeden. Maar zonder slimme logistiek en distributie slibt de stad dicht.

Bovendien speelt de maatschappelijke discussie over luchtkwaliteit. Tegen draconische maatregelen zoals een milieuzone heeft VNO-NCW metropool Amsterdam met succes betoogd dat het slechts tijdelijke oplossingen zijn en daarmee zeer onwenselijk. Wat dan wel: het georganiseerd bedrijfsleven heeft met de gemeente Amsterdam, de Stadsregio en de Hogeschool van Amsterdam een programma opgezet om minder vervuilende kilometers vracht en zakelijk vervoer te bewerkstelligen. Dit samenwerkingsprogramma 'Slim en schoon door de stad' heeft de hulp van alle bedrijven nodig. De inzet van het bedrijfsleven is dat de maatregelen niet alleen effectief en kostenefficiënt moeten zijn, maar liefst ook nog kansen voor bedrijven en de stad bieden.


Subsidie schonere zakelijke auto's
Voor de subsidie komen personen- en bestelauto's, taxi's en elektrische vrachtwagens in aanmerking. De hoogte van de subsidie hangt samen met de winst voor de luchtkwaliteit: hoe schoner het voertuig, hoe hoger de subsidie. Hebt u vragen of wilt u advies? Kijk op www.amsterdam.nl/zakelijkeveelrijder. Wilt u de folder met de volledige regeling ontvangen, stuur dan een e-mail naar luchtkwaliteit@amsterdam.nl.

Meer informatie: Petra Tiel

Lobbypunten