Hét ondernemersnetwerk in de Randstad
VNO-NCW WEST  >  Agenda

Detail Bijeenkomst

abe95a74-6a23-4344-a995-5f14cf04c32f
GEANNULEERD Netwerk Mobiliteit: Future Mobility Movement - PLEV and the City
Datum
20-09-2018

Tijd
15:00 - 17:00 uur

Locatie
The Hague Tech
Juliana van Stolberglaan 10
2595 CL  DEN HAAG

Omschrijving

Den Haag krijgt er tot 2040 enkele tienduizenden inwoners bij. De stad transformeert en verdicht de komende jaren in een hoog tempo. Den Haag wordt daarmee drukker, levendiger en aantrekkelijker.

Tegelijkertijd wordt de druk op de schaarse ruimte steeds groter en groeit de behoefte aan mobiliteit. Want meer inwoners geeft meer beweging. Hoe zorgen we ervoor dat inwoners en bezoekers zich makkelijk kunnen blijven verplaatsen?

Naast de inzet op een schaalsprong van het OV en het verder stimuleren van de fiets kan hierin mogelijk gebruik worden gemaakt van de nieuwe kleine en compacte voertuigen die op de markt verschijnen. Een bijzondere categorie hierin is de P(L)EV, de zogenaamde personal (light) electric vehicle. Je hebt ze al in allerlei vormen. Van de elektrische vouwfiets, via de skateboard tot en met de step. Sommige voertuigen zijn wettelijk toegestaan, andere (nog) niet. Wat zijn de mogelijkheden van PLEV’s in relatie tot de vragen en uitdagingen waar den Haag voor staat?

Hierover gaan we graag met je in gesprek op 20 september. De bijeenkomst start met een plenair deel waarin de wethouder Mobiliteit van Den Haag Robert van Asten zijn visie op de bereikbaarheid van de stad geeft. Daarna zal Arjan van Binsbergen van de TU Delft de kansen en risico’s schetsen van de PLEV in relatie tot stedelijke ontwikkeling. Ook zal een van de aanbieders van een PLEV kort ingaan op het traject dat is doorlopen om de markt te kunnen betreden en de obstakels die daarbij moeten worden overwonnen.

In drie deelsessies zoeken we vervolgens de diepte:
-           PLEV’s en wet- en regelgeving;
-           PLEV’s en verkeersveiligheid;
-           PLEV’s en openbare ruimte

In de nazit heb je dan ook nog de mogelijkheid om een van aanwezige PLEV’s zelf te testen.

Aanmelden kan via de knop hierboven.

Graag tot 20 september!