Hét ondernemersnetwerk in de Randstad
VNO-NCW WEST  >  Nieuws

Nieuws

Machtigingen beherenMachtigingen beheren
https://www.vno-ncwwest.nl/NieuwsFoto/190918%20MO%20Den%20Haag.jpg
Optimisme in Den Haag
Datum: 17-09-2019

​Positief. Dat is de eerste reactie op de Miljoenennota van de ruim 200 ondernemers en politici die in alle vroegte bijeen kwamen in het Haagse Madurodam. Het woord Positief stond levensgroot in de wordcloud van antwoorden die zij via hun mobieltjes hadden gegeven. Traditiegetrouw organiseren de werkgeversorganisaties VNO-NCW Den Haag en MKB Den Haag samen met de gemeente het Miljoenenontbijt de ochtend na Prinsjesdag om de kabinetsplannen voor het komende parlementaire jaar te spreken. Nooit eerder is de kritiek vanuit het bedrijfsleven zo mild geweest.

“Ook ik ben positief,” zei Hans de Boer, voorzitter van VNO-NCW tegen de ondernemers in de zaal. “We wonen in een geweldig land, de begroting is op orde en ik ben blij dat de burgers minder belasting gaan betalen. Ook lijkt eindelijk het investeringsfonds er te komen, waarom VNO-NCW al heel lang vraagt.” Met dit fonds kunnen grote projecten gefinancierd worden die Nederland klaar maken voor de toekomst. Voorbeelden zij een snelle spoorverbinding tussen de Randstad en Groningen, onderzoek naar Schiphol op zee of toepassingen van kunstmatige intelligentie.
Toch kraakte De Boer ook een kritische noot: “Waar ik de pest aan heb is dat kinderachtige gefoeter vanuit politiek Den Haag op het bedrijfsleven, terwijl dat bedrijfsleven zorgt voor de banen, de inkomens en de belastinginkomsten. Ik ben trots op onze ondernemers.”

Behalve Hans de Boer, reageerden staatssecretaris Stientje van Veldhoven en de Haagse wethouders Boudewijn Revis en Richard de Mos op de Miljoenennota. Kijk voor hun bijdragen naar de video’s van IFS Audiovisueel.

Videoverslag​: Wat doen ondernemers als zij een dag op de troon zitten?

Bijlagen
Deel artikel