Hét ondernemersnetwerk in de Randstad
VNO-NCW WEST  >  Agenda

Detail Bijeenkomst

24d317ca-f49b-4189-8fbc-bba3ec90d647
Metropool Amsterdam: INNOVEREN: Balanceren tussen mens en techniek
Datum
09-02-2017

Tijd
16:00 - 19:00 uur

Locatie
Deloitte
Gustav Mahlerlaan 2970
1081 LA  AMSTERDAM

Omschrijving

VNO-NCW metropool Amsterdam en Deloitte werken samen op het thema innovatie. De derde bijeenkomst die we samen organiseren staat in het teken van de menselijke kant van innovatie.
 
In elke boardroom staat ‘innovatie’ hoog op de agenda, want de technologische ontwikkelingen blijven elkaar in razend tempo opvolgen. Iedereen is zich inmiddels bewust van de exponentiële snelheid waarbij technologieën zich ontwikkelen en de mogelijke impact van 3D-printing, kunstmatige intelligentie, bio- & nano-technologie, etc. Echter, mensen ontwikkelen zich vooralsnog lineair, dus verschuift de focus ook naar de ménselijke kant van innovatie.
 
Wanneer bedrijven of mensen willen innoveren, is het wijs om vaste aannames te doorbreken door het gebruik van externe prikkels. Arjen Lettinga is een dergelijke prikkel en noemt zichzelf ‘Holistic Innovator’. Is hij dan een sjamaan met een trommel? Nee, met een achtergrond aan de TU Delft werkt hij sinds 2010 bij Deloitte Innovation. Deloitte Innovation is een interne BV, speciaal ingericht om vernieuwend te denken, zodat het bedrijf klaar blijft voor de toekomst.
Vanuit zijn passie voor de menselijke kant van innovatie zal Arjen Lettinga interessante ervaringen delen over het innoveren bij een corporate.
Tevens zal hij u bijpraten over de vaardigheden die cruciaal zijn om richting de toekomst relevant te blijven als bedrijf en persoon.
 
Daarnaast spreekt André Heuvelman, trompettist en innovator bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest. André spreekt over zelfredzaamheid, doorzettingsvermogen, omgaan met veranderingen, empowerment en luisteren. André raakt, inspireert en zet aan tot actie met zijn verhalen en zijn muziek.
Hij geeft een hele eigen kijk op de menselijke kant van innovatie, die u gegarandeerd niet snel zult vergeten.
 
Het wordt een bijzondere bijeenkomst, graag tot ziens op 9 februari!

Lees via deze link meer over NL Innovatief Topland, onderdeel van het programma NL Next Level van VNO-NCW landelijk.

Voor deze bijeenkomst zijn ook de leden van VNO-NCW Delft, Rijnland en AV uitgenodigd.Programma
16:00 - inloop
16:30 - start plenair programma
18:00 - start netwerkborrel
19:00 - einde