Hét ondernemersnetwerk in de Randstad
VNO-NCW WEST  >  Agenda

Detail Bijeenkomst

41f4ab45-f7ff-417e-af14-42d19a5a1eba
Den Haag: Zakendoen in India
Datum
13-10-2019

Tijd
08:00 - 23:30 uur

Locatie
India

Omschrijving
Als bestuur zetten wij ons mede in om de ondernemers uit de Haagse regio te helpen de stap over de grens te maken. Dit resulteerde al eerder in een mooi project met 10 Haagse ondernemers richting de Duitse markt wat VNO NCW Regio Den Haag samen met de Duits-Nederlandse Handelskamer (DNHK) en de gemeente Den Haag heeft geïnitieerd. Inmiddels staat het volgende project in de startblokken. En dit keer gaan we een stap verder. Letterlijk wel te verstaan. Wethouder Richard de Mos (Economie) gaat van 13 t/m 18 oktober 2019 naar India en u kunt met hem mee.

Voor wie?
Voor ondernemers werkzaam in de cybersecurity, innovatieve zorg, startups, agricultuur, water en retail die hun afzetmarkt willen vergroten, maar ook voor ondernemers die al zakendoen in India. Daarnaast kunnen ook overkoepelende mkb-organisaties hun interesse kenbaar maken. Er wordt een programma samengesteld aan de hand van het profiel van de deelnemende bedrijven.
 
  • Het programma voor de hele groep bestaat uit netwerkactiviteiten zoals handelsdiners, rondetafelgesprekken en ontmoetingen met Indiase overheden;
  • Het persoonlijke programma wordt op maat gemaakt en bestaat uit matchmakingsgesprekken en bedrijfsbezoeken.
 
Plaatsen die bezocht gaan worden zijn Bangalore, de hoofdstad van Karnataka, en Hyderabad, de hoofdstad van Telangana. Tegelijkertijd vindt de 25e editie van de Tech Summit plaats in Delhi. Een bezoek aan dit evenement wordt waarschijnlijk onderdeel van het programma.
 
De handelsmissie
Een ondernemer gaat goed voorbereid op handelsmissie. Een deelnemer krijgt van de gemeente:
 
  • Een uitnodiging voor workshops en seminars over zakendoen in India;
  • Een introductie bij relevante netwerken in Nederland;
  • Persoonlijke hulp bij het maken van bedrijfsprofielen voor matchmaking;
  • Advies over het aanpassen van promotiemateriaal voor de Indiase markt.
 
De reis- en verblijfskosten bij een handelsmissie zijn voor eigen rekening. Aan de activiteiten tijdens de handelsmissie en de begeleiding voor, tijdens en na afloop van de missie zijn geen kosten verbonden.
 
Aanmelden vóór 3 juni 2019
Geef uw interesse voor zakendoen in India vóór 3 juni 2019 door via de website van de gemeente Den Haag: www.denhaag.nl/internationaalondernemen Dit is geheel vrijblijvend. Bij voldoende interesse wordt de inschrijving voor een handelsmissie officieel geopend.
 
Namens het bestuur van VNO-NCW Regio Den Haag,
 
Boudewijn Roest,
Portefeuillehouder Internationale Zaken
 

Programma
Kijk voor meer informatie op: www.denhaag.nl/internationaalondernemen