Hét ondernemersnetwerk in de Randstad
VNO-NCW WEST  >  Nieuws

Nieuws

Machtigingen beherenMachtigingen beheren
https://www.vno-ncwwest.nl/NieuwsFoto/200309%20Snelle%20managers%20estafette.jpg
Snelle Managers Estafette
Datum: 02-09-2020

In Den Haag is de Snelle Managers Estafette van start gegaan. Hierbij krijgen managers uit Haaglanden en Rijnland twee weken lang de mogelijkheid te ervaren hoe het is om met een supersnelle speedpedelec naar het werk te gaan of naar zakelijke afspraken.

Een speedpedelec is een e-bike waarmee hoge snelheden te behalen zijn (tot wel 45 kilometer per uur). Het afleggen van een afstand van 15 of 20 kilometer gaat snel en is dus geen enkel probleem. Zeker voor mensen die nu dit soort afstanden met de auto of het ov naar het werk afleggen, is de speedpedelec een ideaal alternatief.

Geen vertragingen, geen parkeerproblemen, geen dure brandstof en geen uitstoot. Wel buiten bewegen, werken aan je fitheid (want je moet wel trappen), zonder bezweet aan te komen.

Gemakkelijk uitproberen
"De actie Snelle Managers Estafette is bedacht om extra aandacht te geven aan dit vervoermiddel. Aangezien we managers vaak associëren met (lease)auto's is dit een goede doelgroep voor deze actie. Dus in plaats van met een snelle auto, met een snelle fiets naar het werk en naar zakelijke afspraken. Als je dit eenmaal hebt ervaren, wil je niets anders meer," zegt Roel Lenoir, fietspromotor bij Bereikbaar Haaglanden en Rijnland.

"Hoewel we door corona natuurlijk zoveel mogelijk thuiswerken is een weloverwogen, fysieke aanwezigheid of een afspraak soms noodzakelijk. Dan is een fiets een ideaal duurzaam vervoermiddel. De estafette is mede mogelijk gemaakt door Juizz die de fiets ter beschikking stelt. De actie is vandaag gestart en duurt tot eind december. Elke twee weken gaat een nieuwe manager testrijden, uiteraard na een zorgvuldige persoonlijke instructie door de mensen van Juizz, We gaan de ervaringen van de Snelle Managers delen via onze social media."

Bereikbaar Haaglanden en Rijnland
In Bereikbaar Haaglanden en Rijnland werken de Metropoolregio Rotterdam-Den Haag (MRDH), VNO-NCW West, de gemeente Den Haag, evofenedex en TLN samen aan de duurzame bereikbaarheid in de regio. Als partners zijn 108 individuele organisaties en ruim 20 ondernemersverenigingen actief betrokken. Ways2go is de gezamenlijke campagne van Bereikbaar Haaglanden en Rijnland en De Verkeersonderneming in geheel Zuid-Holland.

Lees meer​ over de mobiliteitsnetwerken van VNO-NCW West. 

Bijlagen
Deel artikel