Hét ondernemersnetwerk in de Randstad
VNO-NCW WEST  >  Doelgroepnetwerk  >  DGA Netwerk  >  DGA Ondernemerstafels

Skip Navigation LinksOndernemerstafels

 
 

 

Op dit moment lopen er 12 DGA Ondernemerstafels. Deze Tafels bestaan uit 6 tot 8 DGA’s die een aantal keren per jaar bij elkaar komen om met elkaar te klankborden over allerlei (ondernemers-) zaken.

Maar ook onderwerpen als strategie, bedrijfstructuur en –cultuur komen aan bod en geven elkaar inspiratie en bieden mogelijkheden om in je eigen organisatie toe te passen. Met name indien de tafels goed zijn afgestemd op gelijkwaardige ondernemers, blijkt dat zeer goed te werken. Voor mij dus een “no-brainer” om deel te nemen aan de DGA-ondernemerstafels.

Hans Verkaart, algemeen directeur Verkaart Groep en voorzitter DGA Zuid-Holland:
"Als ondernemer ervaar je dagelijks dat er veel beslissingen genomen moeten worden waar je aan het eind van de dag altijd weer alleen voor staat. Dit kan leiden tot een 'eenzaam' bestaan. Als lid van een ondernemerstafel van VNO-NCW ontdek je dat collega-dga's voor dezelfde uitdaging staan. Het kan buitengewoon nuttig zijn elkaar over die beslissingen te spreken. Wanneer ondernemers eenmaal onder elkaar zijn, zijn de openheid en gedeelde onderwerpen treffend."


Binnen een ondernemerstafel kunt u:
•    Open en vertrouwelijk spreken op gelijkwaardig niveau
•    Diepgang creëren
•    Een gevoel delen
•    Leren van elkaar
•    Inspiratie opdoen

Peter van Koppen, directeur-eigenaar van projectbureau Van Koppen & Van Eijk, lid van VNO-NCW Oostland:
"De DGA ondernemerstafel is een interessant initiatief van VNO-NCW West. Hierbij kunnen ondernemers in klein verband ongedwongen discussiëren over onderwerpen die voor henzelf én voor de anderen in hun netwerk actueel zijn. Het voordeel is dat er open en eerlijk ervaringen worden uitgewisseld. Deze ervaringen en tips van anderen helpen mij om complexe zaken krachtiger aan te pakken. Daarnaast wordt er goed naar elkaar geluisterd en worden elkaars netwerken uitstekend benut. Mijn ervaringen tot nu toe zijn zeer positief!"

Bij de tafelsamenstelling wordt rekening gehouden met branche en bedrijfsgrootte en vanuit VNO-NCW West wordt de voortgang van de Tafels bewaakt.

André van Herk, algemeen directeur vehuisbedrijf UTS, lid van VNO-NCW Den Haag:
"Tijdens onze ondernemerstafel vertelde iedere ondernemer in 4 minuten waar hij of zij met het bedrijf over drie á vier jaar staat. Iedereen bleek er op zijn eigen wijze goed over nagedacht te hebben. Nadenken over de toekomst geeft vele inspiraties. Ondernemerstafels zijn leerzaam in het omgaan van bescheidenheid en kennis. Bovendien zijn de bijeenkomsten op locatie bij de deelnemers blik verruimend. Het maakt het grote VNO-NCW kleiner en toegankelijker waardoor je opener en mondiger wordt."

Wilt u participeren? Neem dan contact op met Norma Drost, manager DGA Netwerk via drost@vno-ncwwest.nl
Reglement Ondernemerstafels
Aanmeldformulier Ondernemerstafels