Hét ondernemersnetwerk in de Randstad
VNO-NCW WEST  >  Agenda

Detail Bijeenkomst

ca640b6b-8be3-4e30-8c0b-0545d8d65811
Metropool Amsterdam: Schaarse ruimte, slimme oplossingen
Datum
16-04-2018

Tijd
16:00 - 19:00 uur

Locatie
Circl
Gustav Mahlerlaan 1 B
1082 MK  AMSTERDAM

Omschrijving

VNO-NCW Metropool Amsterdam nodigt u van harte uit, samen met onze partners APPM en ABN-AMRO, voor de bijeenkomst Schaarse ruimte, slimme oplossingen.

In de metropoolregio Amsterdam is het gaaf wonen, werken en leven. Ons diverse en aantrekkelijke leefklimaat trekt wereldwijd de aandacht. Dat versterken we door nog meer in te zetten op gezond en hoogwaardig leven. Maar de ruimte is schaars, dus hoe gaan we daar op een duurzame manier mee om en wat is daar voor nodig? Vanuit het landelijke investeringsprogramma NL Next Level hebben we een gezamenlijke regionale agenda opgezet, want wij willen als Metropoolregio Amsterdam het verschil blijven maken en voorop blijven lopen.

We zijn te gast bij CIRCL in Amsterdam Zuid, het circulaire paviljoen op de Zuid-as. CIRCL is een duurzaam paviljoen, is energiezuinig en demontabel ontworpen, om zo min mogelijk impact op de planeet te hebben. Over deze locatie zal onze gastheer Merijn van den Bergh, directeur CIRCL, ons een korte introductie geven.

Drie dragers van onze economie onderscheiden ons van de rest van de wereld: een aantrekkelijk woon- en leefklimaat, goede bereikbaarheid en een circulaire aanpak. Tijdens deze bijeenkomst gaan we met elkaar en met politici uit de MRA in discussie, op de onderwerpen bereikbaarheid, woningbouw en circulariteit. Deze onderwerpen zullen met een korte pitch door onderstaande inhoudsdeskundigen worden ingeleid. Moderator Pepijn van Wijmen (APPM) zal ons langs de discussie leiden.

Marjolein Brasz, Connector Circulaire Economie bij de Amsterdam Economic Board, zal ons vertellen over circulariteit in de regio. Hoe kunnen we de circulaire economie aanjagen. Hoe bevorderen we nieuwe ecosystemen waarin een proactieve overheid zijn regierol pakt?

Egbert de Vries, directeur AFWC (Amsterdamse Federatie Woning Corporaties), ondersteunt in zijn dagelijkse functie woningcorporaties in de MRA. Zijn missie is om het mogelijk te maken in kwalitatief goede woningen mensen woonruimte te bieden die dat niet op eigen kracht kunnen. Bij het streven naar een duurzame metropool horen ook voldoende, duurzame woningen in een groene leefomgeving. We moeten de opgave om voldoende woningen te bouwen en beschikbaar te houden combineren met een transformatie naar CO2 neutrale woningen die zoveel mogelijk circulair gebouwd zijn.

Maurits Schaafsma, Urban Planner bij Schiphol Group, zal stilstaan bij bereikbaarheid. In de Amsterdamse regio maakt de extreme groei het noodzakelijk om een systeemsprong te maken naar een groen metropolitaan mobiliteitsnetwerk.

Rondleiding (ca 15-30 minuten) CIRCL
U kunt voorafgaand aan de bijeenkomst deelnemen aan de rondleiding, dit gebeurt op basis van inschrijving. Stuurt u daarvoor een e-mail naar amsterdam@vno-ncwwest.nl
Tijdens en na de bijeenkomst is er ruime mogelijkheid om te netwerken.

Bereikbaarheid: CIRCL is eenvoudig met het openbaar vervoer bereikbaar. Vanaf het NS station Amsterdam Zuid loopt u in een paar minuten naar CIRCLs. Komt u met de auto, dan kunt u parkeren in de dichtstbijzijnde parkeergarage Q-park Mahler.

Tot ziens op 16 april!Programma

15.30 uur Rondleiding (optioneel)
16.00 uur Inloop ontvangst met koffie/ thee
16.30 uur Plenair programma
18.00 uur Netwerkborrel
19:00 uur Einde