Hét ondernemersnetwerk in de Randstad
VNO-NCW WEST  >  Agenda

Detail Bijeenkomst

f7ce4151-0556-479f-bcc1-b3a9485ea4be
VrouwenNetwerk: In gesprek over cybersecurity met Jaya Baloo en Valentine Mairet
Datum
16-04-2019

Tijd
16:00 - 18:30 uur

Locatie
KPN Service Quality Center
Witte Kruislaan 47
1217 AM  HILVERSUM

Omschrijving
In gesprek met twee bijzondere dames, Jaya Baloo* en Valentine Mairet. Jaya Baloo werkt al bijna 20 jaar internationaal in de Information Security. In de afgelopen paar jaar werd ze zowel CISO van het jaar genoemd als wel één van de 100 beste CISO's wereldwijd en één van de 100 beste beveiligingsinspecteurs in de wereld. Haar expertisegebieden zijn Cybersecurity, Quantum Computing en Security. Jaya werkt momenteel voor KPN in Nederland waar ze de Chief Information Security Officer (CISO) is. Valentine Mairet werkt als Ethical Hacker bij KPN REDteam. Zij beëindigde haar master in computerbeveiliging in februari 2018 aan de Technische Universiteit in Delft. Haar proefschrift ging rechtstreeks in op het gebruik van machinale leertechnieken voor beveiligingsmonitoring en hield rekening met de ethische aspecten ervan. 

Informatie en beveiliging van digitale infrastructuur is in de loop der jaren steeds belangrijker geworden. En het bewustzijn hierover verspreidt zich langzaam over de belangrijkste machten van deze wereld. Niet alleen zijn onze gegevens onderhevig aan beveiligingsrisico's, maar dat geldt ook voor onze mensen, onze faciliteiten, onze reputatie als bedrijf en ons recht op privacy voor de mens. Met dit steeds groter wordende dreigingslandschap, wordt het van cruciaal belang voor overheidsinstellingen en bedrijven om in veiligheid te investeren om hun mensen en de rest van hun vermogen te beschermen.

Tijdens deze bijeenkomst nemen Jaya Baloo en Valentine Mairet ons mee in hun ideeën over de toekomst van privacy, cyberbeveiliging en de impact van quantum computing op beiden. Wat motiveert hackers en hoe kunnen we dit gebruiken om innovatie te versterken? We zullen de toekomst van hyperconnectiviteit verkennen van alle dingen die grotere mogelijkheden, maar ook verdere afhankelijkheden zullen brengen. Ten slotte zullen zij ingaan op wat we moeten doen als ondernemers, werknemers en als burgers.

Meld je direct aan via vrouwennetwerk@vno-ncwwest.nl om van een plek verzekerd te zijn.

We kijken uit naar je komst!

Namens het bestuur,
Chantal Roest, Fauzia Mahomed Radja en Amanda Mackintosh
 
*O.v.b. van calamiteiten
 
In het Service Quality Center (SQC) in Hilversum worden alle netwerken van KPN gemonitord. Hier detecteert - en communiceert KPN over maatschappelijk kritische verstoringen. KPN is verantwoordelijk voor het regisseren van dienstherstel. Hiervoor is het SQC 24x7 uur actief. Het is het kloppende hart van KPN.
 

Programma
16:00 - 16:30 - Inloop
16:30 - 17:45 - Plenair programma
17:45 - 19:00 - Netwerkborrel