VNO-NCW West heeft in Zuid-Holland het HRM Expert Netwerk en in Noord-Holland het Human Capital Netwerk. Beide maken zich hard voor de vraagstukken op het gebied van regionale arbeidsmarkt en onderwijs. VNO-NCW West stimuleert met deze netwerken de onderlinge samenwerking tussen ondernemers en organiseert bijeenkomsten.
Beide hebben een adviesraad met HR-directeuren van grote bedrijven.

In Zuid-Holland zijn HR-directeuren van onder meer Ernst & Young, Shell, Rabobank, Vopak en Eneco lid. Door de open, vriendschappelijke sfeer kunnen de leden in vertrouwen vrijwel alles op HRM-gebied met elkaar delen. Bovendien vertellen zij vanuit de dagelijkse praktijk over nieuwe plannen van aanpak en creatieve oplossingen in hun bedrijf.

Twee keer per jaar zijn er bijeenkomsten waarop meestal een HR-directeur van een groot bedrijf zijn visie geeft op ontwikkelingen in de arbeidsmarkt en nieuwe wet- en regelgeving.  Deze bijeenkomsten staan open voor alle directeuren en managers die verbonden zijn met VNO-NCW West. Onder de deelnemers zijn veel midden- en kleinbedrijven.