Hét ondernemersnetwerk in de Randstad
VNO-NCW WEST  >  Agenda

Detail Bijeenkomst

90516c00-c3cc-4364-935e-a79938cca5f2
Human Capital Netwerk: Empowerment
Datum
19-10-2017

Tijd
15:15 - 20:30 uur

Locatie
Nationale Nederlanden
Spaklerweg 4
1096 BA  AMSTERDAM

Omschrijving

VNO-NCW West nodigt u namens het Human Capital Netwerk Noord-Holland uit, samen met onze partner Nationale Nederlanden/ Delta Lloyd, voor de bijeenkomst Empowerment. Dit netwerk heeft als doel om arbeidsmarkt onderwerpen op de agenda te zetten voor alle ondernemers en een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van professionals, organisaties en de (toekomstige) arbeidsmarkt in deze regio. Een dynamisch netwerk wat deelnemers aan de hand van bijeenkomsten versterkt, verbindt en verdiept.

Empowerment
In de huidige ontwikkelingen op de arbeidsmarkt is het nemen van regie door medewerkers over hun loopbaan en hun toekomst actueler dan ooit. Immers, medewerkers blijven niet meer langdurig bij hun werkgever en functies veranderen en verdwijnen door ontwikkelingen op het gebied van technologie en automatisering. Reden te meer om stil te staan bij de HR tools die we tot onze beschikking hebben, hoe richten we arbeidsvoorwaarden in, rekening houdend met deze ontwikkelingen, de inzet en motivatie van de medewerkers? Hoe stimuleren we eigenaarschap? Hoe empoweren we hen en onszelf?

Aanmelden kan hier
Op deze pagina treft u nog meer achtergrondinformatie over de sprekers en de bijeenkomst. 

Onze sprekers
Hans van der Heijden, Directeur Human Capital bij Deloitte, zal stilstaan bij empowerment in de context van alle majeure ontwikkelingen in de wereld. Van de doos van Pandora en de morele plicht tot optimisme, van ‘business as unusual’ tot ‘ women on top’ en de toekomst van de cao. De inleiding in vogelvlucht biedt een rijke context om in te zoomen op het thema Empowerment. 

Camiel Selker, oprichter van Focus Orange, zal de implicaties ervan schetsen. Nieuwe vormen van samenwerking, leiderschap en arbeidsvoorwaarden hebben grote gevolgen voor de werving, beoordeling, ontwikkeling en doorgroei van medewerkers. Het gebruik van data, en data analyse neemt daarbij een centrale rol in. Weten we wat onze medewerkers nu echt willen? Hoe kunnen we gebruik maken van nieuwe technologieën? Wat voor HR beleid werkt goed en waarom?  Wat zijn op dit moment de belangrijkste prioriteiten voor de HR manager?   

Kees Swinkels, directeur EBC, zal in aansluiting op de eerdere sprekers, ingaan op de trends die spelen rond de inrichting van arbeidsvoorwaarden door werkgevers. Ook de gewenste aansluiting op de persoonlijke doelstellingen van medewerkers komen aan bod. Wat maakt een werkgever interessant voor werknemers en vice versa? Hoe kan een werkgever met de inrichting van arbeidsvoorwaarden rekening houden met de ontwikkeling, de inzet en motivatie van de medewerkers, niet alleen nu maar vooral ook in de toekomst. Hoe beweeg je als werkgever de medewerkers in het nemen van de eigen verantwoordelijkheden?

Jan Hein Rhebergen, commercieel directeur bij Be Frank (de eerste premie pensioen instelling van Nederland), zal als hekkensluiter stilstaan bij het het thema en op welke innovatieve manier BeFrank hier invulling aan geeft. Hoe geef je werknemers helder inzicht in hun pensioen en zet je ze zelf aan het stuur? Jan Hein zal als laatste spreker de relatie tussen empowerment, innovatie en pensioen belichten. 

Lucas van Wees, voorzitter van het Human Capital netwerk, en gastvrouw Suzanne Junghjohann, CHRO Delta Lloyd, zullen de bijeenkomst voor u modereren. Tijdens en na afloop van de presentaties is interactie met de sprekers mogelijk.

Bereikbaarheid:
De parkeergelegenheid is beperkt, wij adviseren u met OV te komen. Delta Lloyd/ Nationale Nederlanden is naast het Amstelstation gelegen en erg goed met het openbaar vervoer te bereiken. Via de registratie op de site kunnen we een beperkt aantal parkeerkaarten uitgeven, daarbij zal voorrang worden verleend aan mensen die van ver komen. 

Graag tot 19 oktober!
 Programma

Programma:
15:15-15:50 - Inloop Foyer Tooropgebouw met een kopje koffie of thee.
16:00-19.00 - Welkom en start plenair programma Auditorium 
19:00-20:30 - Netwerk borrel Foyer  Tooropgebouw
20.30 - Einde bijeenkomst