Hét ondernemersnetwerk in de Randstad
VNO-NCW WEST  >  Nieuws

Nieuws

Machtigingen beherenMachtigingen beheren
https://www.vno-ncwwest.nl/NieuwsFoto/191105%20Kim%20Boersma%20nieuwe%20directeur.jpg
Kim Boersma nieuwe directeur VNO-NCW West
Datum: 04-11-2019

​Kim Boersma is met ingang van 5 november 2019 de nieuwe directeur van VNO-NCW West. Zij volgt Bert Mooren op.

“Het is een prachtige uitdaging om samen met de leden het ondernemersnetwerk nieuwe impulsen te geven en te werken aan de ontwikkeling van VNO-NCW West als sterke marktgerichte organisatie”, zegt Kim Boersma. VNO-NCW West is hèt ondernemersnetwerk in de Randstad en behartigt de belangen van ruim 2000 aangesloten ondernemingen in Noord- en Zuid-Holland.
Boersma: “Het ondernemerschap, de wijze van ondernemen en de netwerkbehoeften van ondernemers zijn de afgelopen tien jaar sterk veranderd. Daar zullen we als vereniging ons aanbod op moeten afstemmen. De vertegenwoordiging van ondernemers blijft haar relevantie behouden, ook in deze tijd waarin het ondernemerschap verandert. De behoefte aan connectie, verbinding en persoonlijke groei blijft.”

Belangenbehartiging
De belangenbehartiging vraagt anno 2019 om een integrale aanpak van complexe vraagstukken. Ondernemers worden geconfronteerd met politieke actualiteiten, zoals de bevriezing van hun orderportefeuille door de stikstofproblematiek. Thema’s als de groei van Schiphol of de woningnood in de grote steden vragen om samenwerking met veel partijen in de regio, samenwerking tussen onder andere ondernemers, overheden, kennisinstellingen en NGO’s. “Die samenwerking wil ik de komende jaren intensiveren”, aldus Boersma.

Kim Boersma
Boersma (41) is in mei 2019 aangesteld als adjunct-directeur en heeft zich in de periode mei-november reeds voorbereid om het roer van haar voorganger over te nemen. Boersma heeft een achtergrond in het bedrijfsleven en was zelf ondernemer. Na een start van haar loopbaan in verschillende functies binnen de HRM-dienstverlening richtte zij een eigen bureau op. Na bijna 10 jaar ondernemerschap maakte zij de overstap naar management- en directiefuncties bij onder meer NGO’s. Eerder was Boersma al vertegenwoordiger van jonge ondernemers, in de periode 2005 -2012 was zij lid van het Dagelijks Bestuur van Jong Management, de ondernemersvereniging van VNO-NCW voor jonge werkgevers (tot 40 jaar). Sinds 2018 is zij lid van de adviesraad van Jong Management.

Bert Mooren
Bert Mooren was 22 jaar directeur van de regionale ondernemersvereniging, eerst van de Hollandse Werkgeversvereniging HWV en later van VNO-NCW West. Hij gaat met pensioen. Mooren zette zich met verve in voor de belangenbehartiging. Hij zorgde er onder meer voor dat na 50 jaar discussie de A4 Midden Delfland werd gerealiseerd, introduceerde mobiliteitsmanagement in Haaglanden om de filedruk te verminderen, zette aan de Alderstafel in op verantwoorde groei van Schiphol en waarborgde ruimte voor de maakindustrie op bedrijventerreinen.

Bijlagen
Deel artikel