Hét ondernemersnetwerk in de Randstad
VNO-NCW WEST  >  Nieuws

Nieuws

Machtigingen beherenMachtigingen beheren
http://www.vno-ncwwest.nl/NieuwsFoto/181120%20Nieuwe%20Held%20Rotterdam%202018.jpg
Widget Brain Nieuwe Held 2018
Datum: 20-11-2018

Widget Brain is op 20 november uitgeroepen tot Nieuwe Held in de regio Rotterdam. Tijdens de bijeenkomst van VNO-NCW regio Rotterdam en Kunsthal Zakenkring heeft het softwarebedrijf de prijs in ontvangst genomen.

Widget Brain onderscheidt zich door kunstmatige intelligentie toegankelijk te maken voor de massa. Bedrijven kunnen hun operaties autonoom maken en verbeteren via ALFA (The Algorithm Factory), het platform van Widget Brain. Op dit platform kunnen algoritmes zelfstandig beslissingen maken en processen zonder tussenkomst van mensen laten verlopen. Widget Brain heeft in korte tijd een indrukwekkende internationale klantenkring opgebouwd. De top vijf grootste fastfoodketens ter wereld gebruikt Widget Brain om de personeelsplanning beter te managen. Het bedrijf heeft een enorme groeipotentie, wereldwijd en in Rotterdam.
De diversiteit van de finalisten maakte de uitverkiezing moeilijk. Travis en FiberCore, de twee andere finalisten, zijn in hun branche, lokaal en internationaal, absolute winnaars. Met de Travis Translater kunnen 65 talen vertaald worden in spraak en 40 talen in tekst worden vertaald. De sociale impact van Travis is door het wegnemen van taalbarrières ontzettend groot.
FiberCore heeft een disruptieve, gepatenteerde technologie op de markt gebracht waarmee zwaar te belasten constructies, zoals bruggen, sluisdeuren en scheepsdekken, kunnen worden ontworpen en gemaakt van glasvezel in plaats van staal, beton of hout. De jury omschrijft FiberCore als een bedrijf waar we als land en regio trots op mogen zijn, zeker vanwege het vermogen in te breken in een zeer traditionele markt.

Sinds 2013 organiseert VNO-NCW Regio Rotterdam ieder jaar de Nieuwe Helden-verkiezing. Hiermee krijgen de winnaars een podium, zodat zij anderen kunnen inspireren met hun visie, passie en excellent ondernemerschap. De Nieuwe Helden zijn de vernieuwers en versnellers in het bedrijfsleven.

Foto: Mirjam Lems
Fotobijschrift: Nieuwe Held 2018 Widget Brain

Bijlagen
Deel artikel