Hét ondernemersnetwerk in de Randstad
VNO-NCW WEST  >  Agenda

Detail Bijeenkomst

63cfa261-e35c-4fd8-8231-d893ca96590f
Den Haag Discussieclub I: Fraude, witwassen en belastingparadijzen
Datum
01-07-2019

Tijd
20:00 - 23:00 uur

Locatie
Omschrijving
Transparantie is een belangrijk instrument voor verantwoord ondernemerschap in een land dat jaar op jaar hoog scoort op de corruptie index. In Nederland is er niet of nauwelijks zichtbare corruptie, toch? Of nemen wij fraude, corruptie en witwassen onvoldoende serieus? Ons land wordt internationaal immers steeds vaker als belastingparadijs omschreven.
 
Discussieclub I nodigt u van harte uit om op 1.7.2019 deel te nemen aan een avond ingeleid door mr. Paul Vlaanderen van Transparency International Nederland (TI-NL). TI-NL is een internationale non-gouvernementele organisatie voor de bestrijding van corruptie. Mr. Vlaanderen is een voormalig topambtenaar van het ministerie van financiën, was laatstelijk gestationeerd in het Verenigs Koninkrijk en was in die functie onder meer belast met internationale afspraken rondom fraude, witwassen, en belastingparadijzen. „Nederland neemt corruptie onvoldoende serieus. En dat is heel schadelijk: het vertrouwen van de burger in de overheid en de rechtsstaat neemt af en een afgezwakt democratisch bestel is minder goed in staat om corruptie te bestrijden”, aldus Mr. Vlaanderen.
 
Deze kleinschalige huiskamerbijeenkomst wordt speciaal voor leden van Discussieclub 1 georganiseerd. De deur staat open voor geinteresseerden die kennis willen maken met de Discussieclub.

Heetf u vragen dan kunt u een mail sturen naar denhaag@vno-ncwwest.nl