Hét ondernemersnetwerk in de Randstad
VNO-NCW WEST  >  Doelgroepnetwerk  >  Netwerk Groene Groeiers  >  Yousef

Skip Navigation LinksYousef

 
 

 Yousef Yousef, boegbeeld netwerk Zuid-Holland

Yousef Yousef is het gezicht van het netwerk Groene Groeiers in Zuid-Holland. Zijn bedrijf LG Sonic in Zoetermeer produceert milieuvriendelijke producten voor de bestrijding van algen in water en maakt internationaal een razendsnelle groei door.  Yousef Yousef aan het woord over het netwerk en zijn bedrijf.

“Er is wereldwijd veel aandacht voor startup-bedrijven. Echter, maar  weinig startups weten daadwerkelijk door te groeien en werkgelegenheid te creëren.  Voor de bedrijven die dat wel doen, de zogenaamde scale up-bedrijven,  is er veel minder aandacht. En dat terwijl deze bedrijven  door de snelle groei te maken hebben met grote uitdagingen. Hoe krijg ik goed personeel? En hoe kan ik internationaal uitbreiden?

Scale-uppers maken dezelfde fasen in hun ontwikkeling door en zitten met dezelfde vragen. Kennisdeling en coaching zijn essentieel zijn om deze ondernemers en hun team naar een  ‘next level’ te brengen. Samen met VNO-NCW is eind 2015 dan ook het idee ontstaan om een netwerk voor hen op te richten. We willen ondernemers verenigingen die met een groen product of groene dienst de wereld willen verbeteren en in de groeifase zitten. Als boegbeeld van dit netwerk vertegenwoordig ik met de groene groeibedrijven voor VNO-NCW West.

Van stagiair naar CEO
Ik begon als stagiair bij een bedrijf dat zich bezighield met het bestrijden van algen met één soort ultrasoon geluid in vijvers. Eind 2010 ging het niet goed met het bedrijf en heb ik begin 2011 besloten om LG Sonic op te richten met de missie om het gebruik van chemicaliën in de waterindustrie te elimineren. Samen met mijn team hebben wij een milieuvriendelijke oplossing ontwikkeld die geschikt is om verschillende typen algen op grote wateroppervlakten te kunnen monitoren en bestrijden. Hierin zijn wij uniek in de markt. Daarnaast zag ik dat in de huidige markt veel schadelijke chemicaliën gebruikt worden om het water te behandelen, dit wilde ik veranderen.

Meer dan 10.000 producten in 52 landen
Op dit moment zijn er wereldwijd meer dan 10.000 van onze producten geïnstalleerd in meer dan 52 landen. Zo zijn wij de innovatiepartner van het grootste drinkwaterbedrijf in Amerika, liggen onze systemen van Zoetermeer tot in Honolulu en behandelen wij het water van de grootste lagunes ter wereld in onder andere Chili en Egypte. Over de afgelopen vier jaar is de omzet jaarlijks gemiddeld met 35 procent gegroeid. Daarnaast hebben wij de afgelopen twee jaar zeven internationale innovatieprijzen in ontvangst mogen nemen, waaronder de Shell LiveWIRE Award 2014.”

 

yousef 120.jpg