Hét ondernemersnetwerk in de Randstad
VNO-NCW WEST  >  Agenda

Detail Bijeenkomst

fffed854-d5f9-45f5-b271-8a0f49c39f69
VNO-NCW voorlichtingsbijeenkomsten over de Mededingingswet
Datum
19-03-2019

Tijd
15:30 - 18:30 uur

Locatie
Vereniging VNO-NCW
Bezuidenhoutseweg 12
2594 AV  DEN HAAG

Omschrijving
VNO-NCW en MKB-Nederland organiseren samen met de Autoriteit Consument & Markt (ACM) een serie voorlichtingsbijeenkomsten getiteld ACM: toezicht op concurrentie.
 
Deze bijeenkomst is interessant voor u, bijvoorbeeld als u wilt samenwerken met andere ondernemers, of als u concurrentie van (lokale) overheden ervaart.

De regels van de Mededingingswet
Iedere ondernemer heeft te maken met de Mededingingswet. Maar het is best ingewikkeld om de mededingingsregels toe te passen op de eigen situatie. Wat mag nu wel of niet, en onder welke omstandigheden? Wij horen vaak dat ondernemers twijfelen over toepassing van de regels en daarom maar afzien van samenwerking met andere partijen, bang voor sancties wanneer zij de wet onverhoopt toch overtreden. Dat is niet de bedoeling van de wet, die juist moet zorgen voor gezonde marktwerking. Na deze bijeenkomst weet u waar u op moet letten als het om samenwerking met andere ondernemers of concurrentie met overheden gaat.

Allereerst zal de ACM vertellen over haar werkwijze en wat wel en niet mag als ondernemers willen samenwerken. Daarna gaat de ACM in op de praktijk van adviesprijzen van leveranciers (verticale prijsbinding). Tenslotte vertelt de ACM over de regels waar overheden zich aan moeten houden wanneer zij met u concurreren (Wet Markt en Overheid).

Er is gelegenheid voor het stellen van vragen. U kunt deze ook vooraf indienen. De ACM kan niet ingaan op specifieke casussen.

De toegangsprijs bedraagt € 55,00 (excl. 21% btw) per persoon. Dit bedrag wordt via een éénmalige machtiging van uw rekening afgeschreven. U wordt vriendelijk verzocht deze machtiging (zie antwoordformulier) te ondertekenen.
 
U kunt zich door middel van bijgaand antwoordformulier opgeven voor deelname aan één van de bijeenkomsten. De verwerking van uw aanmelding vindt plaats in volgorde van binnenkomst.

U kunt zich aanmelden via deze link. 
Kort voor de bijeenkomst ontvangt u nog een bevestiging met aanvullende informatie.

Klik hier voor meer informatie.

Programma
15.30 uur  Inloop en registratie
16.00 uur  Opening door dagvoorzitter
16.05 uur  Introductie ACM en toelichting op de Mededingingswet door ACM         
                 Verticale prijsbinding
                 Markt en overheid 
18.00 uur  Borrel