Hét ondernemersnetwerk in de Randstad
VNO-NCW WEST  >  Nieuws

Nieuws

Machtigingen beherenMachtigingen beheren
https://www.vno-ncwwest.nl/NieuwsFoto/190313%20Astrid%20Jonker.jpg
Astrid Jonker nieuwe voorzitter HR Adviesraad
Datum: 12-03-2019

​Op 15 maart neemt Astrid Jonker de voorzittershamer van de HR Adviesraad VNO-NCW Rotterdam over van Peter A. H. Bakker.

Jonker werkt als directeur Human Resources voor het Havenbedrijf Rotterdam en is al enkele jaren lid van de HR Adviesraad van VNO-NCW Rotterdam. Deze adviesraad bestuurt het HRM Expert Netwerk van de regionale ondernemersvereniging. Voorzitter Mai Elmar van VNO-NCW Rotterdam is blij met Jonkers komst: “Ik ken Astrid als een zeer vakkundig mens die zeer sociaal maatschappelijk betrokken is. Zij heeft haar sporen verdiend in vernieuwingsprocessen en houdt daarbij nadrukkelijk oog voor het menselijk kapitaal. Nu Nederland zich in een periode van grote veranderingen bevindt, ook op de arbeidsmarkt, zijn we blij met haar expertise.”

Peter Bakker neemt na de maximale zittingsperiode van 2 x 4 jaar afscheid als voorzitter HR Adviesraad VNO-NCW Rotterdam. Bakker, die jarenlange ervaring heeft in personeelsmanagement onder andere als directeur HR bij V&D en NS, richtte in 2011 het HRM Expert Netwerk van VNO-NCW Rotterdam op. Met dit netwerk gaf hij de regionale ondernemersvereniging een impuls. Hij was een van de leden van het bestuur die ervoor zorgden dat VNO-NCW Rotterdam groeide van 300 naar 500 leden. Naar het goede voorbeeld en met hulp van Bakker werd er drie jaar later ook een HRM Netwerk in de regio Amsterdam opgericht. Daarnaast werkte Bakker samen met de landelijke organisaties VNO-NCW en AWVN aan een beter functionerende arbeidsmarkt op het gebied van duurzame inzetbaarheid, demotie, agile HR en werving.

Bakker zag ook kans de leden van VNO-NCW Rotterdam te betrekken bij kunst en cultuur. Vanaf mei 2012 was hij voorzitter van de Kunst en Kultuurcommissie. Onder meer het Scapino Ballet, het Rotterdams Philharmonisch en de Kunsthal leverden een bijdrage aan de ondernemersbijeenkomsten van VNO-NCW Rotterdam.

Bijlagen
Laatste Nieuws
03-07-2020
Deel artikel