Hét ondernemersnetwerk in de Randstad
VNO-NCW WEST  >  Agenda

Detail Bijeenkomst

8bfc9975-94a4-4f01-836b-a27913af3a4e
Human Capital Netwerk: Vormgeven aan het "betere normaal"
Datum
19-11-2020

Tijd
15:00 - 16:30 uur

Locatie
Digitaal

Omschrijving
Een pandemie als COVID-19 is ongekend en HR moet op veel gebieden nog antwoorden vinden. Hoe om te gaan met onzekerheid? Hoe samenhang te behouden (bedrijfswaarden en cultuur)? Hoe te communiceren? En hoe gaan we om met thuiswerken, gecombineerd met werken op kantoor?
 
Ons werkende leven is een nieuw tijdperk ingegaan. We moeten ons concentreren op de toekomst, aangezien de business moet doorgaan. We moeten zorgvuldig nadenken over hoe we virtueel werken in teams beheren en hoe we de geest en het vertrouwen en de verbinding kunnen behouden als we als team van elkaar gescheiden zijn, alleen verbonden door technologie.
 
De huidige crisis kan ook worden gezien als een versneller van veranderingen die al aan de gang waren. Denk aan remote working, kunstmatige intelligentie en nieuwe manieren van werken en leren. Bijna iedereen weet nu hoe virtuele technologie te gebruiken voor vergaderingen met Zoom of Teams, of gelijkwaardig. Maar …. dit betreft de bytes (technologie) en niet het gedrag. Hoewel de technologie fantastisch is, willen wij als mensen bij anderen zijn, socialiseren, elkaar kunnen ontmoeten, steun vinden, enz. Als (HR) leiders moeten we deze menselijke basisbehoeften begrijpen en erin voorzien, zonder de nationale gezondheidsrichtlijnen in gevaar te brengen.
 
Dit alles vereist nieuw leiderschap. Leiderschap om ons door de crisis te loodsen, maar ook leiderschap met visie op het post-coronatijdperk. Er zullen verschillende vormen van (hybride) werken zijn, maar ook rekrutering, on-boarding, leiderschapsontwikkeling, talent management, prestatiemanagement, etc. zal anders gaan. Human Resources krijgt een andere functie in de organisatie – en een andere naam? – en zal oude problemen anders moeten aanpakken en inspelen op de nieuwe uitdagingen. Om voorbereid te zijn op onvoorbereid zijn. 

Kortom, de tijden zijn anders, sommigen noemen het: "het nieuwe normaal"; wij prefereren “het betere normaal", omdat we het zoveel beter kunnen doen dan in het verleden.
 
Human Capital Netwerk organiseert hierover een serie conferenties. We starten deze serie met een virtuele conferentie. Hierin komt Jitske Kramer aan het woord. Recent publiceerde ze nog "Werk heeft het gebouw verlaten". Zie link

Jitske Kramer is corporate antropoloog en reist de wereld over om te leren van traditionele healers, leiders, verrassende innovators en willekeurige voorbijgangers. In deze tijden van corona reist zij vooral virtueel en struint zij dagelijks het internet af op zoek naar verhalen en patronen. Auteur van o.a. Deep Democracy, Jam Cultures, Voodoo – op reis naar jezelf via eeuwenoude rituelen en coauteur van De Corporate Tribe en Building Tribes. Jitske verzorgt (online en live) keynote lezingen. Over de corona cultuurshock, hybride werkculturen, leiderschap, organisatiecultuur, verandering en inclusie. Zie voor meer info: www.jitskekramer.nl en www.humandimensions.nl

Deelname op grond van “wie eerst komt, eerst maalt”, en lidmaatschap van VNO-NCW West en/of Human Capital Netwerk, met een maximum aantal deelnemers van 250. We gaan gebruik maken van het platform Teams, gefaciliteerd door CapGemini en we maken dankbaar gebruik van de sponsor ABN AMRO.

Aanmelden
Meld je nu aan via metropoolamsterdam@vno-ncwwest.nl. Eén dag voor de conferentie ontvangt u meer informatie en de aanmeldlink.
 
Graag tot 19 november!

Programma
15:00 uur Opening conferentie voorzitter van HC Netwerk en bestuurslid VNO/NCW - Lucas van Wees
15:05 uur Inleiding op het thema en de verwachtingen – Rob Veersma
15:15 uur  “Wat is de impact van de crisis op het samenwerken in organisaties?” - Jitske Kramer
16:15 uur Commentaar/ reflectie op inleiding van Jitske Kramer - Han Mesters
16:30 uur Uitleiding en vooruitzicht komende hybride conferentie - Rob Veersma