Hét ondernemersnetwerk in de Randstad

Skip Navigation LinksNetwerk Groene Groeiers

 

171127 Banner Groene Groeiers.jpg
Regionieuws
Zakendoen in de Golf

Yousef Yousef, directeur LG Sonic en voorzitter van het VNO-NCW netwerk Groene Groeiers deelt in vier blogs zijn ervaringen in het buitenland en praktische tips waar je als duurzame ondernemer meteen mee aan de slag kunt. Deel 1: de Golfregio.​

lees meer
Vrijdag 22 Maart 2019

Yousef Yousef, directeur LG Sonic en voorzitter van het VNO-NCW netwerk Groene Groeiers deelt in vier blogs zijn ervaringen in het buitenland en praktische tips waar je als duurzame ondernemer meteen mee aan de slag kunt. Deel 1: de Golfregio.


De allure van de Golfregio lonkt. Onder meer de Verenigde Arabische Emiraten – met Dubai als meest in het oog springend – en Saudi-Arabië zijn enorme economische groeiregio’s waar veel geld zit en veel business te halen valt. Van 24 tot 28 maart ga ik samen met Ahmed Aboutaleb en verschillende scale-up bedrijven op innovatie- en handelsmissie naar de Verenigde Arabische Emiraten (Dubai in het bijzonder) met als thema water, energie en voedsel. Tijdens deze missie openen we met LG Sonic een vestiging in Dubai, het gevolg van verstandig en geduldig handelen over een langere periode. Er bestaan genoeg blogs en adviezen over de culturele verschillen tussen Nederland en het Midden-Oosten. Deze blog is specifiek gericht op praktisch zakendoen. Welke misverstanden bestaan er? Wat moet je weten voordat je in zee gaat met bedrijven in de Golfregio? En waarom juist voor Groene Groeiers enorme kansen liggen in deze regio.

In Dubai smijten ze met geld. The sky is the limit en iedereen met een beetje een goed idee kan zomaar geld komen ophalen. Geluiden die je regelmatig hoort van buitenstaanders, maar totaal onjuist. Wie denkt snel en eenvoudig een graantje mee te kunnen pikken, zit er naast. Hoewel grote bedragen worden uitgegeven in de Golfregio, is het juist een moeilijke markt om binnen te komen. In dit gedeelte van het Midden-Oosten zitten veel succesvolle ondernemers, vrijwel allemaal sterke onderhandelaars. Ga ervan uit dat het opbouwen van contacten en het onderhandelen over een goede deal een langdurig proces is. En wanneer het tijd is om contracten te tekenen, is het cruciaal om goede afspraken te maken over betalingen. Wie zegt dat geld geen probleem in dit gebied, spreekt niet uit ervaring. Geld is juist wél een probleem. Dus maak goede afspraken, zorg altijd voor bankgaranties en laat je vooral niet intimideren.

Maar waarom moet je dan wel naar de Golfregio? De economische mogelijkheden zijn groot, landen als de Verenigde Arabische Emiraten en Saudi Arabië willen hun sterke positie op het economische wereldtoneel definitief bevestigen en doen dat door in te zetten op innovatieve producten en diensten en een moderne, bijna futuristische uitstraling. Daar liggen mogelijkheden voor Groene Groeiers. De Expo 2020 staat voor de deur en vooral Dubai wil daar laten zien dat zij de toekomst zijn. De Golfregio is nog altijd met een inhaalslag bezig en staat volledig open voor innovaties. Maar ook daarbij is een kanttekening te plaatsen. Arabieren willen geen launching customer zijn, daar hebben zij een uitgesproken hekel aan. Hun bedrijfsstructuur is niet gericht op experiment en zij willen absoluut geen risico nemen. Een volledig nieuw, niet getest concept heeft geen kans van slagen in de Golfregio. Kom niet aan met een half product, maar presenteer een uitgewerkt plan, waar de kinderziektes zijn uitgehaald en dat is getest in Europa. Arabische landen zoeken naar innovatie, maar ze willen niet de allereerste zijn. 

Dus ga aan de slag in de Golfregio, Groene Groeiers. Begin in Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten, de meest innovatieve landen in de Golf. Voor de duurzame Nederlandse ondernemer die beslagen ten ijs komt en goed weet wat de zakelijke gebruiken zijn, kent de Golfregio enorme kansen. 

Yousef Yousef 
Voorzitter VNO-NCW netwerk Groene Groeiers
Directeur LG Sonic

Lees hier​ meer informatie over het netwerk Groene Groeiers

Regionieuws
Kim Boersma nieuwe adjunct-directeur VNO-NCW West

​Op 1 maart 2019 is Kim Boersma benoemd tot adjunct-directeur van VNO-NCW West. Zij zal samen met directeur Bert Mooren het directieteam vormen.

lees meer
Vrijdag 8 Maart 2019

​Op 1 maart 2019 is Kim Boersma benoemd tot adjunct-directeur van VNO-NCW West. Zij zal samen met directeur Bert Mooren het directieteam vormen.

Boersma bekleedde hiervoor verschillende managementposities in de profit en non-profit sector en was ondernemer in de HR-dienstverlening. Daarnaast heeft Kim zich ingezet in het bestuur van Stichting Maatschappij en Onderneming (SMO) en voor de aan VNO-NCW gelieerde vereniging Jong Management. Kim wil met het bestuur en het team van VNO-NCW West werken aan focus op ondernemerschap, nieuwe toegevoegde waarde voor de leden en grote ledenbetrokkenheid.

“Het is een eer om toe te treden tot de directie van VNO-NCW West. Ik zal mij nu volledig richten op het verbinden en behartigen van de werkgeversbelangen in Noord- en Zuid-Holland. Het is een prachtige uitdaging om samen met de leden ons ondernemersnetwerk nieuwe impulsen te geven en te werken aan de ontwikkeling van VNO-NCW West als sterke marktgerichte organisatie”, aldus Kim Boersma.

Regionieuws
Subsidie voor zonnepanelen

​Bedrijven in de gemeente Den Haag kunnen in aanmerking komen voor forse subsidie op zonnepanelen. VNO-NCW West steunt deze regeling.

lees meer
Woensdag 20 Februari 2019

​​Bedrijven in de gemeente Den Haag kunnen in aanmerking komen voor forse subsidie op zonnepanelen. VNO-NCW West steunt deze regeling.
Lees meer

760c389c-abcc-4ac0-a75d-360366c50f09
Agenda
Er zijn nog geen bijeenkomsten bekend voor deze regio.

 Video

181203 Yousef thumb.jpg
Deze bedrijven maken de wereld beter via de 17 SDG’s van de VN