Grant Thornton, 15:30u

Cybersecurity en de rol van de rvc

Aanmelden

Het is niet (meer) mogelijk om voor dit evenement aan te melden.

Na drie jaar afwezigheid pakken we de draad weer op in 2023. VNO-NCW West, Grant Thornton en Board in Balance nodigen u uit voor een sessie over het functioneren van het commissariaat. We delen inzichten uit het meest recente commissarissen benchmarkonderzoek 2022-2023. We focussen hierbij op cybersecurity.

Wanneer interessant?
We gaan in op de rol van de rvc op het gebied van cybersecurity. Hoe toetst u het beveiligingsbeleid en controleert u of de risico’s verantwoord zijn? Welke competenties zijn daarvoor nodig? En wat is cybersecurity in de praktijk, wat is hiervoor nodig?

Veel bedrijfsinformatie is openbaar toegankelijk of medewerkers komen door het thuiswerken via privénetwerken op uw bedrijfsnetwerk terecht. Uw medewerkers hebben via allerlei apparaten toegang tot uw bedrijfsnetwerk, maar beseft u wel dat deze devices en privénetwerken een potentieel risico vormen voor uw onderneming? Uw organisatie moet kunnen doordraaien bij een cyberaanval. U wilt dat uw medewerkers veilig kunnen thuiswerken. U wilt een hack snel detecteren. Hoe pakt u dat aan? Na afloop van deze bijeenkomst bent u zich ervan bewust hoe cyberincidenten ontstaan en welke stappen de organisatie kan zetten om risico’s te verkleinen.

Voor wie?
Voor commissarissen/toezichthouders, raden van bestuur, secretarissen van rvc’s en rvb’s en internal auditors.

Wanneer?
Datum: 4 april 2023
Tijd: Inloop 15:30. Programma 16:00-18:00, borrel >18:00 uur.
Locatie: Grant Thornton, De Passage 150, 1101 AX Amsterdam, tegenover de Amsterdam Arena, circa 200 meter van station Bijlmer Arena

Wat levert het op?
We geven u inzicht in een deelaspect van het functioneren van het commissariaat, volgens commissarissen en betrokkenen. We bespreken suggesties ter verbetering. We gebruiken onder andere de ideeën die betrokkenen tijdens het onderzoek hebben aangereikt en verschillende voorbeelden uit de praktijk. 

 Sprekers

  • Gastcommissaris Cees van Rijn is al meer dan twintig  jaar actief als commissaris bij diverse ondernemingen – vooral in de foodsector. Op dit moment is hij commissaris bij Detailresultgroep N.V. en Plukon Food Group. Tot vorig zaten ook commissarissen bij het Leids Universitair Medisch Centrum, ForFarmers en PWC in zijn portefeuille. In het bedrijfsleven verdiende hij zijn sporen als CFO en bestuurder van Nutreco.
  • Kevin Mulder zal u in het tweede deel van de bijeenkomst meenemen in een interactieve sessie. Hij is een ervaren Cybersecurity consultant die sinds 2017 bij Grant Thornton in het Cyber Risk Services team werkt. Kevin heeft afgelopen jaren meerdere grote internationale banken geholpen om het volwassenheidsniveau op het gebied voor cybersecurity en informatiebeveiliging naar een hoger niveau te brengen. In het bijzonder heeft Kevin zijn opdrachtgevers geholpen als business analist en proces manager met data driven opdrachten. Hierin heeft Kevin zijn opdrachtgevers geholpen om hen voor te bereiden op een veiligere toekomst en heeft hij de brug mogen zijn tussen ‘business’ en ‘techniek’. Kevin heeft tijdens zijn opdrachten veel ervaring opgedaan met systeembeheer, Identity & Access Management, cybersecuritytesten.
  • Vincent Wanders, algemeen bestuurslid bij VNO-NCW Metropoolregio Amsterdam. Hij vervult sinds 2007 interim-functies en zelfstandige opdrachten op het gebied van strategie, compliance en financiën & controlling. Wanders is tevens actief als docent postmaster auditing aan Nyenrode Business Universiteit en de Vrije Universiteit, opleiding Compliance & Integriteit Management.
  • Oscar Toebosch en Dirk-Jaap Klaassen van Board in Balance modereren en presenteren de resultaten van het onderzoek. Board in Balance is een onafhankelijke organisatie die evaluaties van raden van commissarissen en raden van toezicht begeleidt en onderzoek verricht naar governance. Daarnaast stelt Board in Balance profielen op van rvc’s en rvb’s en van aan te trekken individuele commissarissen. 

Serie over Grant Thornton Commissarissen benchmarkonderzoek
Deze bijeenkomst maakt deel uit van de serie rond het Grant Thornton commissarissen benchmarkonderzoek. Meer weten? Lees de rapporten.

U kunt zich inschrijven via de button bovenin.

Cybersecurity en de rol van de rvc