Hét ondernemersnetwerk in de Randstad
VNO-NCW WEST  >  Agenda

Detail Bijeenkomst

0020abc1-981e-4343-b8a1-1cc150258e1b
Regio Rotterdam: PA netwerk bijeenkomst
Datum
06-06-2019

Tijd
14:30 - 17:00 uur

Locatie
KPN
Wilhelminakade 123
3072 AP  ROTTERDAM

Omschrijving
Veranderingen in de ondersteunende rol, digitalisering. Alles moet efficiënter en effectiever. Hoe overleef je deze uitdagingen als assistent?
Dat is het onderwerp van onze jaarlijkse samenkomst. Jij weet als geen ander dat het vak van assistent stormachtige ontwikkelingen doormaakt. Veranderingen in de organisatie en werkwijzen noodzaken de assistent zich aan te passen en mee te groeien. Of niet, maar het risico dat de weg dan dood loopt, is groot. De scope van de functie wordt breder, multidisciplinair optreden wordt gewoon. Efficiënt, flexibel en projectmatig werken zijn van levensbelang.

Met name laatstgenoemde factoren worden ondersteund door hedendaagse werkvormen als Scrum en helemaal in de revival; Kanban. Voorbeelden van lean en agile werken. Het zijn misschien bekende termen, maar lang niet altijd is duidelijk wat je er als ondersteuner mee kan en hoe voordelen zijn te behalen.

KPN is host van de bijeenkomst in het KPN auditorium. Arco Quist, Business Partner Learning & Development bij KPN  is gastheer.

Scrum / Kanban
Twee experts, Renate Scholl (Scrum Master bij Achmea) en Eline de Boer (Support Consultant bij Procurios), zijn bereid een presentatie te verzorgen en ervaringen te delen. Zij hebben jarenlange ervaring als directiesecretaresse en office manager en zijn helemaal thuis in het werken met Scrum en Kanban. Zij laten ons zien wat Scrum en Kanban zijn, hoe het je werk en organisatie beïnvloed, hoe je ermee als ondersteuner kunt werken en welke voordelen je kunt behalen op het secretariaat. Kortom: zij tonen ons hoe je sterker uit de Efficiency Revolution komt.
  
Eline de Boer
Eline is een ondersteuner op vele vlakken. Van de makelaardij tot in de software heeft zij altijd gezocht naar manieren waarop zij anderen kon helpen hun werk beter te doen. Met die drive heeft zij Scrum en later Kanban toegepast bij het secretariaat en vervolgens bij de supportafdeling binnen Procurios waar zij nu zit. Haar motto: Het organiseren en efficiënter maken van je eigen werk zorgt ervoor dat je van nog grotere betekenis kan zijn voor anderen.

Renate Scholl
Renate heeft enkele jaren geleden de spreekwoordelijke sprong in het diepe gewaagd. Ze maakte een carrièreswitch van directiesecretaresse naar developer (website) en Scrum Master. In haar secretariële loopbaan heeft ze veel te maken gehad met IT gerelateerd werk en de LEAN werkwijze. Ze heeft op een aantal secretariaten de LEAN werkwijze geïntroduceerd. Een combinatie die haar in haar huidige functie als Scrum Master bij een Build Team goed van pas komt.

Graag tot 6 juni! 
 

Programma

14.30 - 15.00 uur Inloop met koffie, thee
15.00 - 15.15 uur Welkom door dagvoorzitter Arco Quist
15.15 - 15.45 uur Renate Scholl (Scrum)
15.45 - 16.00 uur Kahoot Quiz onder leiding van Arco Quist
16.00 - 16.30 uur Eline de Boer (Kanban)
16.30 - 16.35 uur Afsluiting programma
16.35 - 17.00 uur Borrel