Hét ondernemersnetwerk in de Randstad
VNO-NCW WEST  >  Agenda

Detail Bijeenkomst

980e3dd6-99d6-487e-b543-a068d2699f24
Den Haag Discussieclub II Madurodam
Datum
13-05-2019

Tijd
20:00 - 23:00 uur

Locatie
Volgt

Omschrijving
Waar is Nederland groot in?

Madurodam inspireert al bijna 70 jaar de wereld met het beste en mooiste van Nederland. Doel van de oprichtster van Madurodam was het publiek een “collectief historisch bewustzijn en hoop voor de toekomst” mee te geven. Miniatuurmodellen (schaal 1 op 25) van beeldbepalende gebouwen vertelden het verhaal (of wellicht beter: de samenvatting) van Nederland.

In het eerste decennium van de 21e eeuw halveerden de bezoekersaantallen van Madurodam. Om nieuwe generaties tot een bezoek aan te zetten, moesten park en imago een transformatie ondergaan. De belofte veranderde van “Nederland in een notendop” naar “ontdek waar een klein land groot in is”.  En miljoenen werden (en worden) geïnvesteerd om Madurodam van een statisch/passief kijkaanbod naar een (inter)actief themapark te ontwikkelen.

Madurodam is veel meer dan “kleine huisjes”. Opgericht als themapark, levende herinnering aan oorlogsheld George Maduro én als fondsenwerver voor goede doelen is Madurodam een “social enterprise” avant la lettre.

Welke uitdagingen kent Madurodam en wat is er nodig voor de toekomst van Madurodam zelf?

Onze gast en inleider van de discussie, Joris van Dijk, algemeen directeur van Madurodam.

Voor meer informatie en aanmelden kunt u een e-mail sturen aan denhaag@vno-ncwwest.nl