Hét ondernemersnetwerk in de Randstad
VNO-NCW WEST  >  Nieuws

Nieuws

Machtigingen beherenMachtigingen beheren
https://www.vno-ncwwest.nl/NieuwsFoto/190516%20HCN.jpg
De Mens centraal
Datum: 21-05-2019

“De sleutel tot succes heeft weinig te maken met digitale vaardigheden en alles met de juiste houding”, aldus neurowetenschapper Marcia Goddard tijdens de bijeenkomst van VNO-NCW Human Capital Network.

Door Manue Azoulay

Tijdens de goed bezochte bijeenkomst ‘Klaar voor de Toekomst?!’ van donderdag 16 mei, staat de Mens centraal. De hoofdspreker Marcia Goddard geeft, samen met de workshopleiders, vanuit diverse invalshoeken inzichten op de veranderende arbeidsmarkt. Welke rol spelen het onderwijs, de overheid en het bedrijfsleven hier in? Learning Agility, het competentiepaspoort en de zin en onzin van assessments komen in de drie deelsessies uitgebreid aan bod.

Growth Mindset
Hoe ga je als mens om met veranderingen. Op de werkvloer van de toekomst is verandering de enige routine, maar hoe ga je daarmee om? Denk jij vanuit een ‘fixed mindset’ of vanuit een ‘growth mindset’? En wat krijg je mee vanuit je omgeving en het onderwijssysteem als het gaat om veranderingen. Neurowetenschapper Marcia Goddard neemt ons in het plenaire deel mee naar de arbeidsmarkt van de toekomst. Marcia is Universitair Docent Neurowetenschappen aan de Universiteit Leiden en winnaar van de de FameLab-competitie en nauw betrokken bij het onderwerp.

“Grappig genoeg heeft de sleutel tot succes weinig te maken met digitale vaardigheden en alles met de juiste houding”, aldus Goddard. In haar verhaal stelt Marcia de wendbare mens centraal bij veranderende organisaties, teams en functies.

Marcia Godhard
Tijdens drie inspirerende werksessies zoeken we verdieping op de onderwerpen en interactie met elkaar. Met Marcia Goddard wordt in een brainstormsessie dieper nagedacht over de vraag: ‘Als je een volledige custom-made test zou mogen ontwikkelen voor je recruitmentteam, welke vaardigheden zou je daar dan mee willen testen en waarom?’

Evelien Schram
De groep van Evelien Schram, organisatiepsycholoog & Managing Director, HFMtalentindex Nederland, gaat dieper in op de vraag: ‘Learning Agility is het vermogen om op basis van nieuwe ervaringen snel en effectief gedrag te ontwikkelen en dit in de praktijk toe te passen. Wat heb je aan Learning Agility in de praktijk’. In haar dagelijkse werk ondersteunt Evelien HR professionals om strategische beslissingen te kunnen nemen over de talenten voor de toekomst. Learning Agility en Talent Analytics zijn hierbij belangrijke speerpunten. Op basis van haar ervaringen en research laat Evelien tijdens de sessie zien hoe Learning Agility handvatten geeft bij de wendbaarheid van een individu, team en organisatie.

Marloes Arbouw
Aan de van de pilot in Schiphol rondom het maken van een Skills paspoort gaat de derde groep het gesprek aan. Want op de arbeidsmarkt van de toekomst heeft iedereen een skills paspoort waarin duidelijk staat wat mensen kunnen. Wat houden de AWVN pilots concreet in, wat zijn de ervaringen tot nu en wat is er nodig? Erik Groot, manager strategie van beleid en advies bij AWVN, en Marloes Arbouw, organisatieadviseur, delen hun ervaringen.

Digitalisering en automatisering hebben een grote impact op ons werk, nu en in de toekomst. Werkprocessen veranderen, functies en taken verdwijnen, kortom de fundamentele aard van werk zal veranderen. Centraal staat de wendbare mens bij een succesvolle transformatie van een organisatie.

- Fotoreportage
- Presentatie Evelien Schram
- Presentatie Marloes Arbouw
- Persbericht HR day 20th May

Bijlagen
Deel artikel