Hét ondernemersnetwerk in de Randstad

Skip Navigation LinksNetwerk Groene Groeiers

 

171127 Banner Groene Groeiers.jpg
Regionieuws
Subsidie voor zonnepanelen

​Bedrijven in de gemeente Den Haag kunnen in aanmerking komen voor forse subsidie op zonnepanelen. VNO-NCW West steunt deze regeling.

lees meer
Woensdag 20 Februari 2019

​​Bedrijven in de gemeente Den Haag kunnen in aanmerking komen voor forse subsidie op zonnepanelen. VNO-NCW West steunt deze regeling.
Lees meer

Regionieuws
Groene groeiers krijgen hulp om door te breken

​Leden van het VNO-NCW netwerk Groene Groeiers die werk maken van een economie zonder afval, krijgen extra hulp bij de uitvoering van hun plannen. Met deze hulp kunnen circulaire ondernemers sneller doorbreken.

lees meer
Woensdag 13 Februari 2019

​Overheid en bedrijfsleven hebben woensdag 13 februari het Versnellingshuis Circulaire Economie gelanceerd in Alkmaar. In dit nieuwe huis kunnen circulaire ondernemers met elkaar, financiers en de overheid om de tafel om circulaire projecten te realiseren. Ook zal de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) zijn kennis en instrumenten inzetten om deze groep ondernemers te ondersteunen.

Breed initiatief
Het nieuwe Versnellingshuis is een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, VNO-NCW, MVO Nederland, MKB-Nederland en Nederland circulair in samenwerking met RVO.

De ondertekenaars op het podium
Staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat): "Bijzonder slimme circulaire ideeën breken niet door vanwege bijvoorbeeld gebrek aan financiering, knellende wetgeving of doordat samenwerking nodig is met heel veel verschillende spelers. Omdat de problemen divers zijn, komen de oplossingen ook uit verschillende hoeken. Deze samenwerking zorgt voor het broodnodige zetje in de rug dat deze inspirerende ondernemers nodig hebben."

Voorzitter van VNO-NCW Hans de Boer: "Wij hebben hele goede ervaringen met Versnellingstafels waarbij we jonge veelbelovende ondernemers naar een volgend niveau brengen. Deze aanpak kopiëren we nu op grotere schaal om te zorgen dat we niet alleen slimmer omgaan met grondstoffen, maar ook nog eens meer nieuwe business op dat terrein creëren. Als die twee zaken samenkomen gaat de circulaire economie pas echt vliegen."

Directeur MVO Nederland Maria van der Heijden: "Ondernemers hebben de daadkracht om de economie te veranderen in een nieuwe economie, klimaatneutraal, circulair en inclusief. Met deze samenwerking gaan we het voor ondernemers eenvoudiger maken om innovaties op te schalen en nieuwe businessmodellen te ontwikkelen."

Circulaire feiten
De tijd van spullen maken, gebruiken en vervolgens achteloos weggooien of verbranden is voorbij. Nederland werkt hard om in 2050 een economie zonder afval te zijn en continu hergebruik van grondstoffen biedt grote kansen voor het Nederlandse bedrijfsleven. Vorige week presenteerde Van Veldhoven de Uitvoeringsagenda circulaire economie.

Onlangs concludeerde het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) dat Nederland weliswaar veel circulaire activiteiten kent (85.000) maar dat de 1.500 initiatieven te weinig tot volle wasdom komen. In Nederland zijn momenteel 420.000 mensen werkzaam in de circulaire sector.

www.versnellingshuisce.nl

Regionieuws
Subsidie op zonnepanelen

​De provincie Zuid-Holland stelt een extra subsidieregeling beschikbaar voor bedrijventerreinen, waardoor de terugverdientijd van zonnepanelen heel interessant wordt.

lees meer
Vrijdag 8 Februari 2019

"Grote subsidiepot opent zich voor ondernemers uit Zuid-Holland"

Op 12 maart opent een nieuwe SDE+ (Stimulering Duurzame Energieproductie) subsidieronde van 5 miljard euro. Bedrijven krijgen hiermee de kans om zichzelf verder te verduurzamen met hulp van de overheid. Daarnaast stelt de provincie een extra subsidieregeling beschikbaar voor bedrijventerreinen in Zuid-Holland, waardoor de terugverdientijd van zonnepanelen wel heel interessant word.

De SDE+ subsidie
De stimuleringsmaatregelen van de overheid zijn volgens Marco van Veen, eigenaar SolarNRG – een mooie gelegenheid voor bedrijven om bij te dragen aan een lagere energierekening en een extra bron van inkomsten. “De terugverdientijd schommelt dankzij de SDE+ regeling nu tussen zes en zeven jaar. Daarnaast kunnen bedrijven in Zuid-Holland gebruik maken van een extra subsidieregeling voor de aanleg van een zonnepanelen installatie. Als ondernemers de keuze hebben om geld op de bank te laten staan of te investeren in zonnestroom, is het wat mij betreft echt een no-brainer. Zonnestroom rendeert altijd beter! Dat bedrijven hierdoor een groener imago krijgen en CO2 besparen, is mooi meegenomen.”

AGF
De AGF-sector hebben volgens Marco nog eens extra voordelen van zonnestroom. "Zonnestroom sluit naadloos aan op het energieverbruik van bedrijven hier uit deze sector. Deze ondernemingen hebben namelijk een bovengemiddeld hoog verbruik op dagen dat er veel zon is, dit heeft te maken met de koelcellen die op zonnige en warme dagen extra veel stroom verbruiken, en de vergoeding voor eigen verbruik is nóg aantrekkelijker dan terug leveren aan het net.

Solar NRG
Al vijftien jaar is het Westlandse bedrijf SolarNRG actief als zonnestroomleverancier. Bedrijven als Westland Partners, het ABC terrein in Poeldijk, Paauw lelies, Houdijk Holland, Kwekerij Zuidbaak en Autobedrijf Wassink, KIA vd Burg en vele andere Westlandse bedrijven werden door SolarNRG reeds van zonnepanelen voorzien. Directeur Marco van Veen roept geïnteresseerde bedrijven op om vrijblijvend mee te doen. “Wij regelen alles, van subsidieaanvraag tot begeleiding bij fiscale regelingen. In feite hebben klanten nergens omkijken meer naar". Overigens verplicht een subsidieaanvraag een ondernemer nog tot niets.

Bijschrift foto: Westland Partners uit Naaldwijk heeft een zonnepanelensysteem met behulp van de SDE subsidie

7d4cf448-675e-4a5d-b219-f8672e10c693
Agenda
Er zijn nog geen bijeenkomsten bekend voor deze regio.

 Video

181203 Yousef thumb.jpg
Deze bedrijven maken de wereld beter via de 17 SDG’s van de VN