Hét ondernemersnetwerk in de Randstad
VNO-NCW WEST  >  Agenda

Detail Bijeenkomst

c811ef53-9afe-4f14-a659-6d6d1172e0ab
Human Capital Netwerk: Klaar voor de toekomst?!
Datum
16-05-2019

Tijd
16:00 - 19:30 uur

Locatie
YoungCapital
Siriusdreef 12
2132 WT  HOOFDDORP

Omschrijving
Namens het Human Capital netwerk Noord-Holland nodigen wij jou van harte uit, samen met onze partner Young Capital, voor de bijeenkomst “Klaar voor de toekomst?!”

Neurowetenschapper Marcia Goddard neemt ons in het plenaire deel mee naar de toekomst . Op de werkvloer van de toekomst is verandering de enige routine. Hoe ga je daarmee om? Wat heb je als individu, als team, of als organisatie nodig om succesvol te blijven in deze toenemend digitale wereld? Grappig genoeg heeft de sleutel tot succes weinig te maken met digitale vaardigheden en alles met de juiste houding. In haar verhaal gaat zij in op de noodzaak van aandacht voor de menselijke kant van technologie.

Lucas van Wees, voorzitter van het Human Capital netwerk, en Ineke Kooistra, CEO YoungCapital, modereren de bijeenkomst. Van tevoren en naderhand is er volop gelegenheid om te netwerken.

Je kunt uit drie inspirerende werksessies kiezen om met elkaar in gesprek te gaan over de volgende thema’s:
Break-out sessie 1 Marcia Goddard “ De zin en onzin van assessments”
Als je een volledige custom-made test zou mogen ontwikkelen voor je recruitmentteam, welke vaardigheden zou je daar dan mee willen testen en waarom? Wat voor zin heeft een  assessment als de toekomst van werk betekent dat  I.Q. en 'hard skills' steeds minder relevant gaan worden? Marcia is Universitair Docent Neurowetenschappen aan de Universiteit Leiden, winnaar van de de FameLab-competitie en schrijfster van o.a. het boek ‘Anders denken’, een boek over valkuilen en verborgen talenten van autisme.

Break-out sessie 2 Evelien Schram “Learning Agility meetbaar – wat zien we in de praktijk”
Learning Agility is het vermogen om op basis van nieuwe ervaringen snel en effectief gedrag te ontwikkelen en dit in de praktijk toe te passen. Wat heb je aan Learning Agility in de praktijk? Op basis van ervaring en research laat Evelien zien hoe Learning Agility handvatten geeft bij de wendbaarheid van een individu, team en organisatie. Evelien Schram is organisatiepsycholoog & Managing Director, HFMtalentindex Nederland. Evelien werkte als consultant samen met toonaangevende organisaties aan HR-trajecten op het gebied van teamontwikkeling en management development. De laatste jaren focust zij zich veelal op het ondersteunen van HR om strategische beslissingen te kunnen nemen over de talenten voor de toekomst. Learning Agility en Talent Analytics zijn hierbij belangrijke speerpunten.

Break-out sessie 3 AWVN Marloes Arbouw en Erik Groot “Het skills paspoort en matching op basis van skills”
op de arbeidsmarkt van de toekomst heeft iedereen een skills paspoort waarin duidelijk staat wat mensen kunnen. AWVN start pilots met het paspoort en matching op basis van skills. Wat houdt het concreet in, wat zijn de ervaringen tot nu en wat is er nodig? Erik Groot, manager strategie van beleid en advies bij AWVN, en Marloes Arbouw, werkt bij AWVN als organisatieadviseur is gespecialiseerd in functiewaardering, nemen je mee in de dagelijkse praktijk.
 
Aanmelden kan door een mail te sturen naar noordwest-holland@vno-ncwwest.nl. Geef hierbij aan aan welke Break out sessie je mee wilt doen.


Programma
16.00 – 16.30 uur: inloop
16.30 – 16.40 uur: welkomstwoord Lucas van Wees en Ineke Kooistra
16.40 – 17.10 uur: spreker thema Mens & Technologie (Marcia Goddard)
17.10 – 18.10 uur: 3 Break-out sessies.
1. Marcia Goddard -> als je een volledig custom-made test zou mogen ontwikkelen voor je recruitmentteam, welke vaardigheden zou je daar dan mee willen testen en waarom?
2. Evelien Schram -> wanneer het gaat om de agile en leerbare mens, hoe en wat meet je dan en waarop kun je sturen mensen meebewegen?
3. Erik Groot en Marloes Arbouw ->Welke ervaringen zijn er tot nu toe opgedaan met het skills paspoort en de matchingtool van de AWVN-pilots en wat kan je er mee in jouw praktijkomgeving?
18.10 – 18.30 uur: Verplaatsing naar grote zaal en Wrap-up door moderators
18.30 – 19.30 uur: netwerkgelegenheid-start borrel in bedrijfsrestaurant
19:30 – 20:00 – eindtijd bijeenkomst