Hét ondernemersnetwerk in de Randstad
VNO-NCW WEST  >  Nieuws

Nieuws

Machtigingen beherenMachtigingen beheren
https://www.vno-ncwwest.nl/media/Afbeeldingen%20Nieuwsbrief%20West/Foto%20artikel%201%20EU.jpg
​Ga stemmen!
Datum: 09-05-2019

Hoewel de kritiek op de Europese Unie toeneemt en ondernemers kunnen klagen over de knellende regelgeving uit Brussel,  vaart de Nederlandse economie wel bij een  verenigd Europa. Op 23 mei vinden de verkiezingen voor het Europees Parlement plaats. Ga stemmen!

De Europese Unie (EU) is niet alleen van economisch belang, maar ook belangrijk voor de vrijheid en het open ondernemersvriendelijke maatschappijmodel dat zij ondersteunt. Door de grote veranderingen in de wereld en  Europa staat de EU nu voor grote uitdagingen die om nieuw beleid vragen. VNO-NCW heeft de wensen van het Nederlandse bedrijfsleven voor dit nieuwe beleid aan de hand van vier thema’s in kaart gebracht:

1. Veilig en een onafhankelijk Europa,
2. Een Europees model voor innovatie en digitalisering,
3. EU wereldleider in energietransitie,
4. Oog voor belangen van de burger.

Een toelichting op deze thema’s vind je op: https://www.vno-ncw.nl/standpunten/europese-verkiezingen

Verkiesbare ondernemers
In deze nieuwsbrief West. van de regionale werkgeversorganisatie VNO-NCW West (Noord- en Zuid-Holland) vind je twee interviews met ondernemers uit Zuid-Holland die zich verkiesbaar hebben gesteld voor het Europees Parlement. Er zijn weinig ondernemers die dat doen. In de regio van VNO-NCW West hebben we slechts twee ondernemer-kandidaten gevonden.

Bijlagen
Deel artikel